Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Obsahy (11)

A Short Love Story In Stop Motion

A Short Love Story In Stop Motion (2008)

Také jste během svých školních let snili scénáře o tom, jak bude vypadat váš život? Dívce v tomto příběhu k tomu stačil jeden jediný obrázek.

Geometria

Geometria (1987)

Jeden z raných filmů Guillerma del Tora vypráví příběh chlapce, který již nechce propadnout z geometrie. Proto si na pomoc přizve samotného ďábla. Aby toho nebylo málo, chce ještě zpět svého otce, který zemřel před třemi měsíci. Obě přání se mu splní. Ovšem zapomněl na to, že není příliš dobrý v geometrii.

Krev zvířat

Krev zvířat (1949)

Dokument z jednoho běžného dne na jatkách, kdy se vám naskytnou jedny z nejsyrovějších záběrů na opravdové praktiky řezníků. Bez příkras a obalu jsou zde vykresleny poslední chvilky (a také pár chvil poté) běžně porážených zvířat.

Doktor zkázy

Doktor zkázy (1979)

Do jedné poklidné rodinky přijde na oběd host. Při svém odchodu se nechá slyšet, že všechny zničí a to chce také splnit. Po příchodu domů totiž začne pracovat na uskutečnění své hrozby. Nepočítal však s tím, že jeho plán nemusí vyjít. Dokonce ani když se jeho realizace zhostí sám.

In the Small

In the Small (2016)

Exploze způsobí, že lidé zůstanou pouze šest palců vysocí. Ti, kdo přežili se tak musí naučit žít ve světě, kde člověk již není na vrcholu potravního řetězce a také zjistit, co se vlastně stalo. To s sebou nese vybudování nových sociálních pořádků a nalezení způsobu, jak čelit novým hrozbám, mezi které například patří obrovští brouci.

Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space

Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space (2009) (TV film)

Na Zemi se přijede vyprázdnit létající talíř. Svoji potřebu vykoná přímo do pole s dýněmi, které při haloweenské noci ožívají. Shodou okolností se vše odehrává v Modestu a monstra tak mají další úkol - předejít rozšíření vražedných dýní do okolí a nejlépe je všechny zlikvidovat. Ministerstvo zdravotnictví varuje - cukrovinky škodí nejen zubům.

Stan Helsing

Stan Helsing (2009)

Stan Helsing, jehož největší problém tkví v tom, že si ho všichni pletou s o něco slavnějším Van Helsingem, pracuje v půjčovně videokazet. Při odjezdu na Halloween párty dostane od šéfa pár kazet s úkolem doručit je téměř na druhý konec města. Stan, ač nerad, kazety bere s sebou do auta a s trojicí kumpánů je jede doručit. A tím to vše začíná. Film, který se snaží parodovat nejlepší horory posledních let. Bláznivé šílenství v městské čtvrti, kde se všichni bojí zůstat po půlnoci a také se bojí usnout. Největší záporáci všech dob na ně totiž čekají, aby jim ze života udělali peklo. Peklo opravdu nastane, ale pro všechny zúčastněné.

Pinocchio 3000

Pinocchio 3000 (2004)

Všichni jistě znáte ten starý příběh o truhláři Gepettovi a jeho synovi Pinocchiovi, který je pouze dřevěnou hračkou toužící stát se lidskou bytostí. A také o tom, že se mu při každé lži o kousek prodlouží nos. A jak mohl tento příběh dopadnout při přesunutí do vzdálené budoucnosti a při použití kovu a tištěných spojů místo dřeva? Pinocchio se již od svého vzniku snaží stát člověkem, ovšem od víly Cyberiny má slíbeno, že se jím stane pouze tehdy, až pozná rozdíl mezi dobrým a špatným. A Pinocchio ve své nezkušenosti tak páchá více škody než užitku, jelikož se dal dohromady s despotickým majorem Scambolim. Avšak poté, co se seznámí s jeho dcerou, jakoby náhle procitl a snaží se napravit vše, co zatím pokazil.

Out of Balance - ExxonMobil's Impact on Climate Change

Out of Balance - ExxonMobil's Impact on Climate Change (2006)

Dokument snažící se pojednávat o vlivu ropného průmyslu, zejména společnosti ExxonMobil, na životní prostředí a globální oteplování. Z poloviny jde o přiblížení toho, co vlastně ExxonMobil dělá, jak vznikla, jak se vyvíjela a „co je špatně“. Z druhé poloviny pak o životní prostředí jako takové, klimatické změny a o vědecké diskuze o tom, zda globální oteplování existuje a jak je to s ním vážné.

Hellboy II: The Golden Army - Prologue

Hellboy II: The Golden Army - Prologue (2008)

Animovaná pověst osvětlující vznik Zlaté armády ve filmu Hellboy II. Skřetí kovář nabídne králi elfů vykování zlaté armády čítající sedmdesátkrát sedmdesát vojáků. Král souhlasí, avšak po jedné bitvě, kdy vidí, čeho je tato armáda schopna, ji nechá uvrhnout do hlubin země. Korunu, která umožňuje ovládání této armády, rozdělí na tři části a ty ukryje. Malý Hellboy, který tuto pověst vyslechl, se zajímá, jestli je pravdivá...

Moongirl

Moongirl (2005)

Poetická pohádka o tom, jak noční rybaření a dětské sny mohou člověka přivést až na měsíc, kde zjistí, že zdaleka nebyl první. A také o tom, že bez měsíce by nebylo snění. A bez světlušek, kočky, myši, jednoho chlapce a dívky by nebylo měsíce.

Reklama