Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (122)

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Absolutely lovable. A ani trochu mi nevadilo, že jsem půlku filmu probrečela.

plakát

Bílý tesák (1991) 

Trapárna. A JED v prohlášení na konci ''White Fang played by JED'' má být zkratka pro více jmen nebo co? Protože mám dojem, že psi pro White Fanga záporňáka a White Fanga kladňáka byli až směšně rozlišitelní. Vůbec je akce se psy hrozně blbě udělaná, většinou se na to člověk dívá s pozdviženým obočím a to vás to má dojímat. Co mi ovšem vadilo úplně nejvíc, je nerealisticky vykreslená povaha Bílého tesáka.

plakát

Super High Me (2007) 

Vzhledem k tomu, že film otevřeně podkopává myšlenku marihuany pro lékařské účely ('hrdina' snímku se chlubí tím, že v Kalifornii si může licenci k užívání drogy koupit a užívat ji pod záminkou bolesti zad), moc sympatií mezi uživateli asi nevyvolá. Princip toho zákona má totiž spočívat v tom, aby byla marihuana přístupná těm, kteří ji potřebují a to si asi autor příliš neuvědomuje. Přestože jsem se ze začátku bavila, zůstává tenhle dokument těžce průměrný.

plakát

Česko Slovensko má talent (2010) (pořad) 

Nehezký produkt televizní komerce. Plus mají maximálně moderátoři, Jan Kraus a fakt, že oproti tomu paskvilu na Nově tento pořad ještě udržuje jakousi formátovou úroveň.

plakát

Šílená / Krásný (2001) 

Obdoba filmu Velmi nebezpečné známosti - jako puberťáky nás to bere a pak na to koukáme z nostalgie.

plakát

V pasti (2005) 

Tohle je natočené na styl, jinak tu absurdní zápletku vysvětlit nelze.

plakát

The Doors (1991) 

Jednoduše skvostné. Éra téhle kapely byla sama o sobě legendární, ale co se dělo přímo v centru toho všeho nám tento film poodhaluje úžasným způsobem. Pouštní tripy jsou nezapomenutelné. Pro Meg a hlavně Vala Kilmera rozhodně palce nahoru!

plakát

Veronica Mars (2004) (seriál) 

Proklínám svou slabost pro Jasona Dohringa, jinak bych totiž o tenhle 'skvost' pravděpodobně ani nezakopla. Po nějaké době jsem si na hloupoučkost táhnoucí story sice zvykla, ale až na pár světlých momentů jde o nadmíru nudnou sérii. Na druhou stranu mi ale americké high school seriály vždycky připadaly jako vtipné povyražení, takže o utrpení při sledování zase mluvit nemůžu... Děsně mě bavila ta typickost hlavní hrdinky, tzv. outsiderka, po které však každý skrytě touží, a ona, zosobněná cudnost, je za každých okolností frajersky 'nad věcí' a samozřejmě nikdy se nedopustí jediné chybičky - dokonalost k pohledání.

plakát

René (2008) 

Když to neberu čistě jako příběh jedince, ale jako dokument zachycující i proměnu české společnosti v nejdůležitějším období naší historie, jeho hodnota tím stoupne. René samotný je sice člověk zajímavý, ale není snad pochyb o jeho zkaženosti. Sám říká, že je zbytečnou existencí, ale přesto si klidně dál parazituje, aniž by se jen pokusil změnit přístup. Neuvěřitelné, jak se 'kriminálník' nedokáže zbavit této nálepky a ta tak definuje celý jeho život. Poněkud mě děsí myšlenka, že na samotné dno lidské existence takhle lehce může spadnout snad kdokoli.