Reklama

Reklama

Lékařský verdikt je neúprosný. Mladému Benovi zbývají poslední týdny, možná dny života. Za jak krátkou dobu si je možné splnit všechny sny?
K tomu, aby se váš život změnil k nepoznání, stačí jediná věta. Nemusí být dlouhá, nemusí ani zaznít dramatickým tónem. A přesto svým obsahem udeří jako střela a roztříští vás na tisíc kousků. Kousků, které už asi nikdy nepůjdou složit zpět. Ale při dostatku osobní statečnosti a síly z nich může vzniknout něco nového. Sympatický mladík Ben v podání Joshuy Jacksona, známého ze seriálu Hranice nemožného, si přesně takovou větu nyní vyslechl. A byla zdrcující. Lékaři mu právě oznámili, že má neléčitelnou formu rakoviny, minimální šanci přežít a v podstatě posledních pár týdnů na to, aby se mohl těšit ze světa. A Benova reakce? Zděšení, beznaděj a hlavně touha konečně změnit vše, co tak dlouho odkládal. Usedlou kariéru učitele a budoucího manžela mění za motorku, se kterou se vydává napříč Kanadou, aby dohnal vše, dokud má ještě čas. A na této cestě potkává lidi i své sny, díky nimž konečně pochopí, jak moc je život vzácné a ochrany hodné zboží. I díky vynikajícímu soundtracku a čarokrásné kanadské přírodě, kde se tato posmutnělá roadmovie odehrává, lze snímek režiséra Michaela McGowana označit za jeden z nejpůsobivějších a nejpřekvapivějších žánrových filmů roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

predators 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh o tom nejcennějším. O životě. O samotě a nezpoutanosti, ale i radosti z prostředí, ve kterých žijeme. O přátelství, která potkáváme a o útěcích k nadějím, které ještě znamenají život. Krásné melodie doprovázející toulky kanadskou krajinou a zkromné herecké výkony, to jsou další části tohoto velkého příběhu. Zajímavosti: Ben najezdil na mašině 7852 km. :-) 90% ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Dílko o chlapíkovi, kterýžto jel hledat skřítky, když zjistil, že má rakovinu. Když jsem byl menší a měl jsem delší vlasy, každé ráno jsem se probudil rozcuchán na kašu a mama říkavala, že mám na hlavě skřítky. Už přes pět let ale naneštěstí jedu bílou ligu aka na 3mm každý týden jak ve skinheadském státě, takže jsem skřítky už dlouho neviděl. Kurva ale jebu to, jestli v únoru zajebu jednu život-definující zkoušku, tak si nechám vlasy dorůst a ranní stokovačka se skřítkama opět začne. Oni totiž skutečně existují. Ví to hlavní hrdina Ben a vím to i já. Nádherný film, který mi krásně emotivně ujebal a doporučuji všem, co stokujou se skřítky jak ráno, tak vlastně kdykoliv. Jo a ještě poslední věc - Co byste udělali Vy, kdybyste věděli, že máte jen jeden den, jeden týden nebo jeden měsíc života? Kam byste si zaletěli na oblíbený drink? Na jakou kapelu byste šli zapařit? Kde byste hledali skřítky? Komu byste vyznali lásku? Jaké přání byste si vyplnili? ......a víte co bych udělal já? Hihihhihh ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ben, kterému lékař řekne, že trpí téměř nevyléčitelnou formou rakoviny, se rozhodne, že si udělá poslední dlouhý výlet na motorce. Jeho snoubenka na něj čeká doma a on jí slíbí, že se vrátí jen co bude připraven podstoupit léčbu. Během cesty rozmýšlí, zvažuje a žije jako nikdy dřív. Zvažuje, jestli vůbec je cesta zpátky. Přirovnal bych to ke Klepání na nebeskou bránu. Tady je to ale cesta jediného člověka. Souznění s přírodou, dech beroucí panoramatické scény, dost prostoru pro diváka, který se najednou může zamyslet nad nesnesitelnou lehkostí bytí a o křehkosti života, který vám najednou utíká mezi prsty a vy nejste s to jej udržet. Jednotlivé drobné příběhové linky, které nesouvisí s hlavním dějem, jsou také velmi roztomilé. Otázky, vyřčené a nezodpovězené, také v divákovi hlodají. Zkrátka velmi sympatický snímek, který hodnotím velmi kladně, a který mne velmi mile překvapil. 80% ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak mě chytil tenhle film za srdce, mu menší počet hvězd ani dát nemůžu. Celé to drží pohromadě jako pevný kus skály a prostě mě nenapadá, co tomu vytknout. Skvělý Jackson, skvělá hudby, úžasný výprava, líbivý styl vyprávění...A krásně uhlazený závěr. Opravdu velké překvapení díky Cinemaxu. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Opět neuvěřitelně nadhodnocený film. Joshua Jackson zjistí, že má raka, tak se sbalí a vypadne, aby ještě něco zažil. Brázdí krásnou kanadskou přírodu na motorce a dumá nad životem - co udělal špatně, co naopak neudělal vůbec, protože na to neměl odvahu, proč je vlastně se svojí ošklivou snoubenkou, ikdyž si ji vlastně ani nechce vzít. Bohužel těch otázek je víc než odpovědí. Celý film provází otravný vypravěč, který to má celý asi jakoby odlehčit, ale přitom irituje. Poanglicku suše odvyprávěná roadmovie, říznutá Bucket Listem a Útěkem do divočiny, bez šťávy a bez života. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Ben (Joshua Jackson) ve filmu jezdi na motorce 1973 Norton 850 Commando. (Baffer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Hokejista, kterého Ben potkává na kluzišti, hraje za tým Anaheim Ducks. Ten byl tak pojmenován po filmu Šampióni (1992), což byl jeden z prvních filmů, ve kterém Joshua Jackson hrál. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama