Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (247)

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Dost neallenovsky to na mě působilo, což bylo vlastně takové vnitřní překvapení pro mě samotnou... nečekám, že Woody Allen nebude Woody Allenem... ovšem úžasný! Jít snazší nebo složitější cestou... a lži, ze kterých často nemáme šanci se vymotat... napětí... a herecké výkony víc než přesvědčivé..

plakát

Děti z Bullerbynu (1986) 

Dala bych víc hvězdiček, protože nekouknu-li vpravo vlevo, jde o hezký tzv. rodinný film, nadto Lasse Hallström... jenže dát je nemůžu, v hlavě jsem neustále srovnávala s knížkou, která mému dětství po určitou dobu vévodila nekompromisně, takže se mi tam míhaly kreslené postavičky Heleny Zmatlíkové a nebylo mi pomoci :-)) Srovnání nesrovnatelné... a jen a jen osobně laděné... To samé vlastně patří i k druhému dílu Návrat dětí z Bullerbynu...

plakát

Peklo (2005) 

Nejen Krzysztof Kieslowski byl pro mě zárukou kvality a tušeně netušeného... mám ráda ty pomalu se vlekoucí příběhy, ve kterých střípky se skládají nekompromisně do obrazce, ze kterého místy až mrazí... ty jasně dané nahodilosti, ze kterých se člověk nevyvlíkne, i kdyby nakrásně chtěl... obrazec plný myšlenek a emocí, které jdou do hloubky tak, až se chvílemi nedá nadechnout... a musím se přidat k Faye - z té poslední věty napsané na lístku jde až mráz.. jenom ticho, pohledy do sebe samých a nemotornou rukou napsaný vzkaz... Herecké výkony všech ženských protagonistek jedinečné.

plakát

Synecdoche, New York (2008) 

Charlieho Kaufmana jako scénáristu v mnoha případech beru všema deseti... ale jako režiséra (tohoto snímku) - ne... Bohužel ani P. S. Hoffman to nezachránil.

plakát

3-iron (2004) 

Tak to je nádhera... minimum slov a tolik vyřčeného...

plakát

Melodie mého srdce (2007) 

Souhlasím s komentářem Anthonyho - je to vlastně taková pohádka... ale jsem opravdu moc ráda, že se nakonec všichni našli a byli šťastní až do smrti... jsem ráda za ten pohádkový konec. Freddie Highmore v roli Augusta Rushe úchvatný. Jemu dávám pomyslnou hvězdičku navíc.

plakát

Vrcholné umění (1998) 

Film mě svou hloubkou a strhujícím příběhem opravdu zaskočil... závěr, ve kterém po happy endu ani památky... a Radha Mitchell přirozená, věřila jsem jí všechno. Nádhera!

plakát

Zamilovaní blázni (2005) 

Pro mě docela těžko uvěřitelný příběh, ale Radha Mitchell zraje herecky jak víno..

plakát

Zázraky se nedějí (2008) 

Lapili mě... Luke Wilson a Radha Mitchell... lapil mě celý příběh... a zázraky, které se přeci jenom dějí..

plakát

Maraton lásky (2007) 

Simon Pegg byl pro mě zárukou...je skvělej!