Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 645)

plakát

Nebudou mi věřit (1947) 

Presne ten typ noirovských príbehov, ktoré mám rád. Krásne nesympatické postavy, smrť, sexuálne dusno a zápletka plná zvratov. Škoda, že to do rúk nechytil šikovnejší režisér.

plakát

Bílý žár (1949) 

Film stojí na Cagneym, ktorý je tu parádny (až komiksový) grázel a jeho vyšinutosť každou minútou graduje. Zvyšok je priemerná gangsterka.

plakát

Budím se s křikem (1941) 

Priama noirovka so všetkými základnými atribútmi vrátane viacerých skvelo nasvietených scén, či ostrých uhlov kamier. Príbeh až taký zaujímavý nie je, resp. scenár a herci zďaleka nestačia utiahnuť jeho slabšie časti, ale rozuzlenie bolo fajn.

plakát

Noc a město (1950) 

Skvelý príbeh človeka, ktorý naháňa šťastenu a korčuľuje pritom na hrane života a smrti a to všetko v atmosférickom závoji nočného Londýna prelomu 40tych a 50tych rokov.

plakát

Byl jsem lynčován (1936) 

Skvelá dráma so Spencerom Tracym, ktorý výborne hrá prerod hlavného hrdinu. Prečo toto niekto nezremakoval s Burton Reynoldsom?

plakát

Tam, kde ulice končí (1950) 

Pomerne priemerný noir s dobrým motívom s neúmyselnou vraždou, ale aj s na svoju dobu zastaralým štýlom (skoro žiadna hudba) a veľmi nevýraznou rolou pre Gene Tierney.

plakát

Pošťák vždy zvoní dvakrát (1946) 

Výborný noir s množstvom zvratov, erotickým dusnom a so skazenými hlavými postavami, ktoré podrážajú iných i samých seba. Parádna červená knižnica.

plakát

Revolver na prodej (1942) 

Priemerný noir s celkom zaujímavým príbehom a pravdaže Veronicou Lake, tento krát v role kúzelníčky! Škoda, že viac nevyužila svoje iluzionistické nadanie.

plakát

Skleněný klíč (1942) 

Slabá noirovka s nezaujímavým príbehom i vizuálom, kde poteší jedine stále krásna Veronica Lake.

plakát

Vzala jsem si příšeru z vnějšího vesmíru (1958) 

7/10 Skvelý zástupca sci-fi z 50tych rokov, ktorý sa berie maximálne vážne (a z toho plynie rozkošná naivita), remeselne je zručne nakrútený a pracuje s klasickou témou (paranoja z invázie mimozemšťanov). Navyše emzáci vyzerajú ako Space Jockeys.