Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Sedm

Sedm (1995)

Výborný film, bez sebemenší chybičky. Jasných 5*.

Kmotr

Kmotr (1972)

Tak tohle je naprosto mistrovský film, legenda mezi mafiánskými filmy. Jelikož jsem nedávno dočetl knihu, tak se musí nechat, že film je skoro přesná kopie knihy. Herecké obsazení je parádní, scénář bez děr, hudba je taky pěkná. Jasných 5*.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Jeden z nejlepších filmů ever. Být natočený jiný rok než Forrest Gump, vyhraje snad všechny kategorie Oscarů. Herecké obsazení - paráda; příběh - paráda; kulisy - paráda. Jmenoval bych tu plusy neuvěřitelně dlouho, tady je jasných 5*.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Bravurní. Jelikož jsem četl všechny knížky na téma Pána Prstenů a dalších příběhů, tak mi nevadilo, že se v celé sérii měnil trochu děj. Propracované bojové scény, casting téměř neznámých herců, výborné masky, CGI v normě, rozšířená verze bravurní. 5 hvězd bez debat.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Znova pod taktovkou Jamese Camerona, v hlavní roli znova Arnold, tentokrát v roli kladného robozabijáka chránícího budoucího vůdce lidí, dobře obsazená záporná role díky Robertu Patrickovi, je tato temná scifi přesně ten typ pokračování, co lidi milují. Z mého hlediska je dokonce tento díl ještě o třídu výše než první. Film má výbornou akci, scénář není děravý, hláškující Arnie je výborný, speciální efekty jsou na mistrovské úrovni a přitom jich není tolik, aby to znevážilo děj filmu. Rozšířená verze navíc rozšíří obzory diváka a vysvětluje věci, které člověk nemusel vědět. Kdyby to šlo, dal bych filmu více než 5 hvězdiček.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Mistrovské zakončení trilogie, na konci filmu jsem měl na kahánku, rozšířená verze naprostá povinnost, bitva o Minas Tirith již ne tolik povedená jako Helmův Žleb, avšak beznaděj v této bitvě vyvolává obavy diváka, zda to klaďasové dají. Jasných 5 hvězd.

Iron Man

Iron Man (2008)

Zde začala celá mánie kolem Marvel filmů. Robert Downey Jr. ukázal, že jako Tony Stark je naprostý top výběr a celkově film ještě působí dojmem, že to vlastně není komiksárna, ale obyčejný příběh o zbohatlém miliardáři, který se stane hrdinou. Proto lidi mají rádi Iron Mana, působí lidsky a správně arogantně. K tomu padoušská role Jeffa Bridgese, naprostá paráda. Zde jasných 5*.