Reklama

Reklama

Bitva v ústí Šeldy

  • Nizozemsko De Slag om de Schelde (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bitva v ústí Šeldy, jedno ze zlomových střetnutí druhé světové války, svede tragickým způsobem dohromady pilota kluzáku, nacistického vojáka a zdráhavou odbojářku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dokoukat film do konce a vydržet u něj chce hodně silnou vůli, protože doslova 100 minut se neděje vůbec nic a je to jen nudná, táhnoucí se "válečná" konverzačka a na akci dojde až posledních 20 minut, což je drasticky málo. Děj se vleče, postavy nejsou dostatečně zajímavé ani charakteristicky vykreslené k tomu, aby s nima divák alespoň nějak sympatizoval a ve výsledku jsou mu úplně ukradené. Film bych jednoduše nazval jako dvě hodiny prázdnoty, protože výpovědní i filmová hodnota jsou prakticky nulové a zkrátka nemá co nabídnout, aby stál za zhlédnutí. Je mi záhadou, co se zdejším uživatelům líbí natolik, aby dali více než neuspokojivé 3 hvězdy a za mě je to ztracený čas a na poli podobného  žánru jsou daleko, daleko lepší kousky, které stojí za zmínku. Příběh pomalý, akce málo a ani ta není nijak vyčnívající nebo zapamatovatelná. A to mám podobné filmy rád... Nebrat. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Pro opravdové milovníky a znalce válečných filmů (ke kterým se s prominutím řadím i já) je toto opravdu slaboulinký odvar. Ačkoliv je tahle bitva pro mě naprosto neznámá, tak můžu zodpovědně říct, že to bylo natočeno naprosto diletantsky (sorry jako) a z totálně příšerným hereckým obsazením, které společně s dějem, v člověku nebylo schopno vyvolat jakékoliv emoce. Netvrdím, že každý válečný film musí být blockbuster, ale silné válečné drama se dá natočit i bez opulentních válečných scén s daleko silnějším dosahem ( viz ...a jitra jsou zde tichá). Nic jsem nečekala a taky jsem nic nedostala. Za mě 45% ()

Reklama

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré zpracování války v Nizozemsku, i když je film více drama asi 3 různých postav, jejichž děje se na konci propletou, tak jsem si film užil. Chválím hezké a přesné lokace a vlastně celou produkci, je vidět, že tvůrci si dali velkou práci, aby vše vypadalo realisticky. Akce moc nebylo, ale s tím se většinou počítá u těchto evropských filmů, ale když byla, tak byla parádní se skvělou kamerou a delšími střihy. Mohlo to být o něco kratší, protože zde byla hlušší místa, ale nějak jsem se nenudil. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Nebýt tak vysokýho hodnocení, asi bych do holandskýho válečnýho dramatu nikdy nešel. Příběh, kterej dává hlavu a patu sleduje tři postavy - britskýho pilota kluzáku, německýho vojáka a dívku, jejíž otec pracuje jako lékař pro němce a bratr je v odboji. Ono je to spíš drama než válečnej film, jediná pořádná bitva je až v poslední čtvrtině filmu, ale právě za tu bitvu na mostě, která byla precizně natočená, dávám hvězdu navíc. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdražších Holandských filmů přistál na Netflix a fanoušky Válečných filmů určitě potěší, byť nejspíš nikomu dech nevyrazí.Osudy tří hrdinů se odehrávají na pozadí válečného konfliktu, o kterém většina nejspíš ani neslyšela. Film má pomalejší tempo, ale je skvěle natočen i dobře zahrán, došlo i na pár napínavých momentů a divák má zájem se dozvědět, jak to celé nakonec dopadne.Film vrcholí 30 minutovou válečnou přestřelkou, které sice chybí pořádné Rko, ale natočená je parádně a ostudu oproti konkurenci určitě nedělá. Docela zamrzí, že Emoce zde příliš nefungují, takže dalo se z toho vytřískat určitě více, ale letos velká konkurence na poli válečných filmů z 2. světové nebyla, tak buďme rádi alespoň za tohle.Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 6/10. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (35)

  • Vzhledem k tomu, že se jedná o nizozemský film s omezeným rozpočtem 14 milionů eur, ušetřil režisér Matthijs van Heijningen jr. tím, že bitevní scénu zkoušel pouze s herci a kaskadéry, bez štábu. To mu umožnilo důkladně připravit choreografii akce ještě předtím, než se roztočily kamery, a scénu se mu podařilo natočit za pouhé tři dny (úvodní scéna filmu Zachraňte vojína Ryana se natáčela šest týdnů). (Johnny.ARN)
  • Ve filmu dostali kanadští vojáci nevhodnou helmu. Místo toho, aby dostali správnou přilbu ve stylu „Brodie“, jakou měli většinou všichni vojáci Commonwealthu s výjimkou výsadkářů, tak nosí nizozemské přilby M34, které mají výrazný dlouhý ocas, jenž je stále viditelný i se síťkami na přilbách, které jsou na nich nasazeny. (Johnny.ARN)
  • Na obloze je ve velké výšce vidět trysková čára moderního proudového letadla. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama