Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (319)

plakát

Po strništi bos (2017) 

Po rozpačitých recenzích velmi příjemné překvapení. Děj je epizodický a jednotlivé scény jsou občas sestřiženy na úplné minimum, ale to podstatné se odehrává na jejich pozadí - tam se vine jediná podstatná linka, která v závěru nenásilně dospěje ke katarzi.

plakát

Dunkerk (2017) 

Strhující atmosféra od cca 5 vteřiny až do ztichlého konce vytvořená dokonalý skloubením záběrů s tísnivou a znervózňující "hudbou". Dějové linky navzdory své nepoměrnosti krásně skloubeny, ale ono by ani nevadilo, kdyby nebyly, děj je tady až na posledním místě. Jde o atmosféru beznaděje, střídanou krátkými záblesky optimismu, ukončenými potopením dalšího torpédoborce. Obří plátno v imaxu člověka vtahovalo doprostřed dění. jen jsem si chvílemi nebyl jistý, jestli některé basové zvuky už od Zimmera mají znít, jako by byly za hranou výkonu ozvučení, nebo jestli to ty repráky fakt nedávaly, občas to už trochu rušilo.

plakát

Noční zvířata (2016) 

Je vidět, že Ford má obrovský cit pro detail, skoro každá scéna je vypiplaná tak, že by mohla být obrazem. Znepokojující paralela mezi "perfektním" a zničeným životem, které jsou podobně prázdné (jí zbývá jen kniha, jemu jen pomsta). Díky za to, že knižní metafora jejich skutečného vztahu není doslovná, spíš jen propojuje v náznacích... závěr pak jen dotváří skvělou atmosféru filmu a přesně k ní pasuje. PS: Pokud nejste náruživým návštěvníkem východoněmeckých nudapláží, tak se vyhněte úvodním titulkům ;)

plakát

Pan Dokonalý (2015) 

Zábavný úlet, trochu ve stylu brakové akční literatury. A Sam Rockwell by si zasloužil i mnohem větší role.

plakát

Rubber (2010) 

Neuvěřitelné, kolik se dá vytěžit ze záběru na kutálející pneumatiku, když to umíte s kamerou. A celý tenhle dada styl mě bavil.

plakát

Vynález zkázy (1958) 

Za těch šedesát let nevznikl film, který by dokázal ta dokonale kombinovat animaci s živými herci. A není to neschopností následovníků, je to zemanovou genialitou. Ani naivita jednoduchoučkého příběhu nevadí, člověk je neustále oslňován černobílou krásou.

plakát

Spectre (2015) 

Zoufale neoriginální, krom úvodní scény z mexika už diváka nic neprobere z letargického čekání na závěrečné titulky. Technické serepetičky nedávají smysl (co má sakra být nějaká chytrá krev??? prostě mu dám GPS čip). Scénář občas nedává smysl (proč je bond poslán za dcerou, když by mu otec mohl dát stopu sám ?) A celý koncept prapůvodce všeho zla je za vlasypřitažený, chudák Waltz nemá na čem stavět. A závěr to celé posílá do kytek.

plakát

Spotlight (2015) 

Řemeslně velmi dobře odvedená práce podpořená extrémně silným tématem. Rozhodně stojí za to vidět... ale vyloženě kulervoucí to není. (Smutným dokladem jest, že pro mě nejsilnějším momentem projekce byl seznam diecézí v závěrečných titulcích). Nedivím, se, že oscara vyhrál, ale můj favorit by to nebyl.

plakát

Moonraker (1979) 

Několik vynikajících vtípků propojených naprosto wtf dějem s dada momenty. V hodnocení průměruji možnost, že to tvůrci mysleli vážně, pak je to na odpad a druhou, že si to dělá srandu samo ze sebe, pak by to bylo možná i na čtyři.