Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (8)

Sherlock

Sherlock (2010)

Mezi prvním shlédnutím všech devíti dílů a druhým až stým shlédnutím všech devíti dílů jsem zachovala odstup cca půl roku. První dojmy byly velice příznivé. Druhé dojmy ovšem byly totálně pohlcující. Nedokážu neplýtvat superlativy, pro mne je tento seriál jednoduše srdcovka, nejsem schopná vytknout mu zhola nic. Skvělé herectví, super kamera, promyšlená a naprosto dokonalá hudba, přesně vyvážená směs zábavných, překvapujících, dojemných i akčních scén v efektně moderním kabátě. A ještě k dabingu. ČT se s tím tradičně poprala s velkou elegancí, dabing s Sherlockem Vojtěcha Dyka má energii. Ovšem AXN velice mile překvapila, protože jejich dabing je rovněž vynikající a kromě toho ve srovnání s originálem i přesnější. Zejména v pozdějších dílech, kde už jsou hrdinové poněkud vyspělejší, mi Sherlock s hlasem Jana Šťastného vyhovoval více. Nevadí mi ani to vykání mezi Sherlockem a Johnem, pokud si pamatuju, tak v knihách si tito pánové taktéž nepotykali. Přes to všechno ale doporučuji shlédnout dílo v originále, kterému se prostě sebelepší dabing nevyrovná. 21.1.2017: Tak to máme za sebou. Nepociťuju ani špetku zklamání ze série 4. Naopak, myslím si, že zdůraznění vztahové roviny nad čistě detektivní bylo nejen logické, ale i potřebné, pokud má seriál i v budoucnu někam smysluplně směřovat. Otázky byly zodpovězeny beze zbytku, pouze možná ne příliš zjevně, což může někoho poněkud dráždit. Obdivuju schopnost tvůrců zachovat celistvost a provázanost mezi všemi jednotlivými filmy a schopnost netradičně a přitom věrně využívat motivy z díla sira A. C. Doylea. Jako vyznavače fantasy a umírněné SF mě "feťácké fantasmagorie" velmi bavily. Pro mne je Sherlock naprosto jedinečný seriál a protože jsem oddaná duše, zůstane jím velmi pravděpodobně navždy :).

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Naprostá klasika, ke které se čas od času s nadšením vracím a vždycky mě totálně dostane. Vskutku neopakovatelné zážitky v poslední době mám ze sledování seriálu v originálním znění. A když to porovnám, tak musím opět velice ocenit kvalitu českého dabingu, která se v tomto případě blíží dokonalosti.

Lucifer

Lucifer (2016)

Solidní americká oddechovka postavená na skvělém výkonu pohledného Brita Toma Ellise, kterému hlavní role padla jako ulitá. Hravost, drzost, vtip a arogance s občasnými záblesky laskavosti se v osobě Lucifera moc hezky propojují. Plus detektivní zápletky, nějaké ty fantasy momenty, trocha vztahové chemie a příjemný divácký zážitek je na světě. 8. 1. 2018 A musím říct, že se to v závěru první série velice pěkně rozjelo. Pekelník přidal na emocích a jeho blízcí taky ukázali alespoň kousek lidské tváře. A navíc je zde přímá spojitost s Neilem Gaimanem, což seriálu samo o sobě výrazně zvyšuje kredit :).