Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 2

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 085)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem pruser a nakonec spokojenost. Dejove samozrejme nic extra, ale to nebyl ani original. Zadny velky bububu se taky nekona, lekacek tu sice par je, ale nic nervydrasajiciho. Tady jde totiz o brutalitu a ta je skutecne na maximalni urovni. Tela se mrzaci, vsude hektolitry krve, spina, hnus. Herci jsou sice klasicka vymleta sestava, ale je to v podstate fuk. Proste hodinu a pul dlouha prehlidka nechutnosti, bez nejakejch vylozene hluchejch momentu. Navic triky na hodne dobry urovni. Takze za me jasny 4*. Jen skoda toho camea Bruce, to bylo naprosto trapny. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se k Lesnímu duchovi přichomejtne nějaké uruguayské Lesní ucho, nasleduje sice roztomilé defilé invazivní chirurgie, sebepožkozování a kafilérie domácích mazlíčků, avšak celkově po tom zbude akorát tak mdlý Lesní puch s nasládlou chutí spáleného masa a seškvařené rohoviny. Opravdu nevím, koho přeblafl ten ohyzda se šprckou před hlavu, nad jehož nesporným hereckým talentem indiánského totemu jsem velkohubě ohrnoval čichač, už když se snažil v Krvavém měsíci neumětelsky poslintat Červenou karkulku, ale doufám, že dotyčnému, jenž jím pak nahradil božského Brúse, minimálně pořádně pohryzal žaluda! K tomu pár hystericky ječících kravek a nějaký přestřik z dob posledního turné ABBY, kterým moc nepomohlo ani to, že ve dvacáté minutě vyvolali Kundu. Takže tři jen z nostalgie a proto, že jsem si užil atmosféru kina, narvaného všemi těmi internetově ostrými, nezletilými homosexuály, kteří buď s filosofickým zaujetím předstírali, že umí číst i nějakou smradlavou knihu z antikvariátu nebo pičičetovali v Assbooku na svých obřích mobilech, co mi neustále svítily do xichtu. A navíc ten kožený klóbrc Šádvelovi hrozně slušel a asi jsem konečně pochopil proč! ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ultrabrutální ofenzivní démonický horor, od kterého jsem si přece jen něco sliboval, nebyl špatný, ale vyšel úplně naprázdno. Na wide release je to opravdu slušný krvák (násilí typu MARTYRS) víceméně od začátku do konce, jenže nic z toho už mě na prdel neposadí a nic víc jsem v tom nenašel. Atmosféra - žádná, démon - na plátně nonstop, herci - nevýrazní, humor - nesedne, přesah - nikam, značka EVIL DEAD - zbytečná. Takže další remake co upadne v zapomnění. (Je pravda, že jsem občas díval s nadšeně otevřenou hubou, třeba na sežrání motorový pily, vypižlání si tváře nebo ruku vysící na zbývajících pár cárech tkáně.) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Totální absence atmosféry, laciné lekačky, překombinovaný závěr, už trochu omletý gore s pouze několika zajímavějšími scénami. S takovou výbavou Lesní duch neobstojí ani v rámci žánru. Příliš snadno zapomenutelný a naprosto tuctový horor bez špetky invence. A děsivý? Tak to už tuplem ne. Šel jsem do toho s čistou hlavou, bez jakýchkoliv očekávání (pozitivních či negativních) a výsledkem je lepší jedna. // EDIT: Ok, po další projekci (květen 2023) to jde o hvězdičku nahoru. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný horor, ktorý je remakom kultovej klasiky. Má celkom dobrý príbeh o pätici mladých ľudí, ktorí prídu do starej rodinnej chaty uprostred lesov, aby tu pomohli jednej z nich so závislosťou na drogách, lenže na mieste nájdu tajomnú knihu. Po prečítaní neznámych slov ale prebudia zlo, ktoré ovládne práve narkomanku a tak musia všetci bojovať o svoje životy, kým ich nenakazí všetkých a navyše kvôli počasiu odtiaľ niet úniku. Spracovanie ma ale vôbec nezaujalo, síce na jednej strane sa tu stále niečo deje, hluchých miest je minimum, oceňujem aj podanie bez tradičných otravných teenagerských prvkov, no tým klady prakticky končia. Celý čas to išlo nejak mimo mňa, vôbec ma to nebavilo, prišlo mi to až nechcene smiešne, nedokázal som sa zbaviť pocitu zbytočnosti a tak to vlastne bola jedna dlhá nuda. Jedine až záver je už celkom obstojný, no to už je neskoro. Po stránke hororových prvkov vôbec nie som moc spokojný. O nejakej atmosfére alebo aspoň napätí tu vôbec nemôže byť ani reči, zlo tu nevyvoláva žiadny rešpekt, tvorcovia vsadili všetko na nechutnosť na všetky možné spôsoby, ale ani to im moc nevyšlo. Aspoň chválim, že tieto drsnejšie scény nie sú vytvorené digitálne, ale je to poctivá práca, lenže všetkým týmto scénam úplne chýba nápad alebo aspoň pocit nepríjemnosti, pripadalo mi to skôr ako v paródii. Skutočne jedine ten finálny súboj bol celkom zaujímavý a až dva momenty ma zaujali, inak vôbec. Herecké obsadenie je celkom slušné, tvorí ho výhradne päť postáv a na moje prekvapenie mi úplne všetci prišli bez problémov, len škoda, že si ma nikto nezískal natoľko, aby mi na ňom záležalo, takže mi bolo úplne jedno, či to niekto prežije. Čo sa týka réžie a technickej stránky, páči sa mi vizuál, toto lesné prostredie má svoje čaro a chválim aj kvalitné efekty a masky, ale ako horor to vôbec nefunguje. Originál sa mi vôbec nepáčil, takže porovnávať nepotrebujem, bol som len zvedavý, ako dopadla nová verzia, no nanešťastie biedne. Je to dobre natočené a v rámci žánru aj celkom slušne zahrané, lenže to nefunguje a prišlo mi to až moc smiešne a to je pri horore celkom problém. Ale nepochybujem, že svojich fanúšikov si to nájde. 42% ()

Galerie (159)

Zajímavosti (52)

  • Tvůrčí záměr byl vyděsit i ty lidi, kteří sledují horory z období posledních 30 let a měli dojem, že je už nic nového vyděsit nedokáže. (Zdroj: ČSFD)
  • Scény, kde se kamera rychle pohybuje mezi stromy, se natáčely za pomoci složite naistalovaných kladek, po kterých byli kameraman s kamerou spuštěni. (imagoo)

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama