Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (296)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strejda Bond verzus Sega. Edit: Nechcelo sa mi veriť, že by niečo, čo nesie Bondovo meno mohla byť tak strašná blbosť, tak som po dvoch dňoch skúsil repete. A prvý dojem bol správny. Toto je atrapa bondovky. Postava, ktorú hral Sydow skrátka nebol Blofeld, scenár je kopa hnoja a Besingerka má celý film mastný ksicht. Do pseudobondovského komediálneho univerza Never say never again, krásne zapadajú postavy Barbary Carrery a Rowana Atkinsona. Bond nie. Vlastne ma ani nemrzí, že môj obľúbený predstaviteľ agenta 007 si namiesto veľkého návratu strihol najhoršiu časť. Budem sa proste tváriť, že to nebola bondovka, ale dobrodružná krimikomédia o neohrozenom pánovi v rokoch, na výlete. To už ma skôr sere, že sa nechali zhovadiť aj takého výborného herca, akým je Klaus Maria Brandauer, ktorý to navyše ako jediný, bral celý čas vážne. Že hrá film, nie estrádu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podivná (ne)bondovka. Dlouho mi unikala a musím říct, že jsem o moc nepřicházel. Sean Connery je sice v hlavní roli stále jako doma a když dojde na akci, má divák co sledovat, jenže spousta toho ostatního je zvláštní nebo vyloženě špatná. Tak třeba příběh vykradený z Thunderballu, kterému chybí jakékoliv napětí a snad i smysl. Nebo Legrandova hudba, jež Barrymu nesahá ani po kotníky. Max von Sydow mohl být dobrým Blofeldem, kdyby dostal pořádný prostor, Klaus Maria Brandauer zase coby záporák neprovádí žádná extra zvěrstva. Půlhodinu před koncem už jsem se slušně nudil, a to mě největší šok teprve čekal - ano, skok na koni, který by neprošel snad ani do té nejhloupější bondovky s Rogerem Moorem. Celkově tedy slabota, ale dobré scény se najdou (například úvod a celá ta zotavovací pasáž včetně bitky v tělocvičně). ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna osobne bola posledna bondovka s Connerym Diamonds are forever. Tento podpriemerny paskvil reziroval Irvin Kershner /Star wars V - Imperium vraci uder/, Connery sa evidentne po 50- ke dost trapi a oproti starym kultom /Goldfinger, Thunderball/ je jeho herecky vykon nevyrazny a matny. Plus uz vidno, ze fyzicky na film nema : ano, vo filme sice zvlada akcne sceny na urovni, ale v realite ci by to dokazal - neviem, neviem. Slavny Conneryho vyrok -- " Triky su to jedine, co tie komixy drzi pohromade ...ide iba o peniaze " - tu ziskava na svojej smutnej pravdivosti. Toto je fakt viac ubohost a nie bondovka. Scenar je dost otrepane klise /aspon, ze tie atomove hlavice tam dali/, ledva drzi pohromade .....proste som tejto neoficialnej bondovke nikdy neprisiel na chut a nikdy ma nebavila. 41 % z ucty ku Connerymu. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Bondovka nebondovka,která si na začátku víceméně z Bonda střílí a nemotorný Connery je všude pozdě a spatřen. Brzy se ale přehazuje na jinou kolej a jede se víceméně v klasickém mustru a i Sean se tu nakonec docela předvede a nijak ostudu svým starším rolím nedělá. Zvlášť zajímavé je porovnání jeho vizáže s tou "dědkovskou", na kterou najel už jen o pár let poté v třetím Indym. Film jako takový je tedy klasickou starší bondovkou, bohužel až nepříjemnéě často se vlekoucí a chybějícím vtipem. Ta délka se nezkousávala zrovna nejlíp... ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Conneryho bondovka, ale i tak mi film /navzdory většině/ přišel zábavný a koukatelný. Herci, jak už tu bylo řečeno, nejsou zlí (snad kromě Barbary Carreraové, která v roli Fatimy předvádí velice originální variaci na postavu Fiony z Thunderballu). Některé fórky si v trapnosti nezadají s těmi z Austina Powerse, hudba je šíleně nevýrazná a Connery působí poněkud sešle (což byl ale záměr). Slušné 4*. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Když za sebou podmořským tunelem prchající Largo (Klaus Maria Brandauer) odpálí přístupovou cestu, Bond (Sean Connery) ho přestane pronásledovat, odhodí potápěčskou výstroj a jen v neoprenu, beze zbraně, se vrací ke vchodu jeskyně. V následujícím záběru přibíhá ke vchodu se samopalem v ruce. (pjotri)
  • Poslední film, ve kterém Sean Connery ztvárnil Jamese Bonda. Honorář pro něj obnášel již pět milionů dolarů plus procenta z tržeb. Když hrál Connery Bonda poprvé, tak za svou premiéru dostal pouze sto tisíc dolarů. (zdeny99)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama