Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (91)

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

V rámci Netflixu absolutní strop. V rámci současné filmové tvorby slušný nadprůměr. V rámci této série je Glass Onion o level níž než první film. Opět máme k dispozici velmi silnou hereckou sestavu, i když mně osobně nesedla hlavní ženská role (Janelle Monáe není Ana de Armas), na které i tentokrát stálo vyprávění. Zároveň mě trochu zklamal i přechod z temně laděné poirotovské detektivky k extrémně barevné zápletce, která by se nemusela stydět vedle kdejaké bondovky. Daniel Craig si svůj part znovu užívá naplno, jen je škoda, že jeho postava se v druhé polovině filmu stává spíše vedlejší. Zhruba hodinu a půl jsem byl spokojený, poté to začalo trochu drhnout a finále bylo celkem zklamání. Doufám ale, že další díl vykopne laťku zase více směrem k prvnímu filmu. Největší škoda ovšem je, že si tento film nemůžeme naplno užít v kině.

plakát

Zatím spolu, zatím živi (2010) 

Super byly akorát akční scény, které naplno využívaly Cruisových schopností dělat vše bez kaskadérů. Nicméně o hodně další akce je divák okraden, protože příběh sledujeme z perspektivy postavy Cameron Diaz, která je v krizových situacích omámená. Jakmile film přešel z akčních sekvencí do jiných poloh, nedalo se na to dívat.

plakát

Pád (2013) (seriál) 

Od začátku nejenže známe vraha, ale zároveň sledujeme jeho rodinný i profesní život. Díky tomu (přestože jsme svědky jeho zločinů) ho seriál nedémonizuje jako bývá zvykem, když je totožnost vraha neznámá. Vyvolává i pozitivní emoce a možná mu někdo může dokonce fandit. Jamie Dornan přesně splňuje, že byste ho jako sériového vraha netipovali. Dále The Fall skvěle demonstruje náročnou práci policejních i lékařských složek, čímž jim sympaticky vzdává hold. Excelentní herecké výkony, chemie mezi ústřední dvojicí, syrová atmosféra a až znepokojivá realističnost volají po pěti hvězdách. Nicméně plný počet bych dal, kdyby seriál skončil po první řadě. Druhá a třetí už šly kvalitou lehce dolů, i když se nejednalo žádný o brutální Pád. Ale již bylo poznat, že v některých momentech scenárista přešlapuje na místě, finále seriálu bylo dosti odfláknuté a v průběhu seriálu byly rozjeté vedlejší dějové linky, které si buď zasloužily nějak ukončit, nebo neměly vůbec být zahrnuté do příběhu.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Dlouho jsem nevěděl, jestli dát čtyři nebo pět hvězd. Ale víte, jak poznáte, že končíte na vrcholu? Že máte za Bondgirl Anu de Armas. Jen škoda, že nedostala ještě více prostoru.

plakát

Tlusťoch (2020) 

Úplná blbost to není, jak by se podle zdejšího hodnocení mohlo zdát. Je to vcelku zábavné. Trochu akce, trochu černého humoru. Jen škoda, že to nenapsali například bratři Coenové. Film se dlouho táhne od ničeho k ničemu a očekávaný finálový souboj skončí skoro dřív než začne. Mel Gibson je můj oblíbenec, to samé platí o Waltonu Gogginsovi, proto jsem se na film těšil. Nejsem úplně zklamán ani nadšen. Myslím, že tři hvězdy jsou tak akorát.

plakát

Nikdo (2021) 

John Wick se může jít zahrabat. Scéna v autobuse je absolutní vrchol akčního žánru.

plakát

Letuška (2020) (seriál) 

Překvapivě dobrý seriál. Má slušné tempo, neustále se "něco děje". Je tu několik dobrých zvratů. Navíc na Kaley Cuoco se prostě příjemně kouká.

plakát

Chůva na zabití (2017) 

Není to vyloženě špatný film. Má sice neuvěřitelně nelogické scény, nicméně je stylově natočený a podpořený skvěle padnoucím soundtrackem (super je zejména scéna s písní Don't Stop Me Now od Queen). Herecky dominuje především rozkošná Samara Weaving, kterou nejde nemilovat.

plakát

Lost Highway (1997) 

Jeden velký mindfuck s dokonalou Patriciou Arquette, jejíž ženskost a krása omámí každého. I heterosexuální ženu.

plakát

Lucy (2014) 

Bessonovu devadesátkovou tvorbu zbožňuju a jsem fanouškem Scarlett, ale toto bylo chvílemi dost velké utrpení.