Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Poslední Mohykán

Poslední Mohykán (1992)

Sokolí oko - Chingachgook - Uncas - trojka, které se obával nejeden Hurón. Fantastický film s nádhernou hudbou by Trevor Jones, bojovými scénami i milostnou zápletkou.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Henry Fonda, Charles Bronson, Jason Robards a Claudia Cardinale, když se sejde takové obsazení pod režisérským vedením Sergia Leoneho, nemůže vzniknout špatný film. Když to doplníte hudnou Ennia Morriconeho, zážitek je dokonán. Henry Fonda jako záporák Frank patří k těm nejlepším zlosynům v historii filmu.

Poslední samuraj

Poslední samuraj (2003)

Výborný film, skvělé bitevní sekvence, nádherná hudba a dojemný konec.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Podle mého názoru je Návrat krále nejlepší části z celé trilogie. Celému filmu dominuje město Minas Tirith a bitva, která se u tohoto gondorského města strhla. Jde vlastně o konečnou bitvu mezi Dobrem a Zlem. Mám ve filmu několik oblíbených scén, za všechny bych jmenoval zapalování ohňů nebo rohanskou jízdu.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Celá série o agentu Bourneovi je super, asi nejlepší akční filmy, které kdy byly natočeny. Jako nejlepší z trilogie bych vybral závěrečný díl, kdy celá série gradovala.

Někdo to rád horké

Někdo to rád horké (1959)

Nejlepší filmová komedie se skvělými mužskými hereckými výkony - Tony Curtis jako Josefína, Jack Lemmon jako Dafné a Joe E. Brown jako Osgood Fieling III, to vše doplněno Marilyn Monroe. Mimochodem skvělé hlášky.

Cesta do zatracení

Cesta do zatracení (2002)

Mám rád mafiánské filmy, líbí se mi práce Toma Hankse, Paula Newmana, Daniela Craiga, Juda Lawa i Sama Mendese, celkově je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů - to jsou důvody proč dávám maximální hodnocení.

Návrat do Cold Mountain

Návrat do Cold Mountain (2003)

Law - Kidman - Zellweger jako ti "hodní", Gleeson - Winstone - Ribisi jako ti "zlí". Vynikající film, všichni hlavní představitelé nominováni na Oscara. Není co dodat.