Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (984)

plakát

Katar, perla budoucnosti (2009) (TV film) 

Pěkné obrázky pohádkového bohatství, které pochází z ropy. V dokumentu mi chybí otázky: Co bude s Katarem (který mimo jiné masivně podporuje Frontu an-Nusrá, spojence Al-Káidy), až ropa dojde? Jenže ona jen tak rychle nedojde, takže jinak: Co bude s Katarem, až ropu nebude západ potřebovat? 65% (21 hodnotících, 67%).

plakát

Poslední vůle (2011) (pořad) 

Díl: Pozůstalost Stiega Larssona. Přežijeme-li prostinkou formu, dostaneme se, vzhledem k osobnosti Larssona a jeho díla, k zajímavému obsahu: 55% (zatím jen 3 hodnotící).

plakát

22 Jump Street (2014) 

Poměr mezi humorem a zbytečnými kecy je asi tak jedna ku padesáti. Tím se jedná o jednu z nejméně úspěšných komedií, alespoň co se týče využití hlasivek (je tu výjimka, a tou je postava Jillian Bell): 50% (16 406 hodnotících, 72%).

plakát

Příběh z periferie (2012) (amatérský film) 

Něco jako Fontána pro Radku. Přesné postřehy ze života, dobrá kapela, solidní amatérští herci. Není to akční, není to velkofilm, nemá to technickou dokonalost, je znát absence profesionálního zázemí, ale nenudil jsem se a s odpadem tenhle film nemá vůbec nic společného: 50% (zatím 153 hodnotících, 27%).

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Svižná americká bondovka. Nestárnoucí Tom, pěkná Rebecca, náležitě odporný padouch, kouzelné stroje od BMW: díky kvaltnímu obrazu i zvuku v kině celých 75% (599 hodnotících, zatím 83%, den po premiéře v sále nějakých 10 diváků).

plakát

Libanon, pokladnice života (2010) (TV film) 

Úžasná historie, krásná krajina, relativně bohatý stát. 17 náboženství, 40% Arabů jsou křesťané, desítky let žili všichni ti sunnité, šíité, maronité, alavité, drúzové, pravoslavní a jiní v klidu a míru... než se prostřednictvím imigrantům dostali do soukolí nekonečného konfliktu mezi Palestinci a Izraelem... 75% (13 hodnocení, 75%).

plakát

Dharáví: Do nitra indického slumu (2010) (TV film) 

Asi hlavně díky osobnosti McClouda tenhle dokument svým vyzněním vysoko přesahuje většinu obvyklých popisných procházek exotickými světy někde v dáli. Tady jsme zataženi hluboko do pestrobarevného, špinavého, bublajícího mraveniště všech možných náboženství a pracovních činností, do světa bez nezaměstnanosti, bez kriminality, bez povolení stavebních nebo k podnikání. A McCloud pokládá pro člověka rozmazleného evropským blahobytem otázky na tělo, otázky, kdy musíme porovnávat oba světy. Například: Kdo vypadá spokojenější? Jak je to se soudržností rodin? Jak je možné, že z těchto blrohů vylézají do škol tak pěkně oblečené a upravené děti? Který svět je životaschopnější? Jak tihle lidé dopadnou, až je režim přestěhuje do betonových paneláků? 90% (zatím jen 5 hodnotících).

plakát

Ant-Man (2015) 

Po Strážcích Galaxie další velice zábavná marvelovská záchrana světa. Rytmicky svižné, nečekaně vtipné, výborně zahrané, samozřejmě technicky dokonalé, scénáristicky snaživé. Hned během prvních klapek mě sice znechutil (ne)rozbitý nos, ale na rozdíl od několika posledních blockbusterů jsem se ani trochu nenudil a všichni tři návštěvníci jinak prázdného sálu 3D kina jsme se dokonce často nahlas smáli (tím myslím nepošklebovali) přesně načasovaným hláškám: 90% (zatím 2017 hodnotích je na průměru 82%).

plakát

Americký sniper (2014) 

Uvěřitelně smutné oči snipera a těžko pochopitelné smutné řeči jeho manželky (na rozdíl od manžela věděla dobře do čeho jde). Můj oblíbený Eastwood tentokrát i přes dokonalou expozici apokalyptického Babylonu o stupeň šablonovitější než v mé hlavě nastavený normál: 75% (15206 hodnocení, 76%).

plakát

Zulu (2013) 

Thriller jak z učebnice. Perfektně zvládnuté prostředí, kamera, postavy, herci, dostatečně komplikované vztahy, slušná zápletka: 90% (aktuálně 2207 hodnotících, 76%).