Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (708)

plakát

Titanic (2012) (TV film) 

Perfektně poskládaný dokument - poutavě vedeno, ale zároveň stručně a věcně. Kvalitu a přesnost všech informací nemohu plně posoudit, ač jsem se o zkázu Titanicu dříve dost zajímal a mnohé načetl. Věřím, že něco je zdramatizováno více než je zdrávo, ale na výsledku to nemá tak výrazný vliv.

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Já bych to přirovnal k hospodě - je to tak debilní, až je to zábavný.

plakát

Osvobození IV - Bitva o Berlín (1971) 

Z části dobrý a docela zajímavý, nebo tedy spíš nezvyklý (přeci jenom to Rusové pojímají trochu jinak, než západ). Na stranu druhou zase jen ukázka toho, že jedině Sověti to se světem myslí upřímně a férově. Hlavně na Jaltské konferenci, kde Roosevelt vypadá že každou chvíli z něj vypadne něco jako "já jsem vám nakreslil obrázek", a Churchill taky působí jak idiot. Ale tak to byl jistě záměr. Na druhou stranu mě mile překvapilo ztvárnění některých postav. Třeba vrcholní představitelé nacistického Německa vypadají vážně věrohodně, třeba Goebbels a Himmler vypadali skutečně naprosto věrohodně. Naproti tomu Göring vypadal jako jasnej Brežněv. Propaganda jak svině.

plakát

Vyproštění (2020) 

POZOR SPOILERY: Tohle je takovej klasickej, snad až oldschoolovej akční film. Zas tak moc logiky tu nehledejte, ono stačí se zamyslet už jenom nad pointou filmu - bejvalej paragán zachraňuje syna drogovýho bosse a vystřílí přitom půlku policejních a vojenskejch jednotek v Bangladéši, ale přesto ho máte považovat za good guye. Ale jak říkám, nad těmahle věcma člověk moc přemejšlet u takovejhle filmů nesmí. O co tu jde především je ta akční stránka, a ta je řemeslně precizní. Pistole a pušky za ty necelý dvě hodiny prostřídají snad všechny fyzikálně možný polohy. U scény s bitkou s malejma spratkama mi bylo úplně jasný, že to každýho hned zaujme a ostatní komentáře tady mi dávají za pravdu - a upřímně, těch pár výchovnejch pohlavků bylo parádních! Mohli si trochu odpustit tu backstory hlavního hrdiny (dost okoukaný klišé, chtělo by trochu invence), ale na druhou stranu chválim, že tu moc nejeli takový ty přehnaný chlapácký frajeřiny (jako třeba půlhodinový záběry na napnutý bicáky, nebo spoustu rádoby vtipnejch, nucenejch, ironickejch hlášek). A taky trochu škoda toho frajerskýho indickýho napuchláka, o jehož mrtvolu na konci tak maximálně zakopnou a je všem u zádele. Jinak Chrisu Hemsworthovi to v takovejhle rolích sluší a doufám, že v tom bude pokračovat. Za mě jedna hvězdička za precizní akci, jedna hvezdička za Chrise Hemswortha, jedna hvězdička za zajímavý prostředí a jedna hvězdička za snížení počtu obyvatel přelidněný Dháky. Sečteno podtrženo 4✰.

plakát

Spiknutí proti Americe (2020) (seriál) 

Tedy...když jsem před asi dvěma měsíci zaslechl o tomhle seriálu prvně, hned jsem zbystřil. Tyhle althistory věci mě baví, pokud jsou provedený uvěřitelně. Když se to pak objevilo na HBO, shlídnul jsem první díl. A vcelku zklamání, žádná sláva. Přišlo mi to nezáživný, takový trochu pouťový, účelný a povrchní. Tak jsem si dal na asi měsíc voraz. Pak jsem se k tomu vrátil znovu. Shlédnul jsem druhý díl, který už můj dojem docela dost napravil, a tak jsem pokračoval dále. Ze seriálu se najednou stala docela dobrá ukázka toho, že demokracie není samozřejmostí a může se rychle zvrtnout. Šestá epizoda už napětím praskala ve švech (i když pár nejasností tam bylo). No a najednou zjišťuju, že seriál tím vlastně končí, a že to byla jen minisérie (což jsem, pravda, mohl u HBO čekat). Dafuq? Minimálně první polovina šestýho dílu slibovala do budoucna hodně zajímavý události, který se mohly dobře rozvíjet a to prakticky dle libosti. Podle mě docela škoda, jelikož ten seriál skončil ani ne v nejlepším, ale chvíli před tím nejlepším.

plakát

Let’s Dance: Revolution (2012) 

Sakra jak jsem se k tomuhle vůbec dostal? To jsou holt ty neproduktivní chvíle, kdy je člověk tak línej, že sedí u telky a je příliš línej na to sáhnout po ovladači a přepnout to nebo ideálně vypnout. Takhle - je to film, ale jako film to naprosto selhává, protože je to prostě už milionkrát vyvařená sračková omáčka z klišé. Na druhou stranu ale ten performance byl hodně zdařilej, a to nejsem zrovna žádnej fanda tohohle fenoménu. Takže takový to jednou a dost.

plakát

Narcos: Mexiko (2018) (seriál) 

Musím říci, že jsem se přesunu z tropické Kolumbie do podstatně vyschlejšího Mexika v rámci série Narcos docela obával. Z části se ty obavy nakonec vyplnily, ale nakonec se přeci jen podařilo navázat dost kvalitně. U původních Narcos mi více vyhovovalo to zasazení a ta atmosféra (holt mám radši tu zeleň). Hlavní devizou ale bylo to, že děj se u původních Narcos soustředil na podstatně méně ústředních postav, především pak první dvě série. U Narcos: Mexico to, vzhledem k povaze tehdejšího trhu s drogami, ale dost dobře udělat jinak nešlo, než rozšířit plejádu ústředních postav. To se ale ve své podstatě musí nutně promítnout i v samotném celku. U původních Narcos jsem se se všemi ústředními postavami mohl seznámit dost blízko, protože prostoru tam měli všichni tak akorát. Tady už to ale tak nejde, protože postav je mnoho a času na to je blíže poznat logicky tolik není. Ale musí se smeknout, že z toho tvůrci vytřískali maximum v tomto směru. Za mě nicméně v Narcos: Mexico nebylo moc postav, které by mi nějak vyloženě přirostly k srdci, a tedy o to více mě u seriálu zajímal jejich osud a tím více i seriál samotný. Ale počkejme na další série, protože závěrečný díl té druhé naznačuje, že by to mohlo být od teď ještě zajímavější. Za mě tedy původní kolumbijský Narcos před svým novějším mexickým bráchou vede, ale jsou si dost rovni. Jinak další devizou obou Narcosů je to, že člověka to nutí si hledat informace o tom, jak to vlastně ve skutečnosti přesně bylo. Nevýhodou ale je to, že s tím musí člověk být opatrný, jinak sám sebe nemile vyspoiluje. A to tady člověk fakt nechce.

plakát

Nejdrsnější věznice světa (2016) (seriál) 

Díly s Paulem Conollym mě bavily o poznání méně, než ty s Raphaelem Rowem. Raphael působí charismatičněji, reálněji a nepoužívá v každé větě nějaká superlativa, což mě tam iritovalo nejvíc. A hlavně Raphael Rowe se nebál říct věci na plnou hubu. Nejsem si jist tím formátem jak to natáčeli, ale myslím, že to ukázalo řadu zajímavých aspektů věznicemi napříč světem.

plakát

Zrádci (2020) (seriál) 

Další hodně zajímavej seriál z produkce ČT. Dalo by se říct snad až artová kriminálka. Za mě paráda.