Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (586)

Claw 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson má po pouhých třech letech na kontě další uspokojivou komediální detektivku plnou zvratů, se zcela novou lokací a pouze jednou opakující se postavou. Líbí se mi, jak se ve filmu prolnuly známé aspekty z jedničky s novými nápady a zvraty. Film je skvěle vybalancovaný a dá vám to, co byste od takového filmu chtěli a očekávali. Zároveň vás udržuje v napětí díky nepředvídatelné struktuře děje a několika zvratům rozprostřeným po celém filmu, které vždy zabrání tomu, aby vše působilo vyčpěle. Bohužel nemám pocit, že by se o ději dalo něco pořádně říct. Většina informací by prozradila příliš mnoho. Je tu počáteční příslib tajemství a odehrává se na poměrně odlehlém ostrově. Zhruba od 45. minuty se děje strukturálně/vypravěčsky cokoliv. První „Na nože“ dělal něco podobného, ale způsob, jakým je to provedeno zde, má k odvozenosti daleko. Také mi připadá jako spoiler říkat, kdo v obsazení exceluje, protože byste nechtěli vědět, kdo nakonec v takovéto detektivce s velkým hereckým ansámblem nejvíc vynikne. Všichni byli dobří, ale Daniel Craig a další dva členové obsazení vynikali - upřímně řečeno, i kdybych řekl, kdo jsou ti dva, znamenalo by to naznačit jejich roli v příběhu, a to bych prostě nechtěl. Je to poměrně dlouhý film, ale většinou zůstává poutavý. Jeden aspekt příběhu týkající se motivace a úhlu pohledu jedné postavy nebyl na konci úplně vysvětlen, což trochu zkazilo jinak skvělý závěr. Nenazval bych to dírou v ději, ale pokud jsem něco nepřehlédl, přišlo mi, že to mohlo být nedopatření. Přesto, když toho na filmu tolik funguje, je těžké se příliš pozastavovat nad poměrně drobnými problémy, což je nakonec i můj pocit z tohoto filmu. /80%/ ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

8+/10. Rian Johnson to dokázal. Po tom, čo nakrútil jediný dobrý diel novej ságy Star Wars, sa mu podarilo nakrútiť aj dobrý Netflix film. Mám vlastne len dve výčitky: po prvé mohlo to byť kratšie (stačilo osekať dlhočiznú expozíciu) a po druhé na Knives Out skvelo fungovala tá klasická komornosť, príbeh o sci-fi pohonnej hmote a podobne sci-fi vile tomu uberá trochu čara (naopak by som chcel vidieť viac z bytu Benoita Blanca!). Odhliadnuc od toho je to opäť bravúrne zrežirovaná, zahraná i napísaná žánrovka, kde sa Rian Johnson hrá s rôznymi vrstvami príbehu (ako s tou titulnou cibuľou). ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chybí překvapení a svěžest jedničky ale stále dostatečně chytrá zábava. Postavy zajímavé i když v menším počtu, případ zajímavý, chytře vystavený ale s dlouhou expozicí a zbytečně roztažený dlouhými flashbacky. Mírné zklamání, ale kolik detektivek inspirovaných Agathou Christie, v dnešní době vzniká a ještě s takhle silnou sestavou. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nesympatická parta vyrazila na vymyšlený ostrov. Pár záběrů z přístavu na ostrově Spetses pro nalákání naivních řeckých fanoušků, zbytek se odehrává kdesi v ateliérech. Zhodnotili jsme to tak, že z Edwarda Nortona se stal dědek, a taky už chápu, proč Craig už nemůže hrát Bonda. Mimořádně sešel. Nedokoukáno, protože je to hrozná snobárna a kokotina. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Okouzlení z prvního dílu je pryč, přesto se jedná o dobrou zábavu a hru s divákem, když přežijete dost dlouhý úvod, kde jste vhozeni mezi bandu nesympatických postav v těžko uvěřitelné situaci. Vše se ale svým způsobem vysvětlí a každá podivnost má svůj účel. Z osazenstva mě nejvíc pobavila Kate Hudson, jejíž hlášky hloupé pipiny jsou opravdu vtipné. V oddělení ženského půvabu vládne ta mladá kost. 70% ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Mólo, kde sa herci stretávajú, je na ostrove Spetses v Grécku. Za nimi je hotel Poseidonion, slávny hotel, ktorý bol nedávno zrekonštruovaný. Keď je kamera smerovaná k pevnine, možno vidieť trajekt, ktorý štyrikrát denne preváža vozidlá medzi Kostou na pevnine a ostrovom Spetses. (Arsenal83)
  • Bautista bol očarený hereckými výkonmi svojich kolegov: "Všetci boli tak dobre obsadení. Pracoval som s niekoľkými mojimi kolegami a bol som očarený ich výkonmi a tým, ako dobre sa adaptovali na tieto postavy." Bautista tiež poznamenal, že postavy sú „výraznejšie“ ako tie v Na nože (2019) a že aj pokračovanie je lepšie ako jeho predchodca. (Arsenal83)

Související novinky

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama