Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (24)

plakát

Slovo (2022) 

Film s nečekaně pomalým tempem, který má ale co říct a právé v detailech a dlouhých, zdánlivě ,,smalltalkových" konverzacích je jeho kouzlo. O čestných lidech se mají točit filmy. A protože v rodině podobný příběh mám, hodnotím vysoko 4*

plakát

Rocketman (2019) 

Sovnání s Bohemian Rhapsody se dá jen těžko vyhnout. Rocketman je daleko méně naškrobený, upřímnější a realističtější, ačkoliv částečně snový a nerealistický. Písně v podání Taron Egertona mají snad ještě větší sílu než originál. Sice nemá takový hlas jako Elton, ale čiší z nich obrovská energie a emoce. Prý vám film zpříjemní večer, ja ho viděla před 4 dny a pořád si říkám, jak byl fajn, takže měním hodnocení ze 4* na 5.

plakát

Infiltrace: Obchod se zdravím (2018) (TV film) 

Tak to je opravdu síla. Jsem taky z lékařského oboru, ale k takovému balamucení nemocných lidí bych se v životě nesnížila, ani pod vidinou tučných peněz. Jsem moc ráda, že se to natočilo a začalo se o tom vědět a diskutovat...bravo tvůrcům!

plakát

Legendy zločinu (2015) 

Herecký výkon v dvojroli výborný, celkové zpracování taky povedené, ale příběh takový nějaký zdlouhavý a předvídatelný, i když místy až moc syrový a drsný. Nepotřebuji vidět víckrát.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Po shlédnutí Kriminálky Plzeň jsem shlédla tento seriál a povím vám, je to nebe a dudy. V Případech 1. oddělení jsou zajímavá jak kriminalisté, tak pachatelé. Není tam ničeho zbytečně málo ani moc. Všechno do sebe zapadá. A to, že se nedozvíme pachatele v poslední minutě, ale začne na něj být podezření většinou tak v polovině episody, mi vůbec nevadí. Takhle to totiž určitě v reálu chodí. Insipirace skutečnými příběhy je zajímavá, už protože se člověk aspoň dozví, jaké zajímavé případy jsme tu po revoluci měli a celkově pro přehled, čím se naše kriminálky tak většinou zabývá. Pro mě za 4*, protože nechci přechválit, uvidíme, jak bude vypadat druhá řada. Ale rozhodně velice nadprůměrný seriál i co se kamery a hudby i týče.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Taková moderní Svěrákova Obecná škola po německu. Zápletka nijak originální, ještě propojená s romantikou. Ale některé scény pobavily, třeba návštěva učitelových kamarádů jako odstrašující případ. Nic nadprůměrného, ale docela fajn pokoukání.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Po shlédnutí třetího dílu se slzami v očích tleskám Anežce Holland. Ať už seriál měl nebo neměl dostatečný dějový spád a dokonalé dialogy, myslím, že svůj účel splnil. Dokázal zachytit Československou historii světově, tak, že snad každého donutí se zamyslet a začít se zajímat o věci, které si člověk bohužel z hodin dějepisu moc neodnese. Já nemám co vytknout, herecké výkony na jedničku.

plakát

Revival (2013) 

Příjemné překvapení, u českého filmu jsem se takhle dlouho nezasmála!

plakát

Stoker (2013) 

Výborná kamera, to jak hlavní hrdinka kartáčuje Nicole Kidman vlasy a ty se pak změni v louku s trávou opravdu geniální. Ale jinak depresivní snímek bez děje. Pro mě prázdné..

plakát

Šmejdi (2013) 

Jistě, šlo by to natočil líp, forma není dokonalá, mohla tam toho být víc, něco se mohlo vynechat..ale to všechno předčí fakt, že na tuhle problematiku někdo upozornil. Celkově jsou u nás staří lidé dost opomíjená skupina obyvatel, ale je to obrovská skupina a bude jich čím dál tím víc..a nedala bych ruku do ohně za to, že budou chytřejší..