Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (84)

plakát

Captain Marvel (2019) 

O vyváženosti schopností superhrdinky tohoto blockbusteru vůči ostatním avengers můžeme jen polemizovat. Carol je sympatická silná ženská, která si lítá vesmírem jak ohnivá čára a její síla je až fascinující. Každopádně začátek filmu na mě působil rozpačitě do doby, kdy se Carol objevila na Zemi a začala celkem jízda. Naprostá záchrana je v Samuelovi, díky jeho vtipnému typickému projevu dám nakonec 4* a jak ho pěkně omladili. Úplně zbytečná marvelovka to není. Film beru jako oddechový bod v čekání na Avengers: Endgame a seznámení s novou superhrdinkou.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Neočekávala jsem mnoho a kupodivu dostala vše co by si fanoušek Pirátů mohl jen přát. Film pod taktovkou dvou norů dostal ten správný nádech a narozdíl od čtvrtého dílu, který neměl s předchozí trilogií nic moc společného, překvapil návratem k originálu. Nechyběla ani temná atmosféra v doprovodu mrtvého kapitána Salazara, což je to co by u tohoto filmu nemělo chybět. Nové postavy Carina a Henry byly příjemným překvapením připomínající začátky Willa a Elizabeth. Návrat Orlanda Blooma, ač jen na pár sekcí potěšil. Nejpříjemnější pocit pak byl vidět na konci Willa a Elizabeth opět spolu. Abych to shrnula tak film určitě stojí za to vidět, nekompromisně, pokud jste fanouškem předchozí trilogie. Příběh byl dobře vymyšlený, nechybí emoce, vtipné situace a typická "Zimmerovská" hudba.

plakát

Labyrint - Epizoda 1 (2017) (epizoda) 

Trošku zklamání z prvního dílu a směru, kterým se labyrint II bude odvíjet. Zvykání si na nového parťáka majora Remeše je těžké, protože není vůbec sympatický (zlatý Majer!) a vůbec někteří herci mi nesedí na výběr jejich role. Doufejme, že se seriál rozjede tak, jak jsme zvyklí z minulé série. P.S. Chtělo by to nabrat trošku více Strachovy brutality.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Jiří Strach měl prý strach natočit dvojku a proto mu to trvalo dlouhých 11 let. Vyplatilo se počkat si, takovou dvojku by si přál snad každý filmový fanda. Asi si je toho každý vědom, ale co si budem nalhávat duo Dvořák Trojan táhne celý film a neuvřitelně baví svými gagy. Dlouho se mi nestalo, aby mě český film takhle příjemně překvapil a pobavil. Klidně bych šla do kina znovu na tuto skvělou českou pohádku.

plakát

Tvoje tvář má známý hlas (2016) (pořad) 

A já se bavím, každý díl se zasměju a obdivuju co je v našich televizních umělcích za skrytý talent. Kvůli tomuhle se vyplatí zapnout telku.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Po delší době zase něco co vybočuje z normálu stereotypních filmů. Sice je film delší, ale můžu říct, že jsem se nenudila. Mrazivý příběh s touhou po pomstě, kterou na dálku cítíte s Glassem a nejen to i všechny zranění, pády a mráz. Pomohla k tomu naprosto dokonalá kamera, která všem scénám a to hlavně bojovým dala jedinečnost a reálnost. Leo i Tom hráli na hranici svých hereckých možností. Stále jsem váhala mezi 4,5* a nakonec dám plnou už i za tu krásnou přírodu a dramatickou hudbu.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tentokrát se Tarantino ve filmu zaměřil až moc na mluvení. Dlouhé, občas únavné dialogy jsem přetrpěla až konečně začal vyprávět svou úchylnou historku Samuel a poté už to nabralo nějaké obrátky. Nicméně atmosféra byla adekvátní westernu, násilné scény a Tarantinovi rasistické narážky byly rovněž úsměvné. Ikdyž Tim Roth připomínal místy Waltze nemůžu dát vyšší hodnocení už za tu šílenou délku filmu!

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Z tohoto seriálku jsem opravdu nadšená, 10 dílu temné detektivky s prvky černého humoru. Velkým překvapením je pro mě herecký výkon Billy Bob Thorntona, jenž se svojí rolí psychopatického vraha dostává úplně jinam než doposud. S jeho temným smyslem pro humor, inteligencí a tím děsivým úsměvem se liší od stereotypních záporáků. Úchvatný je i vývoj postav, především Lestera, který se nechá ovlivnit a začne nepředvídatelně jednat. Sympatická mi byla moc postava policistky Molly. Doporučuji všem, příběh ze zimního období, který v létě schladí. 5*!

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Hrůzu nahánějící horor, který pocit strachu opravdu vyvolá. Příběh je sice tuctový, ale jedinečně zpracovaný a reálný. Kvalitních hororů se v dnešní době moc netočí, tohle je vyjimka, která si zaslouží patřičné ohodnocení.

plakát

Velká šestka (2014) 

lepší 4*, tohle je animák co pohladí po duši, bojové scény a postavičky mi trochu připomínaly hrdiny Avengers a určitě to bylo záměrné. Moc jsem se bavila a Baymaxe chci mít prostě doma! "Oh no":D