Reklama

Reklama

Pozemšťan

  • USA The Man from Earth (více)
Trailer

Poté, co se uznávaný vysokoškolský profesor historie John Oldman rozhodne k nečekané rezignaci na svůj post, schyluje se k rozlučkovému večírku na odlehlé chatě na samotě. Právě na této party chce také profesor svým nejbližším přátelům vysvětlit příčiny zkratkovitého počínání. Jak se ale záhy ukáže, odůvodnění není zdaleka tak prozaické, a už vůbec ne snadno stravitelné. Oldmanova slova všechny zaskočí. Profesor totiž tvrdí, že hlavním důvodem jeho odchodu je nesmrtelnost. Prý je na světě již čtrnáct tisíc let a každých deset roků musí měnit své působiště, aby jej nevypátrali nesprávní lidé. Nikdo mu pochopitelně nevěří, a tak brzy začne intelektuální, emocemi nabitá historiografická přestřelka vedená ve snaze prokázat profesorovu lež. Jenže trhliny nepřicházejí. A všechny dosavadní jistoty se začínají pomalu hroutit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 288)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na začiatok musím napísať, že tento film som úplne prvý krát videl s amatérskym dabingom. Bolo to zvláštne, ale zároveň to dodalo filmu niečo zaujímavé. My tomu hovoríme "šmrnc". Pretože povedzme si úprimne, tento film je natočený tiež akoby amatérsky, bez balíka peňazí a skoro len v jednej miestnosti. A tiež s neznámymi - nie príliš dobrými hercami. Takže amatérsky dabing chválim. Cez to všetko, že je toto neskutočné b-čko, pozrite sami, aké pekné má hodnotenia. Samotný nápad je skvelý a namiesto francúzskeho filmu Intouchables (2011) mal byť nanovo natočený tento - pričom by v ňom boli hollywoodske hviezdy. (Intouchables bol sám o sebe skvelý film, aj keď bol francúzsky a nebolo nutné ho pretočiť aj v Amerike - len čo si všetci urobili trapas, kedže to urobili strašne). Ja vás nemôžem viac navnadiť - prečítajte si obsah filmu a proste vás to musí zaujať, lebo nápad filmu je v podstate jedinečný. A chválim aj finále a vysvetlenie. Príjemný filmový zážitok. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

... aneb Jak strávit jeden neobyčejný podvečer na samotě (možná) u lesa... aneb Totální píčovina... aneb Perfektní myšlenka... vyberte si sami. Pro mě nápad zajímavý, ale herci (né všichni) lehce nevěrohodní, konec lze odhalit o pět deset minut dříve, otázky logicky vyvstaly. Když to všechno ale nějak propočítám, vyjde mi časoprostorových 60%. V žádném případě mě to nenadchlo... ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Spolu tam hrá 11 hercov, vrátane tých čo sa len mihnú, ale tento komorný film založený na dialógoch ma natoľko zaujal, že som sa neodtrhla od televízora. V žánri filmového sci-fi dosť netradičný počin, ale veľmi originálny aj svojou odvahou, najmä v čase, keď pri počutí slova sci-fi väčšina divákov očakáva akciu typu Transformers (o čom krásne vypovedá viacero komentárov :-). ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vskutku geniálna myšlienka a námet, na ktorý však bolo potrebné aj kvalitné a niečím zaujímavé spracovanie.. a.. ono to naozaj - fakt - skutočne - vyšlo! Čo vám mam povedať? Presne takéto polemizujúce debaty v reálnom živote milujem (ci už ako počúvajúci alebo aktívne zapojený). Tak prečo by sa mi nemali zdať interesantne aj vo forme konverzačného snímku, zloženého z čisto dialógovej súhry hercov? Jednoducho paráda. Film si vás získa behom začiatočných pätnásť minút alebo ho pretrpíte až dokonca. Všetko záleží od vkusu a trpezlivej povahy konkrétne jedinca. Výnimka potvrdzujúca pravidlo, že na dosiahnutie emocionálneho maxima (alebo akýchkoľvek iných hodnôt kt. považujete za kinematograficky cenné) nie je potrebný žiaden extra veľký rozpočet a ani špeciálny vizuál. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Myšlenka filmu je perfektní, o tom by šlo natočit sci-fi jako kráva. Film dokáže vyvolat velmi nevšední pocity, ale v celkovým pohledu to v podstatě není nic geniálního, jak to tu někteří vynášejí do nebes. Jak říkám, nápad hodně dobrý, ale zpracování bych si já osobně představoval trochu jinak. Z mého pohledu tomu docela ublížil i konec, který byl prostě už přespříliš. Každopádně se ale jedná o zajímavý počin, který dokáže docenit především vědecko-fantasticky laděný divák. 70% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Film je volně inspirován transylvánskou legendou o Krimu Rosüovi, který o sobě tvrdil, že žije již tisíce let. (assass1n)
  • Celý film bol natočený na filmovom ranči Aqua Dulce, ktorý sa nachádza v Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Celý film byl natočen na dvě poloprofesionální kamery Panasonic DVX100. (assass1n)

Reklama

Reklama