Reklama

Reklama

Odvážné palce

(pořad)

Obsahy(1)

Odvážné palce (současná sestava: František Fuka, Iva Přivřelová a Jan Škoda) recenzují pod vedením moderátora Saši Michailidise filmové premiéry daného týdne a udělují jim palec nahoru/dolů. Pořad se vysílá každý čtvrtek na Rádiu 1. V původní sestavě od roku 2003 jsme slyšeli Tomáše Baldýnského a Františka Fuku, dále pořadem prošli například Irena Hejdová, Ondřej Vosmík či Jaromír Mölwald. Během let 2009–2014 byly Palce ke zhlédnutí i v obrazové podobě na muvi.cz, od roku 2014 do roku 2018 na stream.cz. (skrblik007)

(více)

Recenze (68)

DavidAAAA odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný. Spousta rádoby intelektuálskejch keců lidí, který používají hromady cizích slov ( u některých z nich jsem přesvědčen, že ani neví, co znamenají ) jen proto, že je někde asi slyšeli a myslí si, jak děsně je to cool. Zejména skákání pana Fuky do řeči všem ostatním a vnucování svých názorů je nehorázně odpudivé. Člověk se toho vlastně moc nedozví, jen s otevřenou hubou čumí, jak si aktéři honí triko a jak jsou nesmírně chytří.... ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Dost si vybírám episody a i ty vybrané episody přeskakuju jen na ty recenze které mně zajímají. Přesto díky Fukovi dám 4 hvězdy, protože ten člověk je neskutečně zajímavej ( mám rád i jeho komentáře a recenze v psané formě - má odvahu napsat to co si lidi myslí ale mají trochu obavy to naplno napsat ) ()

Reklama

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Souhlas s Civalem. První éra Fuky a Baldýnského byla geniální, jednotlivé díly můžu poslouchat i po letech a i přes neaktuálnost se díky skvělému humoru této dvojice stále bavím. S příchodem Ondřeje Vosmíka a Ireny Hejdové (nebo spíš s odchodem Baldýnského) úroveň palců klesla, obzvlášť Ondřej na mě často působí jako kdyby si v tramvaji před vysíláním přečetl Frantovy recenze aby je pak do rádia odrecitoval a to i s Frantovými vtipy. Ve srovnání s posledním a rozhodně nejslabším palcem tohoto pořadu kterým je Iva Přivřelová je ovšem i Ondřej mistrem řemesla. Může se zdát že budu jen kritizovat, faktem ale je že se stále jedná o jeden z nejlepších radio pořadů v naší kotlině bez kterého si už téměř nedovedu představit svou páteční jízdu autem z Prahy na jih. Dokud jedním z palců bude František Fuka, nemůžu jinak než 5* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou chybí skutečný opoziční názor. Trochu je to roztahané. Průvodce pořadem "rozhlasák" Saša Michailidis má rád art a absolutně nepřipustí nic, co by zavánělo nenáročným filmíkem. Tedy takové mám nejradši. Podle něho by se všichni museli dívat v kině i doma jen na ambiciozní filmy s áčkovým obsazením. Ještě štěstí, že tu hráz narušují případně bortí Fuka s Vosmíkem, kteří přece jen mají větší nadhled a pochopitelně i přehled a nebrání se i nenáročným filmům, ačkoliv Fukovy recenze už dávno nejsou, co bývaly. Navíc jde poslední dobou poměrně hodně s davem. Vosmík oproti němu neumí dostatečně barvitě přednést svůj názor. V projevu je jalový. Přivítal bych kdyby se více připouštělo, že i nekvalita může mít svoji kvalitu. Občas se tak děje, což u profesionálních kritiků nebývá časté a jedná se tedy o jev vzácného typu. Přivřelová, která "svatou trojici" doplnila, to je opět kritička, která vyhledává jen náročné kousky a téměř vše, co toho ražení není, vynechává. To dobrý kritik nedělá. Mně přijde nudná. Chtělo by to do pořadu někoho opozičně ostrého. Moc jsem nesledoval díly s Baldýnským, ale že by až tak ve studiu zavařil, to zase ne. Normál. V nejnovějších dílech, kde už není, jsou vesměs všichni spolu zadobře a jde především jen a hlavně o rekapitulaci filmů, které ten daný týden jdou do kin. Po čase, kdy vyhrocenost v názorech ustupuje znatelně do pozadí, jde jen z diváckého pohledu už jen o jakousi suchou orientaci při výběru filmu na který jít do kina. A co já vím, tak názorem profesionálních kritiků se diváci moc neřídí. Pořad se čas od času dá sledovat. Jen to nesmí být příliš pravidelné. Je totiž pak těžké jednotlivé díly od sebe spolehlivě odlišit, jak téměř v ničem nevybočují z jedné dlouhé řady. No a já raději o filmech píši než si o nich povídám. A pořadu dávám palec nahoru s vykřičníkem. Za Michailidise bych dal nejradši palce dolů i na noze. Mé hodnocení: 60% ()

JONYT 

všechny recenze uživatele

Koukám na streamu, ne moc dlouho, takže nemůžu hodnotit starší epizody, ale přijde mi to jako když si pár lidí hraje na odborníky a přitom jsou schopni hodnotit filmy, co ani neviděli, což opravdu nechápu, jak se může v takovémto pořadu stát :-/ K tomu si mezi sebou věčně skáčou do řeči ( hlavně František Fuka)... který mi navíc není vůbec sympatický. ()

Zajímavosti (1)

  • Od roku 2014 vysílá obrazovou podobu seriálu Stream.cz. (StreamCZ)

Reklama

Reklama