Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Hudební

Recenze (162)

plakát

Volejte Saulovi (2015) (seriál) 

1. série - 85%, 2. série - 75%, 3. série - 75%, 4. série - 80%, 5. série - 85%

plakát

Lucie 2014 (2014) (koncert) 

Na DVD jsem se moc těšil. Sám jsem navštívil jeden z koncertů jejich comeback turné, konkrétně ten v Plzni v Amfiteátru, který byl naprosto úžasný. Kupodivu jsem však mírně zklamaný, střih i práce kameramanů je supr, ale co to proboha ve studiu provedli s tím zvukem? Naprosto podivně nevyvážený zcela utlumený zvuk, který působí, jako by to byl narychlo smixovaný zvuk z přímého přenosu, ne z DVD, na kterém se intenzivně hodiny a hodiny pracovalo. Když už pominu instrumentální část zvuku, tak mi nejde do hlavy, jak v Kodymovým sólo písních může být Kollerův doprovodný zpěv slyšet podstatně víc? Po téhle stránce tedy z mé strany zklamání, druhou věc, kterou bych vytknul je naprostá absence bonusů. Za ty peníze bych aspoň nějaký malý dokumentík uvítal. I přes tyto mínusy jsem však rád, že DVD vyšlo a kapela sama odvedla parádní výkon, i když sám za sebe musím říct, že přestože v Plzni ve starém amfiteátru nebylo možno uskutečnit všechny plošinové efekty, tak na mě kapela působila mnohem uvolněněji a víc energicky, otázka je, jestli to není toho, že jsem to tam zažil na vlastní kůži, ale tady chvílema ta vzájemná odtažitost z obrazu docela čišela. Ještě na závěr musím pochválit, že je koncert v celé své podobě zachován, čímž myšlím, že není žádný song vystřihnut.

plakát

Kombo (2015) (pořad) 

Viděno: Hentai Corporation, Tata Bojs, Zrni, Vypsaná Fixa, PSH, Prago Union.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

1. série - 75% ; 2. série - 80%, 3. série - 80%, 4. série - 90%, 5. série - 100%. Ještě se mi nestalo, že bych si nějaký seriál zamiloval až při poslední sérii, ale tak všechno je jednou poprvé, že. První čtyři sérii byly bezpochyby výborné, ale ta pravá jiskra přeskočila až při té finální a to musím říct, že jsem hltal opravdu každou minutu.

plakát

Rány slovem (2015) (studentský film) 

Za mě musím říct, že je obrovská škoda, že tvůrci nevytvořili celovečerní dokument, protože potenciál na to byl. Pokud bylo záměrem natočit dokument pro lidi, kteří se s tvorbou Adama Svatoše dosud víc neseznámili, pak je to v pořádku, ale fanoušek se nedozví nic nového. Co se týče zpracování, tak chválím rozhodně kameru a celkové provedení, je vidět, že si autor dal záležet.

plakát

Arakain, Lucie Bílá, Petr Kolář - XXX - Praha PVA Expo (2013) (koncert) 

Konečně koncert Arakainu s výborným střihem (co si budeme povídat, dvd z Edenu postrádalo záběry na Mirka Macha a 20 let natvrdo má naprosto otřesný jak střih tak kameru). Honza Toužimský opět dokazuje, že je tím pravým frontmanem pro Arakain (ať si každý říká, co chce) a krom samotného výkonu si zaslouží i poklonu za již zmíněný střih a zvuk DVD, o které se postaral sám a odvedl rozhodně výbornou práci. Lucie Bílá s Petrem Kolářem jsou úžasným oživením. Na všech je vidět, že si to užívají, tudíž bych šel i k nejvyššímu počtu hvězdiček, ale přece jen už mě tahle partička nebere tolik jako dříve.

plakát

Otravný chlap (2006) 

Silný symbolický a bizarní příběh, ve kterém se skrývá víc než se na první pohled může zdát. Přirovnávat se moc nedá, ale přece jen mi při sledování hlavou probleskl Ex Drummer, Kafka, Lynch nebo Villeneuve. Ale i tak jsou to spíš jen vzdálené podobnosti, protože Otravný chlap je velice osobitý, upřímný a pro spoustu lidí jistě těžko uchopitelný snímek. Za mě 4/5 (80%).

plakát

Slavná alba: Metallica - Metallica (2001) 

Výborný dokument, u kterého mě však mrzelo, že přes podrobné rozebírání nejvýznamnějších skladeb alba nedošlo vůbec na Don´t Tread on Me, Through the Never, Of Wolf and Man a Struggle Within. Krom toho se jedná o špičkovou záležitost.

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

A já jsem spokojenej. Knihu Ženská, pro kterou se zabíjí mám ze Sin City dílů vůbec nejradši, takže jsem se ty roky nemohl dočkat, až ji uvidím zfilmovanou. A je natočená vskutku úžasně. Lepší volba než je Eva Green být nemohla, Josh Brolin taktéž parádní, jedinou výtku mám, že si nepřizvali na jeho proměnu Clive Owena. Mě osobně se líbily i další dva příběhy s Johnnym a Nancy a zdejší nevoli nechápu (stejně jako očekávané srovnávání s jedničkou). Co musím taky vyzdvihnout jsou nejen ňadra a nádherné tělo Evy Green, ale nádherná ňadra a tělo Juno Temple, která mě svou krátkou přítomností na plátně velmi potěšila.

plakát

The Collection (2012) 

Omylem jsem viděl první dvojku a až pak jedničku a kupodivu se mi dvojka líbila možná i o chlup víc.. z některých momentů dvojky mi běhal docela mráz po zádech a celkově mi příjde, že tu měl Collector takovou záhadnější a děsivější auru než v jedničce, aspoň mi to tak přišlo.. co mi ovšem vadilo byla přemrštěnost samoúčelného násilí (stejně i u jedničky), občas je prostě méně více.. jinak musím vyzdvihnout hlavního představitele, který i v za vlasy přitažených situacích působí přirozeně a uvěřitelně..