Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (45)

plakát

Il Boemo (2022) 

Parádní historicko životopisný biák plně v duchu (a řekl bych i jako pocta) Formanových klasik Amadeus, Goya's Ghosts a Valmont.

plakát

Pražské orgie (2019) 

Co to proboha...? Tak tohle nebyly ani orgie, ani historické drama z totalitní Prahy. Ne, nemá talent, Kuzma je támhle!

plakát

Herec (2020) (seriál) 

Uvidíme, kam se bude ubírat pokračování, ale zatím je to první liga po všech stránkách: uvěřitelný, ale poutavý příběh, nadstandardní (na český film) výprava, hutná atmosféra socíku, špičkové herecké výkony, vymazlená vizuální stylizace. Jediné, čemu nerozumím je nakonec to, proč toto velice povedené dílo nešlo primárně do kin, protože Herec s přehledem strčí do kapsy veškerou letošní filmovou produkci, až na Šarlatána - s tím uhraje remízu.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Úplně zbytečný film, který by sice rád napodobil nepřekonatelnou dvojku, ale to se mu zoufale nedaří. Ať už se budou tvůrci snažit zařadit sebevíc odkazů na originál, nic z toho diváka neuchrání před příšernou nudou. Zatímco T2 je dokonale vyvážená dávka akčních scén, sci-fi atmosféry a zejména humoru, tento film je jen smutnou ukázkou toho, že když dva dělají totéž, není to totéž. Smekám klobouk před velkým Jamesem Cameronem. Zato terminátorka Cameron Howe by se spíš měla vrátit zpátky do Mutiny 😉

plakát

Bez vědomí (2019) (seriál) 

Klidně mě za to lynčujte, ale já v tom cítím kus Lynche (Davida).

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Já jsem lůzr a kdo je víc!? Celá rodina lůzrů, přece. Netradiční rodinná komedie, která zahřeje u srdce. Velmi povedené.

plakát

Westworld (2016) (seriál) 

První série byl velmi nápaditý sci-fi příběh, který dokázal překvapovat neotřelými myšlenkami a dějovými zvraty. Mé hodnocení: ***** Z druhé série jsem viděl asi jen první tři díly a pak mě to přestalo bavit. Původní námět byl vyčerpán a tak scénáristé museli přijít s něčím novým. Více tématických parků, ještě více WTF momentů, ale bohužel méně koherentní logiky a ve výsledku i méně zábavy. Brzy jsem se v tom začal ztrácet a nemyslím si, že by to byla má chyba. Mé hodnocení: *** Třetí série už nemá s původním námětem vůbec nic společného a je to pro mě zatím, víc než cokoliv jiného, totální chaos. Naprosto zběsile se skáče mezi různými postavami a prostředími. První epizoda je především sólo pro Dolores, která v reálném světě páchá svou mstu na lidstvu. Druhá epizoda nás společně s Maeve (černošská bordelmamá) zavede do war (WWII) parku. Později se ukáže se ve skutečnosti jedná o simulaci v simulaci (simulováno je i zázemí a personál Delos Inc.) a začne to být totální schíza, WTF na entou. Maeve to ale brzy odhalí a podaří se jí prolomit "neexistující klec"!?! Nevím, jestli mám po této epizodě sílu sledovat další díly, jakmile budou na HBO Go k dispozici...

plakát

Modelář (2020) 

Že by Zelenkův opus magnum? Aspoň do chvíle, než se sám překoná nějakým novým bijákem. Za mě každopádně super a dokonce se mi líbil i ten bezzubej Mádl (při rapovaní takřka k nerozeznání od Káta). Jeho úvaha jak zákazníci "hlasují" svými peněženkami mě vážně pobavila. Jinak film překládá k zamyšlení spoustu úvah na téma spravedlnost versus racionalita versus romantismus. Myslím, že se raději přidám k těm pár snílkům, které nakonec stejně semele mašinérie systému, ale budu si jednou moci říct, že jsem to aspoň zkusil.

plakát

Gentlemani (2019) 

Jedním slovem: brilantní! Vybroušené jako diamant.