Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (714)

plakát

Nekrásnější treky Evropy - Lofoty I (2024) (epizoda) 

Zatím to vnímám jako naprosto sterilní dokument, kde hlavní roli nehraje ani tak krásná krajina, ale slečna Nováková a její snad nějaká podvědomá snaha se více zviditelnit. Působí to nezáživně nuceně a ten komentář je jako čtení z Wikipedie. Škoda, docela mě to na první pohled z ukázek zaujalo...

plakát

Kauza Kramný (2024) (seriál) 

Vizuálně povedený dokument, který vesměs dodržuje jakousi nestrannost. Co je ale za mně zcela zbytečný, je množství ilustračních (často i repetitivních) záběrů, a vrcholem pak třeba debata random hostů hurghadského Caffe Praha, kde se kriminalisté-amatéři dohadují o Kramného ne/vině. Nebýt těhle zbytečností, dalo by se to vecpat do poloviční stopáže, což by dokumentu velmi prospělo.

plakát

Král Tulsy (2022) (seriál) 

Taková oldschoolová klasika na míru ušitá pro Slye. Chci víc!

plakát

Andílek na nervy (2015) 

Takový ten běžný útok na nenáročného diváka, kde je jasné od začátku, jak se bude film odvíjet. Herecké výkony jsou laciné, dialogy veskrze hloupé. I když v jádru je to pohodový film, všechen ten nános lacinosti a neschopnosti předvést, a uvěřitelným způsobem představit a vyobrazit generační rozdíly a jiné problematiky, sráží film na v zásadě prostou kravinu.

plakát

Vládcové nebes (2024) (seriál) 

Vynikající "pokračování" Bratrstva neohrožených (2001) a Pacifiku (2010), které se nese na obdobné vlně. Seriál je skvělej zejména v tom, že přibližuje jak to vlastně za druhé světové války v těch oblacích fungovalo, a to v míře, kterou jsem zatím neviděl u žádného jiného filmu/seriálu - i když je mi samozřejmě jasné, že nějaká dramatizace a úpravy proběhly. Ale i tak to člověka nutí si uvědomit, že to bylo trochu komplikovanější, než jen vzlétnout, zmáčknout čudlík, a vrátit se zase zpátky.

plakát

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022) odpad!

Tak strašlivě laciný a primitivný vtipy, to snad není možný. Šilhající Kozub s hlasem jako buzíček - v deseti letech bych se smál, teď je mi z toho trapně. To snad i na ten Kameňák se kouká líp. Nechápu, jak tahle parta mohla natočit něco tak povedenýho, jako bylo Skoro na mizině.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Pokračování v přesně stejném stylu, jako u prvního dílu. Ve své podstatě strašně originální scifi, s neuvěřitelně kvalitním vizuálem, který nevsází jen na trapně přehnané 3D efekty, ale počítačovou animaci využívá velmi střídmě - tedy tak, jak by využívána být měla. Do kina jsem asi původně šel s očekáváním trochu jiného vývoje, ale to, že mě to vlastně celé takhle překvapilo, je jedině dobře. (Cinestar Liberec, 26.3.2024)

plakát

Písně země (2023) 

Zprvu jsem byl poněkud skeptický, že to je vlastně jen nějaká osobní zpověď páru seniorů z norského fjordu, a že si to hraje na větší hloubku, než to ve skutečnosti má. Ale postupně jsem se do toho dostal a nějak to do sebe začalo všechno zapadat. Nakonec skvělá podívaná na krásnou norskou přírodu. (kino Varšava, 16.2. 2024)

plakát

Bastard (2023) 

Vynikající Mads Mikkelsen i scénář. Za celé ty dvě hodiny jsem se nenudil ani chvilku, což se stává málokdy. Navíc severské filmy mají pro mě tu obrovskou výhodu, že vlastně nevím, co čekat na konci. A ani tady tomu nebylo jinak. Za mě vynikající podívaná. (kino Varšava, 30.1. 2024)

plakát

Kobra 11 - Maniak na dálnici (2000) (epizoda) 

Pro mě nejikoničtější díl Kobry 11 s nezapomenutelnou hudbou od Crysthal Method a Prodigy, který se mi už tehdy před mnoha lety vryl do paměti.

Časové pásmo bylo změněno