Reklama

Reklama

Dobrodružný snímek, odehrávající se v Kolumbii, líčí honbu za smaragdy, jimž se v hantýrce říká "zelený led". Neohrožený dobrodruh spolu s půvabnou dívkou, která zde pátrá po své pohřešované sestře, bojují proti smaragdovému magnátovi i jeho přisluhovačům a procházejí přitom řadou nebezpečných situací. (Česká televize)

Recenze (69)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tak Vám nevím, já jsem snad viděl jiný film. Koupil jsem si DVD na základě pozitivního ohlasu tady na ČSFD. Koukal jsem na to a velmi, velmi mě to zklamalo. Dobrodružný film bez jediné špetky napětí, všechno v něm jde tak nějak samo od sebe a hlavní postavy mi nejsou sympatické. Je tu pár celkem originálních nápadů, ale většinou hloupých (např. balóny). Efekty jsou spíš k smíchu - např. když vojáci dávkou ze samopalu postřílí skupinku svlečenou do půl těla. Ta popadá, ale nemá na sobě ani škrábnutí. A tak je to tu se vším. Vysypaly se drahokamy za 50 mega do moře? No jo, naštve, ale za minutu už na to zapomeneme. Dávám tomu dvě hvězdičky, jedna je za opičáckého bodyguarda hlavního záporáka, druhá za všechno ostatní úhrnem. Podruhé se na to už ale asi nepodívám. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Něco jako předskokan Zemeckisova romancování se šutrem, který ovšem svou vtipnost ukončí odpadnutými stěrači, dobrodružství nabídne spíše nevzrušivé a romanci zadusí vystrašeným lumenem OˈNealem. Aspoň, že je tam ten zlý obchodník s drahými kameny (byť dle výtahu, hlasu a touze po moci to vypadalo na Fantomase). Oh My Sharif, na jehož po smaragdech nazelenalé kštici začalo postupně rašit paroží, tomu dodal trošku úroveň, stejně jako hvězdný český dabing. To byly tenkrát časy, že když nějaká vedlejší postava vypadala jako zasloužilý umělec Jiří Adamíra, tak přišel zasloužilý umělec Jiří Adamíra a těch šest vět namluvil.. ()

Reklama

vitak69 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček z nostalgie. Když jsem byl kluk, hodně jsem fandil levicovým povstalcům. Ve filmu jsou Che Guevarovy bratranci nádherně idealizovaní s neposkvrněnou duší a samými kladnými vlastnostmi. Skutečnost byla jiná, nebyli o nic lepší, než vládní vojáci, někdy dokonce i horší. Taková pěkná dobrodružná levicová agitka. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si říkál jestli ten hlavní hrdina nehrál Barryho Lyndona. Je to samozřejmě on:) Zelený led byl pro mě velice utajeným dílem. Film mě překvapil svým zbytečně velkým hodnocením. Nekonají se zde nějaké úchvatné akční scény a klidně bych jej označil jako nějakou odpověď na Bondovky, s tím že jakákoliv libovolná Bondovka je podstatně lepší. Viděl jsem s perfektním dabingem, který nemá konkurenci : Josef Kemr, Miroslav Moravec, Karel Heřmánek, Petr Oliva a další....40% ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Menno Sebastiano Argenti". Tak tohle je další moje nepřekonatelná nostalgická pecka z mého dětství, na kterou nedám dopustit. Tehdy v kině jsem byl při filmu napnutý, jak guma od trenclí, ale nemohl jsem spustit oči z plátna. Tolik se mi to líbilo a líbí se mi to dodnes.  Pravidelně si to pouštím každý rok, naposledy včera. Krásná Anne Archer mi tady svým zjevem připomínala Raquel Welch. Jinak Ryan O'Neal do role celkem pasoval a Omar Sharif byl jako vždy super! Samozřejmě zmíním taky bezkonkurenční původní dabing, at už je to Jiří Štěpnička, Marie Drahokoupilová, Miroslav Moravec, Josef Kemr, Jiří Adamíra nebo Karel Heřmánek, co jméno, to pojem. Skvělá je taky hudba od neznámého Billa Wymana. "U nás je dábel zelený...u nás je dábel taky zelený!" ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo také v Mexicu, New Yorku a ve slavném hotelu Las Hadas. (reich)
  • Holbrook (Anne Archer) ve filmu řídila Aston Martin Lagonda z roku 1975. (reich)
  • Film se natáčel v Jižní Americe, konkrétně v Kolumbii. (reich)

Reklama

Reklama