Reklama

Reklama

Ptáci stěhováci

  • USA Migration (více)
Trailer 17

Když nevystrčíte paty z domu, nic se vám nestane. Taková je v kostce životní filozofie kačeřího táty Macka, který manželku Pam a své dvě děti neustále přesvědčuje o přednostech domovského rybníčku, za jehož hranicemi se skrývá jen divočina a nebezpečí. Ovšem Pam už mírná zatuchlost domácího krbu leze na nervy a chtěla by se aspoň jednou podívat do světa. Když si u nich jednoho dne dá přestávku ptačí parta směřující přečkat zimu do teplých krajin, je rozhodnuto. Tátovým protestům navzdory celá rodinka vyráží z idylického amerického venkova na exotickou Jamajku! Zní to skvěle, ale nesmíte udělat zásadní chybu hned na startu, jako naši kachní hrdinové. Ti se totiž vydali na úplně opačnou stranu, takže je křídla zanesou do džungle města, které nikdy nespí, tedy do New Yorku. A tady na ně pochopitelně číhají dobrodružství na každém kroku, včetně těch, která by si rádi odepřeli (například nedobrovolná návštěva kuchyně restaurace, kde je vyhlášeným pokrmem kachna na pomerančích). Když jste pevně semknutá rodina, která táhne za všech okolností za jeden provaz, tak máte šanci zvládnout i nástrahy toho největšího velkoměsta. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 17

Recenze (59)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Moc zábavný, vtipný a hezky natočený animák, a další plus, není jen pro děti, už jsem se dlouho u animáku tak nezasmál... Samozřejmě ovědčený příběh (čti banální zápletka), vyplývající z názvu, samozřejmě lehce předvídatelné, ale vidět svět z ptačí perspektivy bylo super. Kačeří táta Mack a kačeří mamka Pam, se celkem úzkostlivě starají o své dvě děti a poněkud senilního kačeřího stréca... a podniknou dobrodružnou výpravu na Jamajku, upsssss. místo toho skončí v New Yorku a málem na pekáči zloducha, čili obaváného "Kuchaře", který má rád zejména husí a kachní stehýnka na pomerančích... No nakonec se dobrodružštví v dobré obrátí, a je celkem škoda, že asi nebude dvojka, protože to moc nevydělo.. Nu což, dobré to je, a dobře to dopadne, nějaký nápad, co tu ještě nebyl to nemá, a hlavně by to bylo lepší ve 3D, protože animace je velmi pěkná a jsou zvládnuté i rychlé pasáže, což nebývá pravidlem.... Určitě patří k lepším animákům, lehce se snažící opisovat od kultovního hledá se Nemo, jsem měl pocit.. Určitě škoda, že nešlatitulková verze, ale nevadí. Viděno v kině VŠ ve 2D (cze.)...90% ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Nič výnimočne, či originálne, ale zato vcelku vydarené animované dobrodružstvo pre celú rodinu, ktoré miestami aj pobaví. Bez politiky, či iných otravných výplní, ktorými nás zásobuje jedna nemenovaná hollywoodska spoločnosť. Príbeh - 3,5/5. Postavy - 3,75/5. Zábava - 3,5/5. Hudba - 2,5/5. Vizuálne efekty - 3,5/5. Atmosféra - 3/5. Celkovo -  3,5/5 ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Benjamin Renner umí. Studio Illumination má jistě pořád daleko do první animační ligy, Ptáci stěhováci je ovšem další sympatická jednohubka s několika zábavnými momenty, nosnými postavami a také ukázkou pomalých kroků k tomu, aby se studio Illumination pomalu zdokonalovalo. Fotorealisticky působící pomeranč to jistí, tyhle kachny ovšem nemá divák ihned potřeba upéct do zlatova. Především proto, že jejich dobrodružství vlastně sympatické a nikdo se nebude muset extra věšet z toho, že půjde o vánoční megahit… ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Milá rozprávočka nielen pre najmenších. Animácia je krásna a vyniká aj vďaka rozmanitosti a nápaditosti, s akou šikovne obmieňa jedno prostredie za iné. Raz sme v horách, potom vo veľkomeste, nie len tak hocijakom, ale rovno v NYC a tak sa letí ďalej až na Jamajku. Tie výlety a prelety a svet z vtáčej perspektívy sú na celom filme najlepšie. Kino s detičkami. 70%. [Kino Worms]. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase konečne animák, ktorý ma bavil. Bavilo ma to svojím príbehom, svojou animaciou, postavami, či vtipom. Korunku vtákom sťahovákom nasádza John Powell (Ako vycvičiť draka, Doba Ľadová 4, Kung-Fu Panda) a jeho skvelá hudba, animáky mu skratka sedia. Obľúbený soundtrack: Migration End Titles. 80% - 4* ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama