Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (708)

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

Povedený důkaz o tom, že se u nás stále ještě točí i dobré a kvalitní pohádky. (kino Varšava, 12.2.2022)

plakát

Tenet (2020) 

Jeden velkej zamotanej mindfuck, nic víc se asi dodat nedá.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Zajímavej žánrovej mix, kterej se mi hodně těžko zařazuje. Snímek si docela trefně utahuje ze společnosti, a to především té americké (ale nejen). Paralely ke covidu jsou také velmi zřejmé. Ale přesto, že Don’t Look Up! je v mnoha ohledech fakt svěží filmovej vánek, nějak mi to v něčem úplně nesedlo. Chvíli to působí jako skryté vážné drama a chvílemi jako bezbřehá komedie, a v některých úsecích mi to prostě do sebe nezapadá.

plakát

Greenland: Poslední úkryt (2020) 

Katastrofický filmy mám rád, ale málokterý mi poskytne kombinaci dobrého zasazení, uvěřitelného zpracování a dobrých hereckých výkonů. Greenland je po docela dlouhé době jediným takovým snímkem, který mě zaujal. Herci i herecké výkony povedené, zpracování obstojné a zasazení do hroutící se civilizace je věc, co si vyloženě užívám (tady bych to docela přirovnal k mé oblíbené Válce světů) Nějaká ta klišé tam samozřejmě jsou, ale přeci jen je to katastroficky film, a tam se to veskrze i očekává a do jistě míry tedy promíjí.

plakát

Rolničky, kam se podíváš (1996) 

To je strašný. Příběh o harantovi, kterýmu by se zhroutil svět, pokud by nedostal vytouženou hračku. Jako já sám jsem docela materialista, ale tohle je vrchol tuposti a konzumu. Arnie byl stvořen aby na filmovým plátně krutě ustřelil prdel kdejakýmu šmejdovi - ať pozemskýmu, tak mimozemskýmu - a ne aby sháněl dárky dětem…

plakát

Chlapec, kterému říkají Vánoce (2021) 

Chtěl jsem nějaký vánoční film, ale tady jsem se nakonec docela zklamal. Plno do očí bijících nelogičností, klišé momentů (i když ty bych u vánočního filmu asi překousl), a plno nehezkých 3D zvířat. Ale příroda je tu vyobrazená krásně, to zase jo.

plakát

Power On: The Story of Xbox (2021) (seriál) 

Vynikající dokumentární série o 20leté historii Xboxu. Vzestupy i pády - všechno skvěle shrnuté a poutavé. Hodně pěkný to všechno vidět takhle pohromadě a poutavě. Něco podobného by to chtělo u všech konzolí.

plakát

Tlouštíci (2020) (pořad) odpad!

Reklamní sračka, nic jiného. Místo, aby se striktně drželi prosté, a zdaleka nejefektivnější úpravy jídelníčků, tak těm vepřům předepisují chirurgické zákroky jako bandáž žaludku, a podobné nesmysly. Nebo pak rovnou propagují nějaké dlouhodobě neudržitelné diety, které váhu možná krátkodobě sníží, ale nejsou dlouhodobě udržitelné. Což konec konců je vidět i v samotném pořadu - když po několika týdnech osoba se 160 kg zhubne asi 2 kila, tak je něco fakt špatně. Hlavně, že paní dietoložka má uvedeno hned několik titulů na své ledabyle vytisklé jmenovce, ale obávám se, že všechny pocházejí tak maximálně z online rychlokurzů.

plakát

Bitva v ústí Šeldy (2020) 

Hodně silnej a atmosférickej snímek. Musím říct, že v posledních deseti letech tvoří válečné filmy těch "menších" produkcí (jako Finsko, pobaltské státy, Dánsko, nebo třeba právě Nizozemsko) to nejlepší, co je vůbec k vidění.