Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 504)

plakát

Proutníci (1996) 

Zážitek seslaný "Americkým nezávislým létem". Kluk, který právě dostal kopačky a kamarádi, kteří se cítí být nanejvýš fundovaní ho vytáhnout z deprese, vymetají bary a mejdany, podniknou i výlet do Las Vegas, kde si jak jinak než s prázdnými kapsami hrají na něco, co nejsou a rozumují o věcech, o kterých nemají páru. Jon Favreau v roli citlivého zoufalce hraje jako by nevnímal kameru a jeho frustrace byly skutečné.

plakát

Sedm (1995) 

Déšť, natěšený nováček Pitt nese kafe utahanému starému parťákovi..... paráda od prvních minut. Scénář, herecké obsazení - zvlášť Spacey v roli kreativního vraha se svou bezelstnou tvářičkou je opravdu výhra, atmosféra jaká se celým filmem nese.... ta hnusná místa....Vcucne to a nepustí.

plakát

Život v sedmém nebi (1996) 

John Torturro hraje šílenýho suchara, který svým podřízeným nedopřeje trochu zábavy ani pět minut před sirénou, plechovky s barvou musí lícovat a když už nemá koho buzerovat, zavolá domů a vycuká aspoň manželku a syna. Neni divu, že když dělníci z jeho party pořádají mejdan, on sedí v motelu sám a volá na sex po telefonu. Jednoho krásného dne ale potká chlápka, který jako kdyby si odskočil z komparsu na kovbojku, a který mu jeho "hodnoty" obrátí naruby. Al Fountain se začne chovat jako utržený ze řetězu a pod "vedením" svého nového přítele pozná, o čem je život. Parádní, u nás bohužel málo známý film (jako většina DiCillových) a první film, ve kterém jsem viděla (a žasla) Sama Rockwella.

plakát

Animální přitažlivost (2001) 

Jane se zamilovala a pak dostala kopačky. Podle své oblíbené teorie o staré krávě, kterou bejk, protože neni vůl, už nechce ani když mu jí "natřou" na novou, hází pak všechny muže do jednoho pytle a na vztahových poučkách si vybuduje pofiderní kariéru, aby pak zjistila, že se její "ex" proti všem osvědčeným pravdám od ní vrátil právě k té své "staré krávě". A mě se tahle blbůstka proti všem pravdám o romantických komediích dost líbila.

plakát

Tisíc dnů s Annou (1969) 

Nádherná záležitost z anglických dějin, která ovšem není jen o suchých letopočtech, politických a válečných tazích, ale především o lásce a zradě. Richard Burton zbaví pochybností, jak asi mohl Jindřich VIII. ve skutečnosti vypadat a hlavně působit, a Genevieve Bujold je jako Anna křehká, nádherná a vášnivá a od tohoto filmu si jí už budete pamatovat.

plakát

Cesta do Rokycan (1981) (TV film) 

"....já věšení záclon sice nenávidím, ale protože tě mám, maminko, rád, tak ti je pověsim" říká Vladimír Menšík a Iva Janžurová na to: "kdybys mě měl rád, tak mi je pověsíš rád a nebudeš vůbec mluvit o tom, že to děláš nerad". A syn, Vladimír Dlouhý na to: "to neni pravda, mami, protože tím, že to dělá nerad a přesto to udělá, vlastně dokazuje, jak tě má rád". A opět matka, Iva Janžurová: "No počkej, mně tvoje pleny taky nevoněly a prala jsem je ráda, protože jsem tě měla ráda, nebo chceš říct, že jsem tě ráda neměla právě proto, že jsem to dělala ráda?" A syn: "no, kdybys je prala nerada-ráda, tak o to by to bylo cenější, protože........... ". Manželská logika dohnaná ad absurdum ve scénáři Miroslava Plzáka a ve skvostném hereckém obsazení.

plakát

Malé životní etudy (1970) 

Nenašla jsem na tomhle filmu nic, co by mě odradilo od 5 *. A ani jsem to nehledala. Jednoduše mě velmi potěšil.......a především Jackem Nicholsonem, který je perfektní i v takovéto "nenápadné" roli.

plakát

Svědkyně (1991) (TV film) 

"My nechceme, abyste někoho udávala, nás zajímá jenom váš názor". "Jo tak názor?.......Tak ten já mám". A tak to dopadá, když jedné MALÉ uklizečce vybouchne role svědkyně u rozvodového soudu.

plakát

Jediná správná věc (1998) 

Samozřejmě, že se to neobejde jako v každém "správném" americkém filmu, kde se vše točí kolem vážné nemoci, bez prapodivné pachuti sentimentu, kterého i tady je - zvlášť ve scénách různých sousedských oslav a setkání hospodyněk - až hrůza, ale když ona je Reneé Zellweger tak skvělá a Meryl Streep, William Hurt.........no mohlo by z tohoto obsazení vzejít něco špatného? Navíc předlohou je moc dobrá kniha a ani scénář není ani tak o nemoci samé, jako o širokospektrém pohledu na ni a o překvapeních, kterých se lidé okolo dočkají sami na sobě.

plakát

Revizor (2004) (TV film) 

Zatímco kniha a některé filmové verze Revizora apelují na svědomí a text i herectví jde víc pod povrch věcí, tato verze se zaměřila na karikování už tak karikatur ve snaze diváka hodně pobavit. Mě to ale v žádném případě neuráží, naopak, je jen logické, že každý režisér hledá "svůj" přístup a pokud je ještě Oldřich Kaiser v takovéto formě, tak já se královsky bavím.