Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (148)

plakát

Transsibiřský expres (2008) 

Jeden z těch filmů, které stojí přesně mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Molh by to být průměrný thriller s nepříliš oslnivým rozuzlením, ale zajímavé prostředí a jistá dávka autenticity ho posouvá z průměru do nadprůměru. Zejména pro lidi, co mají rádi Woodyho Harrelsona, vlaky a vodku (splňuju všechny tři kritéria).

plakát

NON-STOP (2014) 

Liam Neeson by prostě neměl lítat do Evropy. A taky nevím, proč se to vlastně jmenuje Non-Stop. Zbytek v recenzi.

plakát

Odvážné palce (2009) (pořad) 

Poslouchám teprve tak rok, tudíž kombo Baldýnský + Fuka nepamatuju. Nechápu, co tady v hodnocení mají proti Ivě Přivřelové, já ji mám rád, i když jsem si ji z rádia představoval malinko jinak. Míň hipsterský než konkurenční Čelisti na Wave, se kterými vytváří dokonalou rovnováhu v českém filmově-podcastovém univerzu. A POŘIĎTE SI, SAKRA, NORMÁLNÍ RSSko. Dík.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Zatímco první díl byl poněkud triviální a nikterak oslnivá teenagerovská vyvražďovačka s podprůměrnými triky, dvojka je totální katastrofa. Takže když v jedničce byla dystopická společnost jakýmsi doplňkem a více méně zástupným důvodem proč hodit ty nebohé děti do arény, tady se z ní pomalu stává hlavní téma. A ukazuje se, že ona zotročená společnost fungovala jen v případě, kdy byla jen namalovanými kulisami a sama jednoduše neobstojí. Nesmyslů je tam jako máku a atmosféra totalitní společnosti úplně chybí. Jako obvykle zdatně sekundují slabé triky, nepřesvědčivé herecké výkony a velmi slabé dialogy. Trojka bude masakr, držte se.

plakát

Volný pád (1993) 

(SPOILER a navíc vlastně nehodnotím film, ale jeho fanoušky) Všeobecně nepříliš povedený film interpretují jeho příznivci jako okamurovské pomrkávání ("Říkat to nahlas nemůžu, ale všichni víme, jak to je.") a vzdychají, že by si taky rádi občas vyrazili ztlouct pár Číňanů (Vietnamců), negrů (cikánů) nebo muslimů (kohokoliv kdo má na hlavě šátek nebo ručník), ale nemůžou. Místo lítosti nad mizerně namalovanou freskou rozpadající se lidské osobnosti se sami stylizují do role bílých obětí a chtěli by to svým usurpátorům (rozuměj menšinám) naložit, tak jako to dělá ne přesvědčivý Michael Douglas. Závěrečnou úklonu směrem k tomu, že Douglasův Foster je vlastně psychopat pak berou jako povinnou úlitbu Holywoodu a úplně míjí, že to vlastně bylo původním vyzněním filmu. A je to, mimochodem, slabý film.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Měl jsem tu neuvěřitelnou možnost podívat se na tenhle skvost v leónském kině (spolu s kojenci, batolaty a tak) v originále se španělskými titulkami. Je to tuctový horor a jako každý horor (až na výjimky) je to nesmysl. Bohužel ani efekty, kamera nebo střih nevykročily z průměru. "Vynikaly" však prakticky všechny hlavní postavy - a to mimořádnou nesympatičností a všeobecným hereckým neumem. Přihoďme triviální protestantskou agitku ("They are not baptized, it's gonna be difficult.") a pošleme tuhle kravinu do pekla, kam patří.

plakát

Street Kings (2008) 

Keanu v jedné z nejlepších rolí, i přes tuctovou zápletku se podařilo udělat pár dobrých twistů a překvapení a hlavně je to celé velmi dobře obsazené, zahrané, zrežírované a otrikované. Dokonce to není ani nijak nehorázně dlouhé a odsýpá to jak má. Nadprůměr ve velmi přecpaném žánru s malým bonusem v podobě Hugha Laurieho.

plakát

Oko dravce (2008) 

Shia se vám může líbit jak chce, ale tohle je prostě slabší kus ze stáda paranoidní sci-fi. Co ušetřili na hercích, utratili za efekty, které jsou v pohodovém průměru. Jednoduchá zápletka a příliš mnoho nesmyslů v ději (včetně debilního počítače, který je nejenom hnusný, ale i opravdu nepočítačový). Takřka dvouhodinová stopáž pak posouvá průměrnou jednohubku do podprůměru.

plakát

Příležitost dělá zloděje (2010) 

Keanu Reeves hraje největšího ňoumu pod sluncem, který ale vlastně není takový ňouma, jak by se zdálo. A tak nazkouší Čechovův Višňový sad, aby mohl vykrást banku, za jejíž vykradení byl neprávem odsouzen (!). Divná artovina, ale má to rozhodně své momenty, zejména dobře napsané dialogy.