Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (318)

plakát

Agentura Jasno (2006) (seriál) 

Psych není krimi, Psych je komedie. Vysvětlím proč. Psych staví na humoru, který se nedá nijak obhájit. Je nesnesitelně dětinský a místy absurdní. Buď se vám to prostě líbí, nebo ne. Pokud ne, krimi linka seriálu vám nemá sama o sobě co nabídnout. Dalo by se říct, že je velice nefunkční a scénáristicky debilní. To proto, že slouží pouze jako kostra pro komediální složku seriálu. Takhle jednoduché to s Psychem je :) PS: Psych je v překladu absolutně nesledovatelný seriál, natož pak v překladu TV Prima. Buď rozumíte alespoň slušně anglicky a dáte si trochu práce s googlem, abyste tušili, na jakýže film z roku 82 či jakou americkou pochoutku to Shawn odkazuje pomocí do češtiny nepřeložitelné slovní hříčky, nebo spíš nedáte (na imdb 8.8 při 15 tisících hodnocení vypovídá o nutnosti znát souvislosti). Kdybych to viděl poprvé v dabingu, taky bych skončil někde u 2*, ale takhle si za svým hodnocením stojím. http://www.youtube.com/watch?v=VD16T8oAQ8w&feature=search + http://www.youtube.com/watch?v=6qrGht6N1LQ&feature=watch_response

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Vše už bylo řečeno. První série byla naprosto báječná (90%), ale druhá je bohužel o třídu horší (70%).

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Blbý jídlo na špinavejch talířích, to bude nějaká specialita.

plakát

Apokalypsa (2006) 

Těšil jsem se opravdu moc...a jsem neskutečně moc zklamanej. Nejsem fanda původního komiksu (kdo taky jo), ale první díl jsem si pro jistotu přečetl, abych si nepřipadal tak ztracenej...nepomohlo to (tedy pomohlo, jinak by asi letěl odpad). Ve filmu se toho děje tolik, všechno vypadá bezdůvodně a totálně zbytečně, takže snad i kdybych komiks uměl recitovat zpaměti, nebylo by mi to nic platný. Uznávám, že jsem "zápletku" absolutně nepochopil, ale vůbec se za to nestydím. Totiž o filmu, na kterém lze vyzdvihnout jen muzikálové číslo Timberlakea a herectví Lamberta, což jsou v normálním životě 2 věci, kterým se snažím vyhýbat, se těžce přemítá. Abych nebyl tak zlej, soundtrack se zase povedl, čas od času taky vykoukne nějaký ten příjemný moment (především hudbou podbarvené záběry bez otravné mluvy a bez střihu ala Donnie), a konec je krásně poeticky roztomilý, jak to tam všecko lítá a bouchá, ale co naplat. Opravdu jsem si nezasedl, DD je můj nejoblíbenější film, ale nemůžu jít na víc...takže Ježíšku, prosím prosím, ať není z Richarda druhej Lynch. Tenhle "filmu ve filmu" neměl místy daleko k Inland Empire. A to NENÍ pochvala :]

plakát

Armáda temnot (1992) 

"Name's Ash. Housewares." Atmosférou někde mezi Pythonovským Grálem a Indianem Jonesem. Šílená kombinace. Jsem ale rád, že je třetí ED takový, jaký je. První díl byl smrtelně vážný, druhý si už sám sebou nebyl tolik jistý a chvílemi brnkal na lehčí strunu, ale pro mě to příliš nefungovalo. Jenže Raimi a spol. si asi řekli "tož dyž už tak porádne" a tak je třetí díl komedií/sebeparodií se vším všudy. Každý ze série ED je velkou měrou úplně jiný, což je u trilogií vzácné. Každý funguje, svým vlastním způsobem a pro někoho více pro někoho méně. Návaznost mezi prvními dvěma díly taky není 100%, ale ústřední motiv a Ash vše spojuje. Jo, Ash...to je právě to, co dělá ze třetího dílu ten nejzábavnější (Campbellova životní role) a pro mě i nejlepší. Geniální!!!

plakát

Armageddon (1998) 

Ale jo, brečel jsem...na poprvé =']

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Je to strašně, ale opravdu strašně blbé a místy k uzoufání nudné. Na druhé straně - všechno mimo to funguje na jedničku, od herců po akci. I když se k tomu zezačátku seriál nehlásí, začne být časem zcela evidentní, že se nachází v komiksové rovině (včetně spousty komiksových klišé) a proto je tak snadné spoustu věcí odpustit.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

[Originál miluju] Další z řady moderních akčních snímků, což znamená (bléé) šíleně nepřehlednej a opravdu zle sestříhanej rádobycool film. Herci super, ale je to celý moc suchý a prázdný a kvalitní atmosféra tu chybí, nemluvě o přiblížení se atmosféře originálu. Žádná sračka to na druhou stranu ale není. Nadsázka (díky bohu za ni) a fóry celkem fungují, hlavně výbornej Copley, ten chápek válí :)