Reklama

Reklama

Keanu Reeves ve filmu ztvární velkorysého Henryho, zaměstnance mýtné budky, který je neprávem obviněn z loupežného přepadení banky v americkém Buffalu, ke kterému se v podstatě jen náhodou přichomýtl. Vzhledem k tomu, že není ochoten prozradit jména skutečných lupičů, je odsouzen na čtyři roky. Ve vězení se seznámí se starším mužem Maxem, ten se stane jakýmsi jeho životním rádcem, neboť Henry se neustále musí zabývat myšlenkou, kým vlastně v životě je a kam se jeho život ubírá. Když ho z vězení propustí, rozhodne se vyloupit tutéž banku s tím, že když ho odsoudili za zločin, který nespáchal, má na něj jakýmsi způsobem právo. Když Maxe z vězení propustí, Henry ho přesvědčí, aby se k jeho plánu přidal. Hned vedle banky sídlí divadelní společnost a shodou okolností je v podzemí změť vodních tunelů, kterou je možné dostat se přímo k bankovnímu sejfu! A protože Henry potřebuje volný vstup do pokojů herců divadelní společnosti, aby mohl prokopat cestu do tunelů, stane se hercem. Ujme se ho mladá herečka… Naneštěstí se o Henryho plánu dozvídá i skutečný viník první loupeže, který si samozřejmě nechce nechat lup uniknout. Film není klasickým romantickým snímkem, je to spíše romantické drama. (Pussycat18)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Začiatok hneď vtipne zaujal. Musím tiež napísať, že mám rád filmy s takým dejom, že hlavný hrdina je dobrák, ale ak sa niekto taký dostane do basy, hneď myslí na zlé veci a stane sa z neho zloduch. To je dôkaz toho, že basa ľudí nenapráva, práve naopak. James Caan je úplne skvelý vo svojej roli, ako vždy. Keanu Reeves nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale tu ma príjemne prekvapil a vôbec mi nevadil v hlavnej úlohe. Celé to krásne spestrovala Vera Farmiga veľmi príjemnou úlohou a vďaka nej a Jamesovi som si tento film nesmel nechať ujsť. Film si zaslúži 4 hviezdičky, ale dávam 5, pretože sú v ňom moje obľúbené herecké tváre. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Suchý, nezáživný a nudný film. Druhou polovinu filmu jsem prospal. Je vidět, že můj oblíbený herec Keanu Reeves začíná upadat a začíná natáčet s samých sra*ká*h :-(( Bohužel... Například bych ho velmi rád viděl zase v nějakém Sci-fi. Což se asi nedočkám jelikož momentálně chystá samurajský film tak snad mu aspoň konečně výjde...:-) Dávám 2/10 ()

Reklama

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Keanu zase jinak , takový trouba , který neumí počítat . Leč víme , že umí . Vera má navíc , ale i tak dobré , no a Caan opět svůj , takže klasika . Nejlepší byl hlídač v bance , ten nemusel nic říkat , ten byl fakt dobrý . Smůla , že tak slabý scénář . No nevadí , budě lepjej ....Tož tak . . . . . ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Keanu Reevesa mám rada, je môj obľúbenec. V tomto filme však stvárňoval tak divnú postavu, že mi ho mierne ľúto prišlo. Však on má na viac. Ale aj tak potešilo. Henry Smith, verný manžel a vrátik na colnici, sa nudí v živote, tak sa nechá zavrieť do väzenia za zločin, ktorý nespáchal – lúpež banky. Odsedí si za to pekné 3 roky (počas ktorých sa manželka znova zaľúbi do iného) a potom, div sa svetu, rozhodne sa VYKRADNÚŤ BANKU!!! Však načo by sedel za niečo, čo spáchal, keď si odsedí väzenie za nič a dotyčný zločin spácha až po odsedení? :D To je logika.. Ale na druhej strane, pekne sa to vykrádanie prelínalo s hraním v divadle pod vedením podareného rusa. A Keanu, zvodca žien, si stihol naraziť novú ženušku. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mít Kínu šedé pitkáče a rozkrok vycpaný srolovanýma ponožkama, mám dojem, že hledím na dvojku Černého labutě! Sledovat nejnudnější bankovní loupež v dějinách kinematografie na pozadí Višňového sadu, způsobilo v mé hlavě naprostý yntelechtuální maglajz, až jsem si místy nebyl jist, jestli Lopachin náhodou opravdu mezi kácením ovocných dřevin neřádil někde v podzemí s krumpáčem, aby mohl Varje deflorovat trezor! No, nezoufám. Z něčeho takového by pašol v pizdu i samotný pan Pavlov, a ten napsal přes tři čtvrtiny scénáře! Aha, tak prý ne. Teta Wykydpédie tvrdí, že to byl Čechov. Mé klasické vzdělání je však neochvějné a nějaká plytká studnice moudrosti dnešních dvacetiletých polyhistorů, kterou může redigovat kdejaký retard, mě jen tak nezmate. Čechovovi by se z takové sračky tak akorát uslintali psi! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama