Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Oblíbené seriály (10)

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Bezkonkurenční pořad, a to nejen v komediální sféře... a také seriál s největší koncentrací suchého a maximálně absurdního britského humoru. Inspirace na šestou.

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

S Black Books jednoznačně nejlepší seriál, který po celých 8 sezón (9. sezóna šla, pravda, trošku dolů, ale i tak je výš než většina ostatních sitcomů) drží hodně vysokou laťku a v každém díle zpravidla číhá několik momentů, které vás spadnou ze židle. Braffovo charisma sice prodává samo o sobě hodně, ale i všichni ostatní herci (až na výjimky) hrají znamenitě a rádi se k ním čas od času vrátíte. Poslední malé plus jde potom za fakt, že Lazlo Bane je zatraceně dobrá kapela, kterou bych bez Scrubs pravděpodobně nikdy neobjevil.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Nejlepší dramatický seriál, který bylo možné posledních pět let sledovat. Výborně napsané, zahrané, zrežírované a vyloženě si říkající o analýzu. Někoho může odradit téma, někoho tempo, nicméně kvality mu upřít nelze, ať už se na to díváte z kterékoliv strany.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Bez debat nejlepší válečný seriál novodobé kinematografie. Herci jsou výborní, stejně tak vizuální a režijní stránka. Vrcholem jsou pro mě díly Bastogne a Bod zlomu, které dávají pohled na zasněžené belgické lesy a totální psychické vyčerpání vojáků. I ta šestá hvězdička by se dala přihodit.

Temný případ

Temný případ (2014)

Nebýt těch několika nepříjemných zakopnutí v posledních třech dílech (v podstatě po celkovém přesunutí do roku 2012), mohlo jít o exkluzivní záležitost, která v seriálové tvorbě nemá obdoby. Prvních pět dílů je totiž naprosto čistá práce. Výborně rozkreslené a zahrané postavy (McConaughey už byl zmíněn nespočetněkrát, já bych dodal, že i Harrelson svoji postavu zahrál naprosto bravurně), mrazivá atmosféra podtrhující scénář, který je velmi dobře rozložen do dvou prolínajících se linií. No a samozřejmě přesná režie, která seriál neopouští až do konce. Nemá smysl vyjmenovávat kiksy, kterých se zejména scenárista dopustil v posledních několika dílech, seriál i přes ně určitě stojí za zhlédnutí.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

To je tak strašně krásný, když někdo umí příběh nejenom dobře natočit, ale hlavně skvěle odvyprávět všemi dostupnými filmovými prostředky. K tomu navíc svědomitě rozpracované postavy (včetně jedné z asi nejsympatičtějších seriálových postav vůbec), podmanivá osmdesátková atmosféra a jako třešnička na dortu skvělý soundtrack. Nádherná věc!

Narcos

Narcos (2015)

Žijeme v době, kdy je seriálová tvorba na vrcholu svých sil. Už dlouho se mi nestalo, že by mě seriál v každé svoji epizodě bavil stejnou, a to naprosto vrchovatou, mírou. Narcos stírá rozdíly mezi televizní a filmovou tvorbou na naprosté minimum (naposledy si to v podobné míře pamatuji snad jen u Band of Brothers a první řady True Detective) a ve své syrovosti jde absolutně na dřeň. Plus bod navíc za autentičnost, která jde tak daleko, že v podstatě 70 % všech dialogů je ve španělštině a celý seriál je velmi vkusně prokládán dobovými záběry. Třikát hurá!

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Za hodnocení po jednom díle by se měly sekat hlavy... Jinak k věci, je to nadhodnocené, nicméně koukatelné více než dobře (což je konec konců u HBO již téměř pravidlem)... Martinova předloha potom do budoucna nabízí zajímavé a ještě zajímavější věci.