Reklama

Reklama

3-iron

  • Jižní Korea Bin-jip (více)
Trailer

Obsahy(1)

"Jsme jako prázdné domy, čekáme na někoho, kdo odemkne zámek a vysvobodí nás."  Tae-suk se potuluje na své motorce, chodí od domu k domu, ve dveřích nechává reklamní letáky a vloupává se do těch bytů, kde si letáky nikdo nevyzvedne. Předpokládá totiž, že majitelé jsou na cestách, a tak v těchto prázdných obydlích přechodně pobývá, dokud se jejich vlastníci nevrátí.
Jednou se však vloupá do luxusního domu, kde se stane svědkem pokusu tyranského manžela o znásilnění své ženy Sun-hwa. Tae-suk do muže odpálí několik míčků golfovou holí 3-iron, popadne Sun-hwa a společně odjedou.
Od této chvíle vcházejí do prázdných domů společně. Tae-suk v každém bytě, do kterého se nastěhují, vaří, uklízí, dělá drobné opravy a Sun-hwa poprvé v životě zažívá skutečný pocit domova. Navzájem cítí bolest a samotu toho druhého a nakonec se do sebe zamilují.
Při návštěvě dalšího domu objeví mrtvé tělo starého muže, kterého sami pohřbí. V domě žijí, jako by byl jejich vlastní, dokud se nečekaně neobjeví syn zesnulého a nezavolá policii.
Tae-suk je obviněn z vraždy, vloupání a únosu a Sun-hwa se musí proti své vůli vrátit k manželovi. Zatímco Tae-suk čeká na propuštění z vězení, nachází jedinečný způsob, jak vrátit štěstí, které se Sun-hwa prožívali. (Kfilmu.net)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (535)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tae-suk je squatter s rukama Ferdy Mravence. Navštěvuje bez pozvání cizí byty, vypere prádlo, uklidí, zaleje kytky, spraví nefunkční předměty, mrkne na TV, vyspí se a odchází. Při jedné méně utajené návštěvě se jeho tým rozroste o druhého člena, když se k němu přidá manželem týraná Sun-hwa. Ve dvou se to lépe táhne, mlčí i pohřbívá a k absolutnímu štěstí zbývá Tae-sukovi pouze naučit se umění neviditelnosti. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Filmová dokonalost, která není pro každého. Ale nač se držet konvencí? Vždyť Kim Ki-duk nás přesvědčil, že slova nejsou potřeba. Ne. Bin jip vypráví pouze tělem...Jaká náhoda (nebo osud) bylo, že jsem zrovna ten den viděla Zelený svět s Kevinem Costnerem, kde mi došlo, co to znamená 3 železo...Dívala jsem se na tu korejskou krásu s přítelem a jak mě překvapilo, když mi sdělil, že už to viděl na filmovém festivalu ve škole...Další náhoda, nebo spíš už osud. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Filmová nádhera alá Kim Ki-duk. Výborně napsaný a zahraný vztah bez ze slov, ve kterém je stejně všechno řečeno. Atmosféra je podmanivá a skvělé vizuály a hudba ještě silným scénám hodně přidává. Škoda té pasáži ve vězení, kdy tempo filmu definitivně padne k nule a malou chvíli jsem se nudil. Podmanivý konec mi to ovšem zase vynahradil.90% ()

francis 

všechny recenze uživatele

Kombinace a kontrast syrové a kruté obžaloby života ve světě kolem nás a symbolického, vizuálně nadlehčeného a poetického stylu vyprávění dělá v mých očích i v mé hlavě z tohoto filmu mistrovské dílo. Takový způsob vyrovnání se s neakceptovatelnou realitou má kořeny hluboko ve filosofiích východních náboženství a dává nám lekce ze sebeuvědomění. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že ten film je vyloženě špatný. Nedovolil bych si jej odstřelit v recenzi, protože se mi líbí jeho první polovina a uznávám i jeho snový rozměr. Bohužel, Kim Ki-duk mě prostřednictvím 3-Iron poprvé (a snad i naposledy) nefalšovaně nudil a svým velice pomalým a poetickým rozpracováním dráždivé teze "je těžké oddělit realitu od snu" mě k sobě ani na chvíli nepřipoutal. V žádném případě ne neumělá práce - tentokrát si mě však Kime svým půlhodinovým poskakováním ve věznici (s vcelku triviálním smyslem) těžce emocionálně minul. Ale jak říkám, stalo se tak poprvé a snad i naposledy. Zase někdy příště naviděnou. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Hlavný hrdina nepovedal za celý film ani jedno slovo. (ed_wood)
  • Kim Ki-duka napadl příběh filmu, když našel na klice u dveří podobný leták, jaké roznáší ve filmu hlavní hrdina. (Caelos)
  • Představitel hlavní role neuměl jezdit na motorce, proto jej v těchto záběrech zastupuje režisér Kim Ki-duk. (Caelos)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Reklama

Reklama