Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (45)

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Kdyby byla možnost zvolit mezi touto verzí filmu a verzí bez posledních cca 15 minut, tak bych volil druhou i za cenu absence závěru. To stejné bych poradil i každému, kdo si film raději 100% užije od začátku do předčasného konce, raději než koukání i na nemastný, neslaný, nepřehledný a ne moc vtipný závěr.

plakát

Pozemšťan (2007) 

Pozornosti hodný snímek, který formou velmi připomíná 12 angry man a částěčně K-PAX. Pro mne neznámí herci z tohoto filmu se nemůžou vyrovnat Spaceymu nebo Fondovi, ale kvalitní příběh posouvá celý film, včetně příjemných výkonů herců výše... Jedna hvězdička navíc, za dialog vedoucí k fajnovému rozcupování víry jedné křesťanky na kousíčky:)

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

5-tý díl a tendence vzdalování se od svých předchůdců pokračuje. Tvůrci se snaží vytvořit kolem postav hluboký příběh a na nic jiného se téměř nesoustředí. --> Obávám se, že se seriál rozjíždí špatným směrem. Naštěstí se vždycky můžu kouknout na battlestar, kde vše co o co se tu tvůrci snaží funguje jak má... Zatímco tady se problémy posádky řeší samy a ona nemá nic lepšího na práci než jen vyplňovat mluvením mezery mezi deus ex machinami vytvářenými Destiny... EDIT: druhá půlka druhé série si pár hvězdiček zaslouží, teď jsem pro změnu naštvaný, že to zrušili zrovna když se to někam rozjíždělo

plakát

96 hodin (2008) 

Akční film s tuctovým koncem, ale vysoce nadprůměrným zbytkem, celé je to skvěle vyvážené chvíli akce první kategorie a chvíli pátrání nebo mluvící scény. Bondové by se od hlavní postavy mohli učit, jak se bojuje a plánuje... Liam byl v roli nepřekonatelný a cokoliv od výhružného monologu k únoscům až po mučení jednoho z nich jste mu dokonale věřily. Možná měl trochu více štěstí než běžný smrtelník, ale třeba i to ho CIA naučila:D.

plakát

Speed Racer (2008) 

Zábava pro celou rodinu. Trikové orgie a jednoduchý příběh fungují na celé čáře. Ve filmu je trochu odevšeho pospojované velmi efektním způsobem. Genialita Wachovských se projevila tou spoustou nápadů a jednotlivostí, kterými byl film doslova prošpikován...

plakát

Mlha (2007) 

Psychologický thiller a nejreálnější a nejsyrovější zpracování něčeho čemu se odborně říká nějak jako "Chování náhodné skupiny lidí pod velkým tlakem v netradičním prostředí". Jedna z postav, ortodoxní křeštanka vykládající pouze starý zákon (já vím, trochu zvláštní...), mne štvala minimálně stejně tak, jako hlavní hrdiny filmu. Ostatní emoce jako strach a lítost se ve mne projevily v menší, ale stále značné míře. Potvory jsou trochu nenápadité, ale účel plní. A jupí, nedopadne to happy endem (u adaptace Kinga to není zas tak překvapivé).

plakát

Válka a. s. (2008) 

ve filmu se oběvuje: absurdita (20%), humor, (10%), vize (5%), akčnost (15%), dramatičnost (15%), sci-fično (15%), dobré her. výkony (30%), originálnost (30%). Dvě poslední položky místy splívají s ostatními, takže nazývat to procetny není moc korektní. Celkově perfektní a zajímavé, zábavné a coolové. 5*

plakát

Red (2008) 

Velmi sugestivní příběh o muži, kterému banda puberťáků popravila psa. Majitel se mstí velmi prostě, ale o to působivěji. Bez známky vzteku, pouze s lítostí a stezkem, se snaží najít spravedlnost, kterou mu nikdo nechce dát. Vytrvale se snaží o správné, ale stejně vytrvale mu je v tom bráněno. Nechtěl, aby viníkům bylo lhostejné co udělali, snažil se, aby projevili aspoň minimální lítost. A nakonec se mu to povedlo, za pomoci střelce samotného a jeho agrestivity, ale hlavně za příliš velkou cenu.

plakát

Když komedie byla králem (1960) 

Diametrálně odlišný film respektive sestřih filmů od všeho dnešního. A některé snímky jsou téměř 100 let staré!! S tímto faktem a z něj vyplívajícím sentimentálním pocitem jsem byl provázen celým filmem. Velmi na mne zapůsobil.

plakát

Hrdinové (2006) (seriál) 

hodnotím pouze 1. sérii. Seriál mne nadchl, jak po stránce vizuální, tak emoční. Vše od děje po výkony herců se mi zdálo perfektní. Ale přišel poslední díl, a já si už říkal, toto bude vyjímka, prostě to skončí a vše bude skvělé, ale oni ne, oni nechali Cylera (či jak se to píše) utéct a otevřeli zápletku pro dalších x sérií... Po tomto zklamání sem se na další odmítl dívat.