Reklama

Reklama

Stopy

  • Austrálie Tracks (více)
Trailer 2

Mladá cestovatelka a spisovatelka Robyn Davidson uskutečnila sólo výpravu dlouhou 2700 km z nitrozemského Alice Spings k Indickému oceánu. Cesta napříč australskou nebezpečnou pouští pouze s věrným psem a nevyzpytateln ými velbloudy přibližuje původní Austrálii, její posvátnou kamennou horu Uluru, horké rudé vnitrozemí s tajemstvím pouští a původními obyvateli. Díky této cestě Robyn Robinsonová poznala cenu opravdové samoty a uvědomila si, že občas se musíme vzdálit od světa, abychom poznali, že do něj patříme. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Na Stopy jsem se vážně těšil. Mám rád podobné survival treky nebo pobyty. Austrálie je nádherná země a doufal jsem, že dostanu alespoň část její krásy právě v rámci putování. Tak jsem trochu zklamán. Jestli jsem čekal survival, nedočkal jsem se. Filmově to vypadalo spíše na delší procházku. Škoda. Pohráli si s velkou psychickou zátěží, to chválím, ale nějak mi chyběla ta fyzická vyčerpanost. Byť šlo většinou o poušť, stejně jsem z australské přírody dostal dost. Krása. Víc velbloudů, než klokanů, ale nevadí. Pěkné. Klobouk dolů před výkonem Robyn Davidsonové, ale jestli jí to za to stálo....Ale nikdy jí neodpustím, že vzala na takovou výpravu psa. Tím ho zabila už na začátku. Filmek funguje, jen jsem čekal větší trhák. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi páčila psychológia hlavnej hrdinky, dosť mi povahou pripomínala mňa samu. Nádherné zábery austrálskej prírody a celkovo jej putovanie nehostinnou krajinou s kurážou a pokorou, aké sa len tak nevidia, ma úplne fascinovalo. Jediné, čo znižuje moje hodnotenie je zastrelenie ťavích samcov a zabitie klokana, beriem však, že za daných okolností nebolo veľmi na výber. Inak filmov o putovaní a rozjímaní o živote nie je nikdy dosť. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

"You're an odd girl, Robyn Davidson." --- Moc pěkný putování, po jehož absolvování jsem měl přesně tu samou chuť plácnout sebou do moře jako hrdinka. A to ne snad že by mě ta pouť podobně vyčerpala, spíš prostě vtáhla - mimo jiné skrz výjimečně normální filmový psisko a naprosto neodolatelnou postavu Eddieho. Jeho old fella se okamžitě zařadil k mym nejoblíbenějšim vedlejšim postavám, fakt že jo. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Jinakost jako přednost. Tracks je film zvláštní, v mnohém jiný. Stejně jako hlavní hrdinka Robyn (Mia Wasikowska), která se rozhodla se čtyřmi velbloudy a fenkou Diggity přejít australskou poušť. Robynino putování tak nějak automaticky, až osudově, plyne, za tónů opět zvláštně jiné filmové hudby a ržání velbloudů, jen chvilkami je přerušováno záblesky z minulosti hrdinky. Tyto flashbacky doplňují mozaiku Robynina nitra, které má prostě problém s lidmi. Má fobii z masy, z její senzacechtivosti a vlezlosti, z nedodržování daných pravidel a zvyků (například Aboriginů) apod. Tracks je nepatetické dobrodružství, mimochodem natočené podle skutečné události, o nezdolné vůli a touze dokázat, co jsem si předsevzal a co cítím, že je správné. O potřebě dotknout se svobody a uniknout… Věřím, že když uváznete na příliš dlouhou dobu v jednom bodě, nejlepší je hodit granát tam, kde stojíte, a skočit a modlit se. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Tracks je krásný film, jehož síla spočívá v jednoduchosti a umanutosti, která tu skutečnou Robyn Davidsonovou před téměř čtyřiceti lety opravdu dohnala do cíle poutě dlouhé tisíce kilometrů. Mia Wasikowska je dokonalým převtělením Robyn, diváka dokáže do děje vtáhnout, aniž by se uchylovala k laciným hereckým trikům a ždímala ze sebe v okamžicích zoufalství krokodýlí slzy, a navíc se na ní krásně dívá. Adam Driver tady opět potvrzuje, jak dobrý je herec, když v několika minutách na plátně dokonale vyváží Robyninu odhodlanost svým vlezle sympatickým fotografem. No a úchvatná kamera dodá snímku chvílemi až meditativní rozměr. Takže nečekejte o nic víc, než jen filmové zpracování putování napříč australskou pouští s pár velbloudy. Ale nečekete také o nic míň. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Autorka knižní předlohy Robyn Davidson nikdy netoužila po popularitě, chtěla cestu podniknout sama pro sebe. Pouze z nedostatku financí požádala o pomoc National Geographic, který ji jednak zavázal k sepsání článku a jednak spustil vlnu mediálního zájmu o její příběh. (Dinosaurier)
  • Film mal uzrieť svetlo sveta už začiatkom 80. a 90. rokoch, lenže nepodarilo sa projekt rozbehnúť ani na piaty pokus. Ešte v roku 1993 bola s ním spojovaná aj Julia Roberts aká mala stvárniť Robyn Davidson. (Scraffy)

Související novinky

Hvězdní sponzoři kryjí výpravu do divočiny

Hvězdní sponzoři kryjí výpravu do divočiny

05.04.2015

Na to, že televizní projekty lákají ty nejzářivější hvězdy a věnuje se jim stejná péče jako filmům pro kina, jsme si již zvykli. A HBO spolu s National Geographic nyní připravují další projekt od… (více)

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama