Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (185)

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Kdyby se to bralo aspoň o trochu víc vážně, byl bych spokojenější.

plakát

Lesní duch (2013) 

Holka ze sebe vyzvrací asi 10 litrů krve, celou chatou se nese démonický hlas, který všem vyhrožuje smrtí, takže holku po pokusu o zabití zamčou ve sklepě. Jak na to ostatní postavy reagují? "To nic, prostě má jenom nějakej záchvat z toho absťáku, že už 8 hodin neměla žádnej fet." Neuvěřitelný. Prostě neuvěřitelný. V kině jsem se sice vůbec nebál, zato jsem se notně nasmál, takže musím uznat, že tahle skvostná sračka vlastně svůj účel docela splnila.

plakát

Ptákodemie: Děs a hrůza (2010) 

Obávám se, že k tomu ani nemám co dodat. Nicméně dávám hvězdičku za to, jak jsem se strašně smál.

plakát

Pokoj (2003) 

U tohoto filmu jsem se skvěle bavil jen z jediného důvodu. A to díky následující drinking game: Napij se pokaždé, když se otevřou dveře od bytu. Napij se pokaždé, když někdo řekne: "Oh, hi." Napij se pokaždé, když se Johnny samolibě zachechtá. Napij se pokaždé, když někdo řekne Lise, že je sexy anebo beutiful. Napij se pokaždé, když Mark řekne: "Johnny is my best friend." Naštěstí jsme nemuseli pít u toho, když někdo někomu řekl, že ho miluje, anebo když se ve filmu objevil špatné naklíčovaná, anebo totálně absurdní, debilní a zbytečná scéna. Doporučuji mimochodem tyto titulky (http://www.titulky.com/The-Room-172843.htm), které vám zároveň poví pár zajímavostí. Na jednu stranu je to geniálně dementní, na druhou stranu je to prostě jen dementní a lobotomické.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Kdyby nic, tak alespoň ten soundtrack si zaslouží 5 hvězdiček. A taky krásný zpracování. A taky skvělí herci. Bohužel ale úplně (po prvním zhlédnutí) nechápu příběh, jen mi v hlavě zůstal takový pocit, že to byly krásně strávené 3 hodiny, které však nevyvrcholily ďábelskou katarzí a orgasmem naplnění. Takže si to zkusím přečíst, zkusím se na to klidně ještě několikrát podívat, ale neohodnotím to do té doby, dokud to co nejvíce nepochopím. Anebo dokud nedojdu k závěru, že nemám co chápat.

plakát

Tajemství domu Usherů (2008) (TV film) 

Hvězdička za to... že mě to strašně bizarně rozesmívalo.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Možná mám výhodu, že jsem knížku četl asi v 6. třídě naposledy, takže nebudu brečet nad tím, že je to "špatně" zadaptovaný příběh. Možná mám výhodu, že Tolkienův svět až tak moc neznám a nejsem hardcore fanda. Možná mám výhodu, že Martin Freeman je moje taková ta "platonická láska", takže nejsem zrovna objektivní. NICMÉNĚ! To byl tak nádhernej a úžasnej film, že si to ani nedovedu představit lepší. Ve 3 ráno, když jsem z kina vylezl, jsem pochopil, proč z toho dělá Jackson trilogii. A mimochodem: Martin Freeman je nejlepší hobit všech dob. Tečka.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Páni, nestává se to často, ale americký remake o dva roky starší verze je mnohem lepší, než původní ztvárnění. Fincher si zde dokonale pohrál s knihou a navíc to i vypadalo, že na rozdíl od Švédů ji opravdu četl, takže ji mnohem věrněji dovedl dostat na plátno. A o věrnost mi šlo především. Dokázal tak jen, že s prakticky stejnou stopáží se dají udělat velké věci, což Švédové zrovna dle mého názoru nezvládli. Ať už je druhý (americký) díl! Nemůžu se dočkat.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Dost pravděpodobně jsem udělal tu chybu, že jsem prvně zhltnul celou knižní trilogii, a teprve poté jsem se rozhodl, že se podívám na filmovou adaptaci. Byla to nuda. Vím, jak obtížné určitě je, přenést knihu na plátno a neměli bychom to porovnávat, ale tady to prostě nešlo. To, co Larsson ve svých knihách ne nastiňuje, ale dokonale se v tom pitvá, v celém filmu chybí. Jakoby se adaptace snažila ukousnout z celé knihy kousek odsud a kousek zase odtamtud, ale nikdy pořádně nestiskne zuby, takže vše jen tak lehce nakousne a pak se toho zase pustí. Pak vše vyzní zcela šedivě a nezajímavě. To nejzajímavější, co ani nedovedu pojmenovat, na Larssonově trilogii se v tomto případě nepodařilo filmově ztvárnit. Je to škoda, takhle je jen z toho taková syrovější a lehce neokoukaná kriminálka.

plakát

The Neighbors (2012) (seriál) odpad!

Letos jsem ještě neviděl nic horšího.