Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Komedie
  • Fantasy

Recenze (12)

plakát

Ranhojič (2013) 

Hodně příjemný historický film německé produkce, s kvalitním hereckým obsazením. I když se jedná spíše o pohádku pro dospělé, je zde celkem reálně zobrazený život v raném středověku. Poutavý příběh, který hlavního hrdinu používá k poměrně trefnému vykreslení doby temna v Evropě a tenkrát o poznání nábožensky tolerantnějšímu a vzdělanějšímu prostředí Blízkého východu (pokud tedy zrovna nenarazíte na hordu fanatických Seldžuků) . Sympatické na příběhu je, že hlavní hrdina není rytíř bez bázně a hany, ale mladík toužící po poznání a vzdělání, za kterým je ochotný se vydat, až na druhý konec tehdy známého světa. Výběr hlavních rolí se povedl naprosto na jedničku. Scénáři, hudbě a kameře se nedá nic vytknout.Škoda jen, že nevzniká více takto výpravných historických filmů, které kromě zábavy poskytnou i krapet toho vzdělání.

plakát

Taxidermia (2006) 

I tímto způsobem lze nahlížet na smysl života a věřím, že někdo ve filmu může nacházet filozofickou hodnotu. Masturbační, obžerské ani morbidní scény mě nepohoršovaly, ani se mi z nich nedělalo zle. Snímek mne prostě neoslovil, a už vůbec vnitřně ničím neobohatil. Dvě hvězdičky dávám za pár dobrých záběrů (vana) a závod na začátku druhého příběhu.

plakát

Kam orli nelétají (1968) 

Velmi dobře natočený špionážně-válečný snímek, s vynikající zápletkou a naprosto úchvatným Richardem Burtonem. ( Jasně, Clint je tu taky dobrý). Z dnešního pohledu sic občas trochu křečovité akční záběry, ale atmosféra a překvapivé zvraty to naprosto vynahrazují. Filmové prostředí a hudba ( ne však děj) téměř do puntíku použito ve slavné PC hře.

plakát

Mimo službu (1986) 

Průměrná komedie z osmdesátých let , kterou bych asi přešel bez povšimnutí, nebýt toho, že tam hraje nádherná Meg Tilly.

plakát

Než si pro nás přijde (2007) 

Velmi příjemný film, skvělí Jack Nicholson a Morgan Freeman. Občasnou klišovitost ( např. honička ve Fordech po závodní dráze) vynahradí skvělé hlášky. Dobrá je scéna, kdy Jack Nicholson zírá na televizi za pomoci speciálních brýlí ( takže vypadá jak roztomilé zvířátko) a doktor mu právě sděluje, že mu zbývá pouze několik měsíců života. Opravdu nevíte jestli se máte smát, nebo utrousit slzu.

plakát

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008) 

Ještě slabší než první díl. Spoustu kvalitních triků a efektů, které slabý příběh, režii a nedobré herecké výkony nezachrání.

plakát

Zelený led (1981) 

Průměrný dobrodružný film s kvalitním českým dabingem. Výborné herecké obsazení, film však dost sráží spoustu logických nesmyslů. Pokud srovnám s podobně laděným snímkem Honba za diamantem, Zelený led to prohrává na plné čáře.

plakát

Královna Alžběta: Zlatý věk (2007) 

Film na mě působil velmi ploše. S prvním dílem se to nedá (co se týče kvality) vůbec srovnávat. Produkce je sice mnohem více opulentní než u jedničky , ale to je tak jediný plus filmu. Porážka španělské Armady na moři je pojata dost béčkově. Velké zklamání i přes kvalitní herecký výkon Cate Blanchett.

plakát

Pláž (2000) 

Film mě velmi zaujal, poprvé pro jeho vizuální stránku a na podruhé ( snad ještě víc) pro jeho filosofický přesah. Záleží jak k tomu filmu přistupujete. Jasně, hraje tam hezoun DiCaprio( a to velmi dobře), což může některým filmovým pseudointelektuálům vadit. Ale já tam vidím hlavně zajímavý příběh, který výborně graduje a který si v hlavě přehráváte ještě dlouho po jeho zhlédnutí.

plakát

Vatel (2000) 

Období vlády Ludvíka XIV je z filmařského hlediska velmi zajímavé téma, jsou li na jeho produkci dostatečné peníze. Jak se zdá peníze tu byly, vynikající kostýmy, prvoligoví herci v čele s Gérardem Depardieu, Umou Thurman, Timem Rothem, atmosférická hudba Ennia Morriconeho. Scénář je vcelku prostý ( milostné vzplanutí mezi prvotřídním kuchařem Vatelem a dvorní dámou na kterou si dělá zálusk samotný král slunce) a rozhodně není hlavní devizou filmu, tu vidím v nahlédnutí do tří dnů opulentního života francouzkého dvora druhé půle 17 století a to mimořádně detailním způsobem. Film není rozhodně určen pro každého, ale pro diváka zajímajícího se o francouzkou historii je jeho zhlédnutí jasnou volbou. Rád bych upozornil na vynikající výkon Murray Lachlan Younga v roli králova bratra Filipa Orleánského.