Reklama

Reklama

V pasti

Trailer

Čtrnáctiletá dívka Hayley Stark potkala na internetu okouzlujícího fotografa Jeffa Kohlvera a po následném setkání přijala pozvání navštívit jeho dům. Jeff však není jen tak obyčejný fotograf... Hayley je chytrá čtrnáctiletá holka. Ale i chytré holky dělají chyby. Přes internet se seznámí s Jeffem, módním fotografem lehce přes 30. Dají si sraz v kavárně a pak vyráží do Jeffova domu na předměstí Los Angeles. Ačkoliv je Jeff uhlazený profesionál, na jejich setkání je něco zneklidňujícího. Proč tak bystrá holka vstupuje dobrovolně do domu prakticky neznámého staršího muže? Co vedlo Jeffa, aby ji pozval? Náhodný pokec po síti, fotografování nebo skrytý záměr? Pouhé dvě postavy rozehrávají napínavou hru, která nenechá diváka v klidu až do samého závěru. Přes ožehavé téma není film prvoplánově provokativní ani přehnaně moralizující. Daleko lépe než krev a sex funguje napětí, zvyšovaném pozvolným odhalováním motivů obou postav. V pasti se pohybuje mezi psychologickým dramatem a thrillerem. Film spočívá na výborných výkonech dvojice herců v hlavních rolích: Patrick Wilson hraje Jeffa a mladá Ellen Page ztvárnila roli Hayley. Doslova vynikající je širokoúhlá kamera, která dokonale využívá možností rozlehlého moderního interiéru Jeffova domu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (681)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní psychologické drama. Více než působivé scény. Fenomenální herecké výkony. Omračující dialogy. Skvělá režie. Nejlépe uděláte, když si o snímku nic nepřečtete, budete více než štědře odměněni. Do filmu jsem se vpíjel očima, po celou dobu jsem ani jednou nemrknul, aby mi neušla ani setina stopáže a po závěrečných titulkách jsem si omráčen došel pro hadr, abych utřel to moře slin na podlaze pod sebou. Až tehdy jsem si uvědomil, že jsem měl celých 100 minut hubu dokořán, asi tak jako ta maska z Vřískotu... ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat částečně spoilery a celkově (na 100%) zhovadilosti !!!!!!!! Podotýkám, že vše co dnes píšu je jen čistou fabulací a nemůže tak být proto použito v případném právním sporu v temné budoucnosti. Takže. Když jsem si včera před půlnocí tenhle snímek pustil na mém originálně vypáleném DVD, nemohl jsem čekat, že nějakou shodou ironických náhod, film skončí ve stopáži 62 minut asi díky bonusům od distributora... Po následném poděkování sám sobě a zařváním několika nepublikovatelných (věřte mi !!! ) slov do tmy, jsem se rozhodl dál pokračovat v protiprávním jednání s vidinou film dokoukat za " každou cenu " , vrhl jsem se proto k PC a díky svému nadzvukovému netu jsem ještě musel čekat hodinu a půl (Pekelná kuchyně, Simpsonovi :) ) než bylo dokonáno. Takže k filmu, zde musím použít na ČSFD velmi oblíbený výraz , KULERVOUCÍ! V tomto případě to bylo téměř doslovné (kdo viděl proto chápe, co se mnou dělala absence filmu od 63 minuty a dál ) a já už i vím, že lolitky domu si bere akorát "vůl". Mám chuť vyhodit foťáky do řeky a případné modelky vyhledávat v domech pro seniory, na druhou stranu tenhle Saudek takový neviňátko jako já nebyl a psychotické chování hlavní pubertální hrdinky pak bylo pochopitelnější a omluvitelnější... i když, pánové, šlo přece o koule, ještě teď sedim s nohama křížem (snad jsem tak i spal) a je mi tak nějak divně. Navíc se mi zdá, že ta třináctka od sousedů má nějakej divnej pohled , kurva... Umělá selekce pro haranty do 15 let od ostatní populace by zachránila mnoho žláz . Filmu dám víc než je zdejší průměr a pokud máte opět pocit, že můj komentář se k filmu vztahuje minimálně, pak vzpomeňte na Shadwella. P.S. memento pro diskutéry ( chatisty:) ) zde na "volné", vzhledem k věkovému rozptylu !!! ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Zase tak úžasné to nebylo. Pravdou je, že divné pocity v podbřišní oblasti mě přešly až po chvíli, ale tak je to vždycky. Celkem příznivý dojem kazí nevyjasněnost některých předložených faktů, samoúčelné blábolení a jednoduchost postav. Roztomilý fracek, co je podle 4 z 5 blázen, a pedofilní fotovrah? Po pravdě, víc se z toho asi vytřískat dalo, ale proč? ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery. Sterilní jak stařena v tangách. Zajímavé pouze prvoplánovým odhadnutím situace, která se záhy uplně změní. Morální apel ze začátku nefunguje, přát někomu spoutání a mučení jen za to, že má v sejfru náhou fotku nějáké teen holky, která je vydávaná za to nejtvrdší dětský porno na trhu, prostě nejde. Lolitka to po domě pěkně rozjíždí, ale je příšerně nepřijemná a protivná, tu holku bych nejradši zabil a to by ani nemusela předstírat, že mi řeže obě koule a pak je hodí do drtičky odpadu. Tahle scéna mimochodem zabírá hezkou třetinu celého filmu, celých třicet minut se totiž řeší "kauza varlata". Konec postrádá grády a inteligenci. 55% 02.05 2010 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre rozohratý psychologický thriller, v ktorom od začiatku nie sú jasne rozdané karty a postupne zisťujeme, že obidvaja z hlavných a v podstate jediných postáv niečo taja. Hayley, ktorú výborne hraje E.Page pôsobí ako vyšinutá beštia, ktoré s potešením a chladnou hlavou odfaklí chlapovi gule a s úsmevom rozmixuje v mixéry. Je to veľká psychologická jazda, prakticky celý film sa odohráva v jednom dome a napriek tomu, ani na chvíľu nenudí. Divák je pred záverom mierne vykoľajený. Až úplný záver dá tomu všetkému zmysel a pochopíte, prečo sa postavy chovali tak ako sa chovali. Film 80%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (14)

  • Sandra Oh přijala svou roli především kvůli Ellen Page, se kterou už spolupracovala v jednom z předchozích filmů, krom toho jsou obě Kanaďanky. (-bad-mad-wolf-)
  • Producent David Higgins se dozvěděl o případu z Japonska, kde školačky ušily léčku na muže, který sháněl materiál s nezletilými. Z toho vlastně vzešel námět pro film. (-bad-mad-wolf-)
  • Ikonická čevená mikina s kapucí použita ve filmu i na plakátech, byla ve skutečnosti oranžová. Barva byla změněna až v post-produkci. (houseofwax)

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama