Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (57)

plakát

Blbý a blbější (1994) 

Některé scény mi přišly totálně stupidní a nevkusný (slušně řečeno), některý scény mě zase tak rozesmály jako málo která komedie. Bude v tom asi i trochu sebeironie, i když kdo ví. Něco mezi, každopádně poslední scéna to vyšvihla mezi ta lepš hodnocení.

plakát

Divergence (2014) 

Kromě toho herce nedokážu na filmu nic ocenit, předvídatelný, laciný, smíchané vše dohromady, ale nic nedotažené do konce. Prostě taková lacinka.

plakát

Stopy (2013) 

Takový hodně pohodově podaný film o jedné něžné blondýnce, která se rozhodla jít sama dlouhou cestu napříč australskou divočinou. Proti filmu v podstatě nic nemám, až na to, že to vypadalo až nějak moc jednoduše, skoro jako kdyby to měl zvládnout každý druhý, v podstatě když si vydělám na velblouda, můžu hned vyrazit. Film se snažil hrát s psychologií postavy, byly tam nějaké flashbacky, ale v podstatě se nedozvíte, zda jí to nakonec něco dalo či nikoliv. Myslím, že by šlo spousta věcí udělat lépe, ale zase by se asi ztratila taková hodně nadnesená atmosféra filmu.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Film, u kterého si na konci řeknete: "Panebože, doufám, že je to přikreslený, něco takovýho snad nebylo možný." Ale víte, že asi bylo... Překvapilo mě mnohdy reálné pojmenování postav a odvaha, s jakou všichni do filmu museli jít. Skvělý je i výkon Ondřeje Vetchého, mně ho bylo na konci až skoro líto! Film rozhodně velmi dobrý na české poměry, svižný, kamera mě ale spíš rozptylovala, evidentně se inspirovala v amerických a potažmo i českých kriminálních seriálech, ale jako celek rozhodně 4 hvězdy.

plakát

Ecce homo Homolka (1969) 

Dlouho jsem tomuto filmu odolávala, myslela jsem si, že to bude největší slátanina a byla jsem opravdu překvapená onou parodickou sebereflexí... trochu moc bylo to, že se všechno vešlo do jediného dne, ale proč ne... milé překvapení a rozhodně to dobré z české kinematografie.

plakát

Ledové království (2013) 

Příjemná pohádka, která se mi líbila víc s každou minutou, ze začátku jsem myslela, že usnu a pak jsem byla zvědavá, jak to dopadne... tak trochu nečekaný konec se mi líbil velice.

plakát

Můj přítel delfín (2011) 

Rodinný americký film o lásce k zvířeti, o zranení a handicapu a samozřejmě o rodině. Jde o krásný a chválihodný příběh, který se sem tam neubrání americkému patosu a silným slovům, ale je to relativně v mezích a nakonec proč ne, když je to pak dovede k tomu dělat takové úžasné věci, jaké vidíme ve filmu. Krásná rodinná oddechovka s krásným hlavním hrdinou (teď mám na mysli toho delfína :)).

plakát

Zachraňte pana Bankse (2013) 

Mám ráda příběhy, z kterých se něco dozvím a které mě znalostně obohatí. Tento je o krátkém příběhu, jak vznikala kniha a následně i film Mary Poppins a jeho provázanosti s autorkou díla. Film je milý, příjemný se skvělými herci, ale ne vše mi přišlo dotažené do konce, bohužel. Co se mi ale líbilo byl kontrast anglického cinysmu a americké všelásky, to mě docela bavilo :).

plakát

Před půlnocí (2013) 

Jako příběh mnohem více reálné (jak vystřižené z nečí domácnosti), dospělé a méně romantické, jak už to tak s 2 dětmi po X letech vztahu bývá. Ze svého kouzla ale film ztratil pramálo a díky bohu nás konec tentokrát na pochybách nenechá.

plakát

Před soumrakem (2004) 

Jsem tak ráda, že se na všechny díly koukám až v roce 2014, protože tohle bych opravdu nedala. Jsou to naprostá muka, u fotbalu si párkrát zakřičím, když je to fakt napínavý, ale tady jsem si poslední půl hodinu rvala vlasy, vteřinu neposeděla a pořád jim důrazně opakovala, ať už se políbí a na konci zůstala jak opařená... nechci to nechat na fantazii (jsem romantik, takže je jasné, že spolu zůstanou, ale to jsem si myslela i o prvním filmu, že jo), chci, aby si padli do náruče! Neskutečná romantika s nádhernou atmosférou a zajímavými dialogy. Jdu se hned dívat na before midnight a opravdu doufám, že už se něco dozvím :)