Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (35)

plakát

Přísně tajné premiéry (1967) 

Tenhle film mě velice potěšil a překvapil hlavně zajímavm námětem, a výbornými hereckými výkony, především Čestmír Řanda si roli gangstera vychutnal. Závěr mi sice k celému filmu nesedl, i tak je to rozhodně nadprůměrná komedie.

plakát

Selhání vyloučeno (1964) 

Znovu jsem objevil takový zaprášený klenot. Příběh odehrávající se prakticky celý ve třech místnostech, výborné herecké výkony a psychologie postav a super hustá atmosféra. Představuju si sám sebe v roce 1964 v jednom z mnoha new yorských kin. Jak by na mě ten film působil? Zničení světa je prakticky nemožné, ale je selhání vyloučeno?

plakát

Dívka tvých snů (1998) 

Tenhle film mě tak nějak záhadně minul, humor se mě příliš nedotkl a příběh včetně závěru mi přišel takový divný. Za za pár dní si z něj budu pamatovat jen výborného Miroslava Táborského.

plakát

Eurotrip (2004) 

V žánru teenagerská komedie je to jednoznačný nadprůměr, bylo tam sice pár jalových scén, ale jako celek by to vyšlo tak na 75%. Jo, je zajímavý, že v každé evropské metropoli je kus Prahy. :)

plakát

Kriminálka Staré Město (2010) (seriál) 

Zas taková mizérie to nebyla, jo zápletka byla dooost jednoduchá a herci toho zatím taky moc nepředvedli. Kamera a noční Bratislava celkem ujdou a když se k tomu přidá zajímavá hudba, tak je to jakž takž koukatelný. Dám tomu příští týden ještě jednu šanci.

plakát

Kung Fu Panda (2008) 

Nemůžu si pomoct, ale musím dát pět hvězd. U animáku jsem se takhle dlouho nenasmál (pokud vůbec), příjemná a neokoukaná animace, perfektní souboje, výborné fórky a atmosféra. Právě ta mi u posledních výtvorů v žánru chyběla. Nejlepší scény: "snový" úvod a souboj Poa a Sifua o koláček. Opravdu jsem se moc dobře pobavil. 90%

plakát

Společnost mrtvých básníků (1989) 

I mě John Keating přesvědčil, abych využil dne. Díky, můj kapitáne. “But only in their dreams can men be truly free It was always thus and always thus will be.”

plakát

Elitní jednotka (2007) 

V takové situaci, jaká je v Riu, se opravdu nedá bojovat se zločinem normálními prostředky. Perfektně odvyprávěný, napůl dokumentární příběh brazilské speciální jednotky BOPE, která jediná je hrozbou pro drogové bossy ve favelas. Film mě strhnul hlavně scénářem a hereckým výkonem Wagnera Moura. Žít na takovém místě bych rozhodně nechtěl. 90%

plakát

Gulášek za 750 miliónů (2010) (TV film) 

Zásadní věta na závěr: "Národ má takové politiky, jaké si zaslouží." Odpovědi některých lidí byly opravdu neuvěřitelné. Syrový průzkum v rámci specifické sorty obyvatelstva - návštěvníků předvolebních mítinků. Publicisticky velmi zajímavý, politicky děsivý. Snad se to letos otočilo lepším směrem... uvidíme. Úprava srpen 2012: neotočilo.

plakát

Gympl (2007) 

Ve srovnání se Snowboarďáky a mnoha dalšími českými filmy pro tuhle cílovou skupinu je to jasný nadprůměr. Matonohův příběh je sice mizernej a ohranej, ale i tak to vyjde na solidní 3,5 hvězdy. Dobrej soundtrack nakonec zaokrouhlil hodnocení nahoru.