Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (609)

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

1. Série - 90%, 2. Série - 90%,

plakát

Mrtvá zóna (1983) 

Není to úplně čisté kilo, ale je to jeden z nejlepších filmů Davida Cronenberga. Škoda jen že se film nezabývá celou dobu jedním případem, protože pak by to bylo na čistých 100% takhle jen 90%.

plakát

Podfukáři (2004) (seriál) 

První Sezóna - 85%, Druhá Sezóna - 90%, Třetí Sezóna - 95%, Čtvrtá Sezóna - 80%

plakát

Vikingové (1958) 

Richard Fleischer ve své špičkové formě ukazuje své kvality na historickém velkofilmu o severských hrdlořezech, který má výborné herecké obsazení, především Kirk Douglas si užívá svého výsluní v Hollywoodu a za ním neméně dobrý Tony Curtis, který je pro Kirka skvělý sekundant. The Vikings mohu doporučit všem těm co mají rádi dobré historické bijáky a srovnávat tento film s El Cidem je naprosto zbytečné oba filmy jsou naprosto jiné. Pěkných 90%

plakát

Sedm samurajů (1954) 

Konečně jsem se dopracoval k tomuto filmu. Právě jsem shlédl 207 minutovou verzi a řeknu vám ani na sekundu sem zní, neodtrhl oči. Byl to úchvatný pohled, který se naskytne pouze několikrát za život. Doufám, že se ještě dočkám pár takových to kousků vrcholové filmografie. Akira Kurosawa zvolil naprosto skvěle herce pro jednotlivé charaktery, kteří odvedli sto procentní práci a ještě musím vyzdvihnout luxusní kameru Asakazu Nakaie. Všem doporučuji a nenechte se odradit stopáží, protože až to pustíte tak si u konce nevšimnete, že u toho sedíte takřka tři a půl hodiny.

plakát

Česká soda (1993) (seriál) 

Nejlepší Petr Čtvrtníček co sem kdy viděl.

plakát

Payback: Straight Up (2006) 

Payback directors cut je absolutní lahůdka pro ty, kterým se jednak líbila kino verze a pro lidi kteří mají rádi pořádně drsný a špinavý filmy. Mel Gibson se s nikým nesere, a když mu někdo překáží tak ho odbouchne, proč také ne sebrali to co je jeho a to se neodpouští. Mel si koupí magnum a nezajímá ho, že jeho peníze má už zločinecký syndikát. Jde si pro ně a každý z nich by se měl začít bát. Byl bych rád, kdyby takových to filmů jen přibývalo. Má to u mě za 90%.

plakát

Království nebeské (2005) 

Ridley Scott se nebál natočit ne klasický blockbuster, ale nebál se toho udělat to trochu jinak. Pustil se do Kingdom of Heaven opravdu se vší parádou, kde nechybí velkolepé záběry, výborní herci do konce i Orlando zvládl svou roli na výbornou a nesmíme zapomenout na velkolepé exteriéry. Tento film my trochu připomenul Alexandra (Oliver Stone), kde se sází na zbytek filmu a né jen na velkolepou podívanou plnou sekání hlav a podobně. Ridley se toho nebál a natočil to téměř bez akce, když nepočítám poslední bitvu o Jeruzalém a to se podle mě nelíbilo americkému divákovi, který šel samozřejmě na řežbu a nečekal něco hlubšího, u čeho se musí zamyslet. Podtrženo shrnuto kino verze byla na 90% a Director's Cut na krásných 100%........dnes 23/02/12 videno na blu ray totalni pecka.

plakát

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007) 

Impozantně natočené westernové drama s vynikajícími herci a úžasnou hudbou od Nick Cave a Warren Ellis. Naprosto promyšlené úchvatné záběry, na které koukáte s otevřenou pusou. Skvěle zvolené obrazové filtry, které do vás vhánějí pocit zimy a temna. Kdyby to bylo ještě o trochu promyšlenější byl by to pro mě stejný zážitek jako Pride & Prejudice od Joe Wright. Musím říct, že Andrew Dominik může být rád, že se podepsal pod takovým to filmem 90%.

plakát

Michael Clayton (2007) 

Pro mě rozhodně jeden z nejlepších filmů roku. Skvěle zahral Georgem Clooney. Film se pomalu rozjíždí, ale když se dostane do cílové stanice tak vás převálcuje. Vřele doporučuji těm kterým se líbí politické thrillery, konspirační drama a další takové filmy.