Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Horor

Recenze (1 155)

plakát

Bitevní loď (2012) 

Natočit film, ve kterém je sympatická jedna jediná postava (a ta navíc ve filmu skoro vůbec nevystupuje - Liam Neeson, pro ty, co nepochopili), to je opravdu umění. Nikdy jsem kromě výjimek neměl moc v lásce námořní bitvy, vždycky mi přišly nudný asi jako fotbal. Tvůrci to v tomto filmu ale posunuli na ještě další lvl, kterej je daleko za nudou. Sledovat 20ti minutovou bitvu, kde se vystřelí a potom se čeká, jestli střela doletěla na správné místo, načež se zjistí, že nedoletěla, tak střílí znovu a znovu... No zkráceně, dle mýho úsudku to mohlo bejt klidně o půl hodiny kratší, protože délka bitev, která to měla zdánlivě udělat více napínavým, to udělala spíš otravným. Nemluvě o nelogických věcech (invalida veterán bez nohou/ s kovovýma protézama, co sotva dokáže chodit i o berli, to nandá o metr vyššímu mimozemšťanovi, kterej je obrněnej jako tank - seriously?), tunou těch největších Alien Invasion klišé a neskutečně stupidním Americkým feelingem, kterej jsem tak silně necítil ani u žádnýho z Bayovo filmů. Nebejt skvělých efektů, Liama Neesona, poměrně dobře vypadajících návštěvníků a občasných humorných scén, po dlouhé době bych použil odpad!. Takhle je to za hodně slabé dvě hvězdy a to jsem ještě hodný.

plakát

Poltergeist (1982) 

Téměř (ne)tradiční Spielbergovština pro celou rodinu a popřípadě i psa. Zpracování tradičně skvělé, ale spíš než horor se jednalo o rodinnou pohádku se hororovýma a komediálníma prvkama. S Poltergeistem to nemělo moc společného, spíše se to dle mého názoru mělo jmenovat "Nelegální přistěhovalci z druhého strany" . Jinak celkem líbilo, ale nic, z čeho bych ještě tejden pral spodní prádlo.

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Knížku jsem nečetl, takže nemůžu porovnávat. Nicméně film je více než skvělý. Ze spousty komentářů jsem vyčetl, že první polovina je skvělá a druhá stojí za hovno. V mých očích ovšem první polovina byla skvělá a druhá ještě lepší. Mělo to spád, žádný zbytečně natahovaný scény a nudný vyšetřovací postupy. Jenom čistá, hnusná, depresivní ukázka tehdejší doby s několika luxusníma alerogickýma podtextama. Navíc se při filmu dá hledat zábavná hra jménem "Kolik českých herců a míst poznáš", to je další plus. Jediný co mi místama vadilo, bylo podivný (ne)herectví Toma Hardyho, kterej se občas v emotivních scénách zřejmě snažil napodobit slavné Schwarzennegerovské grimasy. Jinak proti filmu vůbec nic nemám a slabších pět tomu dám velice rád, protože to já u podhodnocených filmů dělám.

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

Geniální film. Opravdu. Tak špičkovou atmosféru jsem snad v ještě žádném psychologickém hororo-mystery-thrilleru neviděl. Herecké výkony do jednoho úžasné, napínavá hudba a naprosto úžasnej scénář. Rozjezd je sice pomalejší, ale atmosféra minutu od minuty houstne a od závěrečné třetiny filmu by se nedala rozseknout ani mezihvězdným řezákem na planety. A mrazivější závěr jsem už dlouho neviděl. Takovéhle filmy se už dneska netočí. Ani jedna jediná lekačka nebo maximální gore a přesto je to znepokojivější (pokud takové slovo vůbec existuje- rád si vymýšlím nová slova) film, než většina hororů dnešní doby. Polanski je mistr.

plakát

Odebrat z přátel (2014) 

Klidně bych filmu dal vyšší hodnocení, protože chvílema to byl fakt nervák a celkově to na mě působilo i dobře jako satira na dnešní "best friends" záležitosti. Ale bohůžel atmosféricky ani scénáristicky to nijak extra nevybočovalo z průměru a bylo mi v celku jedno, která z postav umře a která ne. Jsem rád, že jsem film viděl, ale zřejmě už se na něj nikdy nepodívám a proto nad tři jít prostě nemůžu, ani kdybych si z prs(t)u vycucal mimozemského hada. P.S. Nikdy jsem neměl rád Skype. Moc.

plakát

Untitled Film: 44 (Mother & Son) (2011) 

"Film" jako takovej nedává moc smysl, ale kamera je naprosto špičková a moje láska k černobílým věcem to ještě umocňuje.

plakát

Pride (2014) 

K tomuhle by se dal napsat komentář dlouhej jako... no to je jedno, ale psát ho nebudu, neboť na to nemám náladu. Chci ovšem napsat, že tak skvěle napsané postavy jsem v žádném filmu už dlouho neviděl (Bill Nighy a Imelda Staunton opět vedoucí síly). Fabulous.

plakát

Gerontofilie (2013) 

Citlivě a precizně natočená sonda s parádním indie hudebním podkresem a fajnovou sněhovou atmosférou. Jen škoda, že v závěru to všechno vyzní do ztracena.

plakát

Rudá Sonja (1985) 

Dementní chyby ve scénáři, naprosto příšerný dialogy, trapný děcko, kterýmu jsem měl chuť rozmlátit xicht o betonovou zeď, Rudá Sonja má spíš hnědý vlasy než zrzavý... a přesto mě to bavilo.