Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (35)

plakát

Banánový Joe (1982) 

Jednoduchý hrdina, jednoduchý scénář, jednoduchá podívaná. Ani moc vtipné, ani moc akční, takový slabší průměr ve Spencerově tvorbě. Jako film na nedělní odpoledne to ujde, ale víckrát to asi vidět nemusím. Skalní fanoušci Buda Spencera si k mému hodnocení přičtou hvězdičku, komoditní makléři se specializací na banány přičtou dvě.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Tak tenhle film šel úplně mimo mě. Herecký výkony Bridgese a hlavně Goodmana byly sice skvělý, ale mně to prostě nepřišlo vtipný. Každý ten film vychvaloval až do nebe, ale pro mě je to jedno velké zklamání, bohužel. Třemi slovy: výborně zahraná nuda.

plakát

Četa (1986) 

Dojmy rozporuplné, očekávání zatím nenaplněné. Možná za to může i dost mizerný dabing, kde třeba Kamil Halbich dabuje asi deset menších rolí, takže je v tom děsnej binec. Jinak jako obraz války ve Vietnamu je to velice realistický. Zatím čtyři hvězdičky s tím, že Četě dám ještě jednu šanci v originálu.

plakát

Dívka tvých snů (1998) 

Tenhle film mě tak nějak záhadně minul, humor se mě příliš nedotkl a příběh včetně závěru mi přišel takový divný. Za za pár dní si z něj budu pamatovat jen výborného Miroslava Táborského.

plakát

Drtivá porážka (2009) (pořad) 

O dost lepší než americká verze. Richard Hammond a britský humor vytáhli drtivou porážku na 70%.

plakát

Elitní jednotka (2007) 

V takové situaci, jaká je v Riu, se opravdu nedá bojovat se zločinem normálními prostředky. Perfektně odvyprávěný, napůl dokumentární příběh brazilské speciální jednotky BOPE, která jediná je hrozbou pro drogové bossy ve favelas. Film mě strhnul hlavně scénářem a hereckým výkonem Wagnera Moura. Žít na takovém místě bych rozhodně nechtěl. 90%

plakát

Elitní jednotka 2: Vnitřní nepřítel (2010) 

Drsný, politicky nekorektní a bohužel až příliš pravdivý obraz hnoje jménem korupce. V Brazílii krutá realita, u nás (a i jinde v Evropě) nedaleká budoucnost? Film pro všechny, kteří nejsou líní se dvě hodiny zamyslet... Jsem rád, že aspoň někde se najde odvážný člověk, který dokáže bez kompromisů vyjádřit nekonformní myšlenku. 9/10

plakát

Eurotrip (2004) 

V žánru teenagerská komedie je to jednoznačný nadprůměr, bylo tam sice pár jalových scén, ale jako celek by to vyšlo tak na 75%. Jo, je zajímavý, že v každé evropské metropoli je kus Prahy. :)

plakát

Fantom Morrisvillu (1966) 

Velice solidní parodie, u které jsem se rozhodně nenudil. Spousta suchého anglického humoru, Oldřich Nový jako člen orchestru a Jan Skopeček jako sluha byli excelentní. "Vyloučíme-li všechny osoby, které zločin spáchat nemohly, dojdeme k závěru, že ho mohl spáchat kdokoli jiný."

plakát

Gremlini (1984) 

Začátek trochu pomalejší, ale pak se podivná kombinace hororu a komedie rozjede ve slušnou a hlavně zábavnou podívanou. Je to takové trhlé a nenáročné, ale nápad výborný, některé scény mě opravdu dostaly (baroví povaleči, kino...). Jerry Goldsmith to nakonec soundtrackem zaokrouhlil nahoru.