Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (198)

plakát

Poslední prázdniny (2006) 

Po dlouhé době se v televizi mihla příjemná komedie! Navíc jsem si konečně všimla, jak jsou Kalamáry Vary :-) pěkné město! Asi se tam budu muset zajet podívat! Queen Latifah odvedla moc dobrou práci, opravdu a upřímně mi byla sympatická! Gérard Depardieu by měl být kuchařem, tak nějak mi do té role padnul. Jediné, nad čím jsem se pozastavila a co mi ve filmu přišlo podivně vyumělkované, byla Lucie Vondráčková... nemůžu si pomoct, přijde mi příliš afektovaná a upjatá a to se mi do tak uvolňujícího filmu opravdu nehodilo. Jinak super, můžu pochválit a doporučit.

plakát

Jestřábí žena (1985) 

Příjemná záležitost, když mi bylo patnáct, mělo to sice více kouzla, než nyní, ale pořád se na tuto pohádku ráda podívám. Vidím to po dlouhé době, úplně mě překvapilo, že ten mladík je Matthew Broderick!

plakát

Bratříček a sestřička (2008) (TV film) 

Bratři Grimmové mají takové pohádky, plné kruté reality, zlosti a zášti.. málokdy jejich příběhy končí opravdu šťastně, většinou hlavní hrdinové naleznou "šťastný konec" v náruči osvobozující smrti. Kdo se ale ujme jejich filmového zpracování, měl by si dát záležet. Rozhodně více, než v tomto případě.

plakát

Ukradené Vánoce (1993) 

Tak konečně jsem tento počin zhlédla. Musím říct, že to bylo příjemné, dobře znějící, zábavné... animace výborná, i když logicky už zastaralá, songy pěkné a námět neotřelý. Přesto mi na tom něco nesedí. Burtona uznávám naprosto nejvíce, ale budu-li objektivní, Ukradené Vánoce mi příště budou v televizi asi ukradené. Jednou jsem viděla, pěkné, milé, ale děkuji, jednou stačilo.

plakát

Happy Feet (2006) 

Tučňáci a gospelové zpěvy? No hukot! :-)) Nicméně se na příběh "jiného" tučňáka dalo dívat, skryté poselství jsme také pochopili, no ano, pochopili, děkujeme pěkně. Akorát v reálném životě bych řekla, že by týmově tančící tučňáky zbohatlíci spíš zbalili a odvezli na prkna nějakého bizardního cirkusu, než aby odvolali výdělečný rybolov na březích jižního pólu... ale od toho jsou přece pohádky, abychom my lidé, vypadali před námi lidmi hezky a nesobecky.

plakát

Gran Torino (2008) 

Nemám ráda Clinta Eastwooda. Podvědomě si uvědomuji, že to bude zřejmě tím, že nemám ráda westerny. Kdesi v mém podvědomí se ale usídlil červík a začíná pomalu ale jistě nahlodávat tu truhličku, ve které je Clint, coby osobnost, zaškatulkovaný. Million Dollar Baby, Changeling a teď i Gran Torino mě přesvědčují, že každý člověk si zaslouží minimálně jednou zapřemýšlení nad svými činy, než bude odsouzen. Clint si to zapřemýšlení zasloužil. Dobrý, silný snímek!

plakát

Láska nebeská (2003) 

Překvapivě dobrý romanťák, ani jsem nečekala, že se tohle amíkům může podařit. Pravdou je, že hvězdné obsazení je lákačkou, i když ne vždy zaručenou kvalitou. V tomto případě se zadařilo. Alan Rickman, Liam Neeson, dokonce i Keira.. opravdu povedené. Jediné, co bych vynechala je příběh porno dvojice... nesedělo mi to tam, bylo to, myslím si, zbytečné a ani ne tak vtipné, jak zřejmě bylo zamýšleno ( a to nejsem puritán:-)) Hudba výborná!

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Jen jediný muž (čti psychopat) si zasloužil dostat výsadu změnit dějiny druhé světové války! Jen jediný režisér mohl ve své deviantní (čti dokonalé) fantazii zplodit takový příběh s takovou podintou!!! Jen Quentin si mohl poradit s takovou lahůdkou jako je IB! Vyšlo mu to, dle mého, naprosto perfektrně! Tuhle mňamku by měli pouštět na srazech extrémistů, trochu by jim spadnul kohoutek :-DDD Super práce! Doporučuju!

plakát

Petr Pan (2003) 

Příjemné pojetí pohádky, kterou už od kolébky nemám ráda... takže vlastně úspěch!

plakát

23 (2007) 

Jim Carrey si v mém srdci hledá místečko pod názvem: jeden z top ten herců... rozhodně! Psychologické role mu sednou a také musím říci, že konkrétně v tomto filmu se ukázal i jako neskutečně sexy chlap, k tomu musel dozrát a povedlo se. Co o filmu? Kompulzivní obscese, amnézie, morální pointa, tohle všechno prošlo už mnoha příběhy, ale faktem zůstává, že v mnoha z mnoha příběhů tyto aspekty nevytvořily ani z poloviny tak zapadající, smysluplnou a pozornost držící zápletku. Faktem bohužel ale i je, že čeho je moc, toho je příliš a počet vykonstruovaných dějů spojených s číslem 23 byl v tomto případě vyšší než je počet čísel jména Jim, ale obráceně (23 minut se tady snažím vymyslet zápletku s výsledkem 23...nejsem dobrá v počtech, ale všude mi vychází samý 6tky...a kurva!:-)) A morální pointa by mi nechyběla, kdyby film skončil o několik minut dřív, nejlépe při uvědomění si, tedy před tím, než jeho manželka vstroupí do hotelového pokoje. Jinak pěkně poskládaný příběh, vstupy ze vzpomínek s vypravěčským podkladem hodnotím jako nejlepší, tyhle věcičky prostě miluju. Na 23 se určitě zase někdy ráda podívám a doporučuji všem, kdo se rozhodují, na jakou barvu vymalovat obývák!!!