Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (708)

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Vynikající kombinace hororových prvků, skvělých postav chrlících vtipné hlášky, a to vše geniálně zabalené do pozlátka 80. let, a to včetně brilantní práce s dobovou a dobově laděnou hudbou. Naposledy jsem takhle hltal seriál přes dvěma lety v podobě 3. série Narcos.

plakát

Stranger Things - Season 4 (2022) (série) 

Rozhodně ne tak kulervoucí, jako třetí série, ale i tak bych řekl, že si to udrželo svoji již tak hodně vysoko nasazenou laťku.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Po všech těch letech čekání, odkladů, a nakonec i tragické smrti původního režiséra Tonyho Scotta, jsem se konečně dočkal druhého dílu Top Gunu. Nutno dodat, že všechna ta chvála, kterou jsem na film do této chvíle slyšel, je na místě. Ve své podstatě se jedná o letecké orgie. Trochu jsem se bál přehnané patetičnosti, ale ta je tu servírována ve vcelku srozumitelný dávkách. Mou další obavou byl výskyt toho, co ničí celou řadu pokračování slavných filmů, a to je přehnané, ba až chorobné odkazování na díl předešlý. A to je v Top Gun: Maverick také velmi dobře vybalancováno, a to i přes to, že ty odkazy, ba až celé scény odkazující na jedničku, jsou tu docela dost četné. Dlouhá a náročná práce a veškerá příprava tohoto filmu je na něm dost dobře patrná. Koneckonců stačí si přečíst i sekci Zajímavosti k tomuto filmu tady na ČSFD - například absolvování stíhacího výcviku pro všechny herce. Je vidět, že pro Toma Cruise - tohohle akčního šedesátníka s vizáží elegantního čtyřicátníka - byl tohle srdcový projekt. Však právě první Top Gun byl vlastně to, co Cruise katapultovalo ke hvězdám. A tenhle film si určitě za rámeček může dát také. (Cinema City Liberec, 16.7.2022).

plakát

Stranger Things - Season 2 (2017) (série) 

Oproti první sérii jsem si tady udělal už větší vztah k postavám, a celkově tak za mně má druhá série lepší náboj než ta první. Ale jednu hvězdu si zatím nechávám v záloze.

plakát

Smolný pich aneb Pitomý porno (2021) 

Tak takovýhle film jsem vážně nečekal. Střelenou prezentačku všeho ujetého ve společnosti. Ale hloubku to má!

plakát

1. MISE (2021) (seriál) 

Za mne to nebylo zdaleka tak marné. Asi za to může to mne blízké vojenské prostředí a docela sympatické postavy, včetně povedených hlášek Hofbauera (Marek Němec) a charismatického Hofmana (Jan Dolanský). I když ta předvídatelnost a naivita typická pro tenhle komerční seriálový formát TV Prima tam je všudypřítomná. Takové moje guilty pleasure, řekl bych.

plakát

Rozhodnutí nebo život (2022) 

Ale jo, obstojná ptákovina, jejímž nesporným kladem je hudba od Liama Howletta, což bylo konec konců vlastně to, co mně k tomuhle filmu v první řadě přivedlo.

plakát

Lego Masters (2022) (pořad) 

5* za Lego,  -3* za vrcholně trapné moderování.

plakát

Partička (2011) (pořad) odpad!

Trapné pokusy o vtipné scénky - that's all.