Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (24)

plakát

Těžká váha (2005) 

Tento film jsem viděl asi 3x, moc se mi líbí hudba, která je velmi pěkná vzhledem k dějové linii a prostředí ve kterém se film odehrává. Herci jsou naprosto úžasní ve svých téměř "archetypálních rolích". Z mého pohledu poskytuje filmu přidanou hodnotu právě vhodným obsazením, zejména "výborně udělanou" retro atmosférou 30. let (prvek diferenciace) a skvělou hudbou. Navíc téma hospodářské krize mně, včetně všech doprovodných (ekonomických, sociálních, politických, psychologický, etických) jevů, samo o sobě zajímá. Tento film zároveň výborným způsobem vystihuje obecnou podstatu boxu (jakéhokoliv sportu) jako takového, tzn. překonání sebe sama na základě osobní determinace (ve sportu se vyhrává hlavou), která je uvnitř člověka a jejímž zdrojem může být cokoliv. Tady je zdrojem této determinace láska, čest, víra v rodinu a naději. Když se to vezme kolem a kolem, tak tento film obsahuje všechno co mám rád pěkně v jedné krabici, která je navíc zavázaná pěknou mašlí v podobě sympatických hereckých výkonům v čele s R. Crowem.

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Dobrý film. Zážitek z filmu se určitě podařilo umocnit časem - pro mne rozhodující hodnotící aspekt. Romantická komedie připomínající zapomenutý teenagerovský étos a když užívám slovo romantická tak správně, protože rámec filmu je legrace, ale špetka toho citu a srdce tam tradičně jakoby je. Hodně se mi líbilo, že film vlastně ukazuje, že známé postavy mají de facto - víceméně i po těch 13 letech - stejný charakter, což odpovídá mé představě o obecném vývoji věcech lidských v čase. U filmu jsem se smál, herci výborný jak si pamatuji, dialogy super. Chápu, že kdo viděl prci prci prcičky úplně poprvé v pátek a tu samou sobotu se podívá na amrican reunion, tak to asi moc nedocení, nicméně zlý jazykové se tady nechají nazývat prudérní budiž k ničemu :-). Jinak souhlasím s názorem, že nejlepší postava, která to táhne je Stifler.

plakát

Poslední týden (2008) 

Tady je to za poctivých 5*, film pojednává o hodnotě života "tady a teď" and hereby refer to the way of the peaceful warrior.

plakát

Proč? (1987) 

Kdo vyhraje ligu? SPARTA Kdo vyhraje pohár? SPARTA kdo vyhraje superpohár? SPARTA kdo je nejlepší? SPARTA, "Jirko vzbuď se, Milan ti šuká Anču, ať šuká vole stejně bude druhej" , "Snad můžu říci v týhle hospodě svůj vlastní názor..., ale taky za něj můžeš v týhle hospodě dostat pěkně přes držku" , "to je ta jejich hudba, diskotéka, decibely k tomu pivo a pak mají takovýhle pudy" , "a co většinou chtěj? většinou rum" , "na dej si, eeh a co to je? rybízovka s vokenou vlastní recept" "já taky fandím Slávii, se Slávií jdi do prdele dědku" , "kdo Vám dal právo ty lidi takhle urážet a kdo ti dal právo čumět z vokna ty krávo" :-D

plakát

Finanční krize (2010) 

Zneužití doktríny volných trhu v praxi..., ceny úplně mimo, neodráží reálnou hodnotu, ratingy - no comment, tohle je víc než jasný, přece nebudou agentury dávat svým chlebodárcům špatný rating, to dá pro boha rozum..., Smithova neviditelná ruka trhu poněkud neefektivní, trhy nefungujou, potřeba regulace, všichni to vědí, ale kvůli pověstné chamtivosti dělají, že to nevědí a ještě si u toho berou s úsměvem principy liberální ekonomie do huby. Budoucnost ? Krize důvěry! Dál se budou zvětšovat pověstné nůžky chudí - bohatí.

plakát

Den před krizí (2011) 

Ve filmu dva stěžejní momenty, které film dělají pochopitelný a "krásný" ve smyslu "it s just money, it s made up", zbytek je takovej jakože balast, kdy si má divák sám domyslet o co jde --> 1) noční meeting "board of directors" a vysvětlení situace, 2) den "D" v podobě zneužití důvěry kupujících "rizikových" aktiv, resp. počátek raketového poklesu cen a paniky na kapitálovém trhu. Jestli jsem dobře zaregistroval, tak ve filmu se jedná o bilanční sumu 8 bilionů USD, která má na základě nějaký prognostický metody reálnou hodnotu úplně někde jinde. V celém filmu je párkrát slyšet slovo "swap", ale není zcela zřejmé, co je podkladovým aktivem (zřejmě špatné hypotéky z dob administrativy prezidenta Clintona ?)..., tak jako tak, ve filmu ta investiční společnost "vyrábí" agregované finanční instrumenty, který nejsou rizikový, ale už jakože jisto jistě špatný a prodává je komukoliv, kdo věří v jejich hodnotu a koupí je..., zejména vtipné bylo, jak na konci říká "prodejte to komu chcete, třeba Vaší mámě, když to koupí". Nevím co k tomu víc dodat...., snad jenom to s čím tam argumentoval ten jeden týpek, když docházelo k rozprodeji ("dnes je moje ztráta tvůj zisk"...). Při obchodování s finančními deriváty vždycky někdo vydělá a recipročně druhý prodělá. Film jako takovej proto není v konečném důsledku nic jiného než důkaz toho, že kdo má na finančním trhu relevantní (inside) informace, ten vydělá na úkor jiných. ZNEUŽITÍ DŮVĚRY má ve všech sférách lidského života katastrofální důsledky, což už se pak nedá pochopitelně vrátit, co se jednou stane se nedá odestát.

plakát

Wall Street: Peníze nikdy nespí (2010) 

40 % HDP USA je vytvořeno transakcemi na finančním trhu? Tomu bych i uvěřil..., zelená vlna bude/je další investiční bublina? K tomu bych se taky přiklonil, bubliny byly a vždycky budou..., že jsou lidské vztahy křehké jako tyhle bubliny? to asi ano, ale každopádně co ta ženská dělala v tom filmu teda nepochopím, prostě mi nebyla zas tak sympatická, brečela tam jak želva úplně pro hovno. Kdyby byla jiná herečka možná bych dal 4*, jinak první film byl určitě lepší, zejména svou neopakovatelnou retro atmosférou.

plakát

Wall Street (1987) 

Chicago school theory of effective market by Eugene Fama just do not work. It is all about (inside) information !!! Bid price rise up, bid price fall down and "THIS IS NOT DEMOCRACY, THIS IS FREE MARKET, NOBODY GETS HURT" !!! How simple is that ? "GREED IS GOOD" !!! to je konec tohleto..., kdyby nebylo finančního úřadu a prokazatelné arbitráže, tak by to bylo ještě lepší :-D. Výborná retro atmosféra.

plakát

Pokojný bojovník (2006) 

Asi je zbytečné tady k tomu cokoliv těžkopádného dodávat snad jenom, že kdokoliv se kdy ptal, proč miliony lidí na celém světě běhají marathony, tak mu stačí podívat se na tenhle film, trochu popřemýšlet "tady a teď" a pravděpodobně dostane odpověď !!! Otázkou je, jestli jí chce dostat, jak se říká, kde nic není tam ani smrt nebere.... nebo taky chytrému napověz, hloupého kopni do držky :-)