Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Působivé rodinné drama o vztahu tří sester a jejich matky, jež se vzájemně odcizily v důsledku tragické události z dětství, se odehrává v Paříži 80.let. Ženy se znovu setkávají, rozhodnuty vypořádat se společně s minulostí a oním hrozivým tajemstvím, jež s sebou po celý život nesou... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Foo 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla jen verzi s anglickými titulky a DVD né a né přijít. Ale i přesto, že jsem v angličtině mírně pokročilý začátečník, udělalo to na mě obrovský dojem. Film je dobře poskládaný, že vydržíte koukat od začátku do konce. Řešené problémy, traumata, či starosti se mohou objevit v životě každé z nás, žen. Bylo to dechberoucí, ohromující. Myslím, že komentáře předemnou to všechno dokonale vystihují. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony a celkom hutná dráma, ktorá pred svojou polovicou naberá na obrátkach, no nedostáva sa do príliš rýchleho tempa. Všetko sprevádza vynikajúca hudba. Netreba čakať žiadny thriller, je to o vzťahoch silne poznačených minulosťou i prítomnosťou, ktoré prinesú svoje prekvapenia. Popis k filmu od distribútora nehovorí o filme vôbec nič a nie je lákavý. Film samotný zapôsobí nakoniec celkom opačne. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Neumím napsat nic duchaplnějšího než - Překrásný film. Měl tolik vrstev a odnoží a já se po jeho skončení bála, že když si ho hned nedám znovu, tak tu jemnou pavučinku obrázků, myšlenek a emocí poztrácím. To ale není ke škodě filmu, je to naopak jeho přednost - být na něj znovu zvědav a opět v něm objevovat. A pak se podívám, kdo že to má kromě jisté režisérské ruky a neskutečně podmanivých ženských výkonů na svědomí?... scénář: Krzysztov Kieslowski. Proč se tomu nedivím?! ()

Faye 

všechny recenze uživatele

… „Dávám přednost osudu jako vysvětlení nevysvětlitelného. Vidím v tom něco vyššího. Osud v sobě nese jakýsi smysl, ve srovnání se shodou okolností, která je pouze něčím mechanickým. Mohl bych přijmout smrt, pokud by byla součástí vyššího celku, který má nějaký smysl, pokud by byl součástí velké knihy života. To by byla smrt, kterou přinesl osud“. Tři sestry, kterým osud nebo náhoda zpřetrhaly vzájemné vazby a změnily život na peklo …. Danis Tanovič sice není ani Tykwer, kterému (podle mě) scénář „Heaven“, z trilogie : Nebe; Očistec; Peklo, sednul téměř dokonale a samozřejmě ani Kieslowski, kterému smrt zabránila tenhle projekt uskutečnit. Přesto jsem moc ráda, že film vzniknul. Emmanuelle Béart se dozajista jednou stane legendou a zřejmě nejen francouzského filmu a já jsem konečně zhlédla film, který jsem prachsprostě záviděla každému, kdo ho už viděl. :- ). Tak teď už jen doufám, že se dočkám i Očistce ( tedy toho filmového). A ta závěrečná větička napsaná na papírku …. ta opravdu zamrazí i v pekle…... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Silný scenár Krzysztofa Kieślowskeho a Krzysztofa Piesiewicza. Plný podobenstiev a odkazov k viere, antickej tragédii a obrazových symbolov. Realizoval ho Danis Tanović, ako časť pôvodne Kieślowskym zamýšľanej filmovej trilógie Nebo, Peklo, Očistec. Jej uskutočnenie oddialila smrť poľského režiséra, velikána filmu a predstaviteľa kina morálneho nepokoja. Posledné filmy veľkého poľského režiséra však v sebe niesli všeľudské až patetické morálne posolstvá, deklarovanú vážnosť prednášaných postojov a zároveň príklon k hóch umeníčku. Nositeľmi mravných poryvov duše boli intelektuáli - skladatelia filmovej hudby, sudcovia alebo skvele zabezpečené umelkyne - modelky, baletky, . Čosi z toho sa odráža aj v Pekle, kde vládne akademická atmosféra vysokej školy, dobre zabezpečeného a architektonicky výnimočného domova dôchodcov či kníhkupectva so vzácnymi rukopismi. Táto akademickosť prístupu vadila pri dvoch z troch častí trilógie Biela, Modrá a Červená a prekáža i pri Pekle. Preto len 65%. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama