Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (596)

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Mezi "zlými" dobří, mezi "dobrými" zlí. Ať si říká, kdo chce co chce za mne TOP. Syrové a surové vyobrazení mi vyhovovalo a skvěle vykreslovalo těžkou dobu a mentalitu prazvláštních figur, kterých se opravdu objevuje veliká zásoba a já se vždy těšil, kdo příjde další. Děsila mne stopáž, nenudil jsem se ani minutu. Nelíbil se mi hlavní protagonista, ale na dojem to nezanechalo vůbec žádný šrám, ba naopak. Knížku jsem nečetl, proto hodnotím jako samostatný filmový děj, bez porovnávání.

plakát

Vážení přátelé, ano (1989) 

Ač rozhodně nevykonávám tak vysokou funkci jako hlavní představitel, jsem se jako čerstvě "povýšený" ve filmu docela našel. Řešení banálních situací v práci, okolo zvláštní postavičky a nadřízení co si pletou pojmy-dojmy a jsou občas úplně mimo vaše chápaní a realitu. Inteligentní humor na úrovni s prvky satiry a příběh o ztrátě ideálů, skvělá kombinace.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Milé překvapení, které podrželo legendu nad vodou. Seriály vůbec nesleduji, ale zde jsem zkouknul jedním dechem. Občas trošičku zaváhání s dějovými zvraty, ale oproti novým filmům jsou to detaily. Korektnost pochopitelně dodržena, ale obsazena velmi sympaticky a ne bijící do očí jako jinde. Těším se na pokračování.

plakát

Joker (2019) 

Ačkoli komiksový analfabet a všichni ti Temní rytíři a psycho šašci šli okolo mne, zde jsem byl naprosto vtažen do děje a unešený z hereckého podání hlavního "hrdiny". Vidět zase film, kde se klade důraz na herecké výkony místo trikových vymožeností, bylo velmi milé překvapení.

plakát

Hastrman (2018) 

Byl a jsem okouzlen. Nemám slov.

plakát

Sestup Orfeův (1960) 

Perfektní maloměšťácký drama s atmosférou amerických 50.let a skvělou hlavní postavou.

plakát

Dracula (1931) 

Z pojetí je hodně cítit divatelní inscenace, ať jde o teatrální výkony herců nebo kulisy. I přesto jde o kultovní záležitost, která i když pro mladší publikum musí působit směšně(netopýrek na špagátku :D ), určitě zůstane v paměti dlouho. Bela Lugosi je prostě dokonalý a vsadim se, že jeho by nedostal ani Blade.

plakát

Carlitova cesta (1993) 

Karlíkova cesta, za lepším životem jde sice pořád obtočmo mimo zákon, ale snaha se cení. Opálení mafiáni v akci, i když v trochu méňe krvavém pojetí, ale i pár slušných zásahů se najde.

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Mám rád aumerický zapadákovy, kde se vyskytují podivínský figurky, zde je představují snad dvě největší hvězdy poslední éry. Kde jsou ty časy, kdy jsem měl DiCapria jen za "slaďouše z Titanicu" a Johnyho za "teplouše z Karibiku".

plakát

96 hodin (2008) 

Krystalicky čistá akce, kde fotr rozmlátí celej chlív únosců a obchodníků s "děvkama", aby vysvobodil dcerku. Nic pro albánce.