Reklama

Reklama

Lucifer

(seriál)
  • USA Lucifer
Trailer 1
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2016–2021), 72 h 44 min (Minutáž: 42–66 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, Scarlett Estevez, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Aimee Garcia, Tricia Helfer, Kayla Ewell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd. (Netflix)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (399)

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle všeho, co jsem slyšel, Lucifer svou předlohu příliš nepřipomíná (nevím, zatím jsem nečetl), ale jako další ze série krimi seriálů s dvojicí vyšetřovatelů, kdy jeden není od policie a je na něm něco divného, to funguje dobře. Lucifer s tváří Toma Ellise je sympaťák a jeho parťacka od policie ho skvěle doplňuje. Jsem rád, že tu nechybí vtip, hlavně scéna na svatbě byla skvělá. Určitě se těším na další díly. Po pilotu 85 % Edit První série za mnou a jsem spokojený, i když byla trochu rozporuplná. Po pilotu totiž následoval trochu sešup (kromě dílů s křídly) a pak byly super až poslední díly. S předlohou to sice má společné jen jména tří postav, ale to mi nějak nevadí. Ellisův Lucifer si krade každou scénu pro sebe a i zbytek postav je nakonec fajn. Jen škoda těch propadů. Série 1 - 80 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hank Moody po Luciferovsku. Pre mňa ale veľké sklamanie. Komiks od MIke Careyho považujem za jednu z najvýznamnejších prác na poli komiksu a postava stvorená Neil Gaimanom mala veľký potenciál stať sa pamätnou. Komiks je temný, plný bohov, démonov a dimenzií. Zatiaľ čo seriál je úplne mimo. Netvrdím že je to zlé. Že to nefunguje, alebo že sa to nedá pozerať. Ale predstavte si že niekto zoberie niečo čo máte radi a spraví z toho niečo úplne iné. Constantine odkazoval ku konkrétnym dielom svojej komiksovej série. Bavil ma. Mal nábeh spraviť z druhej série parafrázu na americkú gotiku od Moorea. Ale zrušili ho. A tak si povedali, čo takto spraviť niečo temné na veselú nôtu. Dávam priemer lebo to pozerateľné v malých dávkach je. To ale neznamená že odpustím seriálu to, že som 13 dielov čakal niečo veľkolepé čo som nedostal. 1.séria 60% ()

Reklama

Zek 

všechny recenze uživatele

Jedinná série, která mě bavila, byla jen ta první. Bohužel se seriál postupem času začal měnit mnohem víc v komedii a došel až tak daleko, kdy to co mělo být vtipný mi už přišlo, spíš trapný. Poslední sérii jsem se už i nutil, abych to vůbec dokoukal. Co podle mě seriál dost ničilo bylo to, že je tu Lucifer vyzobrazený jako kladná postava a to mi prostě k němu vůbec nesedlo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Původní předlohu neznám, ale s Gaimanem jsem do kontaktu několikrát přišel a něco mi říká, že tenhle Lucifer má k tomu jeho docela daleko. Ale to mi nezabránilo v tom, abych se bavil. Ti, co tvrdí, že je to jen další kriminálka, která se od těch ostatních liší jen tím, že tu Lucifer občas použije svých nadpřirozených schopností, mají do určité míry pravdu, ale to zase neznamená, že by to nebyla kriminálka dobrá a to především díky Ellisovi, který si svou roli výsostně užívá. Jo, občas může působit protivně to neustále hledání sebe sama, ale v podání tohoto pekelníka to působí vesměs vtipně a skvěle mu přihrávají i zúčastněné dámy, ze kterých mě nejvíc bavila až ta třetí vzadu Rachael Harris v roli psycholožky. A tak jediné, co se opravdu nepovedlo, byla silně protivná postava anděla, samozřejmě v podání černocha. Suma sumárum slušná práce a těším se na další řadu. 80% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pilot: Heh kdo by povedal, ze doktor Rush bude viest akcnejsi zivot nez Lucifer? Celkovo ale pohodicka, Ellis sa na rolu vylozene hodi, modelkovskej policajtke jednoducho vymysleli jednoduchy pribeh ktory to trochu ospravedlnuje a chvalim aj absenciu magickych vizulanych a zvukovych pomocok vo chvilach vyuzivania jeho nadania. A jeho pristup "co riesis, proste ideme dalej" je osviezujuci. Jedna vec mi ale neda pokoj (trochu spoileroidne z pilotu) - ak ho tak stve, ze zli ludia nebudu potrestani, ako by sa mohol uspokojit s popijanim a riesenim nejakych beznych zlocinov z casu na cas, ked jedine co by musel urobit, je odskocit si domov a uzit si ich hromadne? :) Ep02: Jezisku na krizku to je nuda. A Ellis nuteny. Co sa sakra stalo? Nakoniec Luciferovi zda sa odolam. :( ()

Galerie (1 013)

Zajímavosti (115)

  • V 5. epizodě 1. série "Sweet Kicks" můžeme v kavárně zahlédnout smyšlenou značku kávovaru Beelzebean. Jedná se o přesmyčku slov Beelzebub - jedno ze jmen, které se užívá pro Lucifera (jméno se dá přeložit jako Pán much) a dále slova coffee bean, což v překladu znamená kávové zrno. (Miro_CZ)

Související novinky

Komiksový Sandman má obsazení

Komiksový Sandman má obsazení

29.01.2021

Seriálová adaptace komiksu Sandman od Neila Gaimana má už takřka kompletní obsazení. Kromě postavy Smrti byly oznámeni herci ve všech zbývajících rolích, a úvodní reakce fanoušků na sociálních sítích… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama