Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (41)

plakát

Dědictví (2021) (TV film) 

Výborně natočené a ještě lépe komentované. Délka 102 minut u dokumentu není obvyklá, ale nic tam není zbytečné. Bohužel to není v hlavním vysílacím čase v žádné z TV stanic a tak si tento dokument najde jen málo diváků. Já bych sledování tohoto i dalších podobných dokumentů doporučila i starším dětem.

plakát

Bídníci (2012) 

Těšila jsem se především na pár hezkých známých melodií a byla jsem zvědavá, jak se tahle herecká sestava s nimi popere.Jinak jsem ale nic zvláštního nečekala a asi proto mě film příjemně překvapil Zazpívat se povedlo, ale ještě mnohem víc se povedlo zahrát. Přestože děj Bídníků již dobře znám z různých jiných verzí , tak přesto tady ve mně ještě dokázaly některé scény vyvolat dost silné emoce. Tato muzikálová verze má navíc úžasnou výpravu. Celkově tomu nemám co vytknout a jen mě mrzí, že jsem na to nešla do kina. Mohla jsem mít ještě lepší zážitek.

plakát

Indočína (1992) 

Z francouzských filmů u mě vedou spíš komedie a kriminálky, ale toto milostné drama se jim opravdu mimořádně povedlo. Úžasná dobová atmosféra, podmanivá hudba a výborné herecké výkony.

plakát

Sňatky z rozumu (1968) (seriál) 

Seriál jsem si zopakovala zhruba po 40 letech a prožívala jsem ho se stejným zaujetím jako tenkrát. Ani za tak dlouhou dobu neztratil vůbec nic na své kvalitě a na svém kouzlu. Ještě víc než tenkrát jsem navíc ocenila úvodní, provázející a závěrečná slova Václava Vosky, která považuji za „třešničku na dortu“ tohoto úžasného díla. Velká škoda, že už nikdy nikdo nic podobného nenatočí. Velcí herci nám pomalu odcházejí a mezi současnými už nejsou takoví, kteří by se dokázali do takových velkých rolí naplno vžít. Podobné skvosty si můžeme občas už jen připomenout díky ČT, nebo pokud vyjdou na DVD.

plakát

Piano (1993) 

Jeden z mála filmů, o kterém mohu říci, že téměř překonal svojí literární předlohu. Chybí zde sice začátek, ale herecký koncert všech hlavních postav umocněný nádhernou hudbou mi poskytl úžasný zážitek.

plakát

Jindřich VIII. (2003) (TV film) 

Ve srovnání s Tudorovci je zde Jindřich VIII. z mého pohledu mnohem přesvědčivější a Ray Winstone ho hraje výborně. I když se mi seriál Tudorovci také libil, tento film oceňuji více.

plakát

Dům z písku a mlhy (2003) 

O tomto filmu jsem dříve nic neslyšela ani o něm nic nečetla. O to víc mě překvapil. Je to výborně zpracovavý neobvyklý námět s velkou dávkou emocí. Příběh zoufalých lidí , v kterém se od samého začátku dá tušit, že nemůže dopadnout dobře. Přesto jsem ale tak silný konec nečekala. Maximální hodnocení jen tak nerozdávám, ale tento film si ho podle mého zaslouží.

plakát

Profesionál (1981) 

Výborný scénář, dokonalá hudba a jako vždy vynikající Belmondo. I Robert Hossein v roli padoucha je dost dobrý.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Nemám ráda box a ženský box už vůbec ne. K filmu mě přinutila jen pouhá zvědavost, za co dostal vlastně tolik Oskarů. Mohu teď jen s potěšením říci, že se mi tak naskytl velký a nečekaný zážitek. Nejedná se tu ani tolik o sport, jako o silný lidský příběh, který nám tvůrci nabídli v tom nejlepším možném provedení a se skvělými hereckými výkony.

plakát

Zvíře (1977) 

Mám ráda všechny filmy s Jean- Paul Belmondem, ale "Zvíře" mě i po letech ze všech nejvíc pobaví. Pro mě je to ze všech francouzských komedií ta nejlepší.