Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Obsahy (37)

Na stopě

Na stopě (1985)

Šest lidí je pozváno do tajemného domu nejen na večeři, ale i z jiného důvodu. Když každý z nich přijde, setká se nejdříve s komorníkem Wadsworthem. Během večeře se setkají i se svým hostitelem panem Boddym. Ten jim řekne, že přišli proto, aby se každý dozvěděl něco o ostatních. Vypadá to, že každý z nich měl v minulosti s panem Boddym co do činění. Pan Boddy dá každému dárek: svícen, lano, rouru, francouzský klíč, revolver a nůž. Poté zhasne, a když se znovu rozsvítí, je pan Boddy mrtvý. Každý z nich měl k vraždě dobrý důvod, navíc měl každý z nich v době vraždy v ruce onen dárek, kterým by mohl pana Boddyho lehce zabít. Vrahem je někdo z nich, ale kdo? A co když nezůstane jen u jedné mrtvoly?

Ukradený ráj

Ukradený ráj (2011) (TV film)

Vynikající inženýrka Amanda je rozzuřena, když je její převratný projekt ukraden a patentován jejím kolegou Garrettem. Když je nalezen mrtev, stává se právě Amanda hlavní podezřelou. Brzy však zjistí, že nebojuje pouze za svůj projekt, ale i o holý život, protože někdo je odhodlán ji navždy umlčet.

Země mustangů

Země mustangů (1976)

Lovec koní Dan se toulá krajem, pronásledován snem chytit posledního černého mustanga, který tu ještě žije. Lidé vzácnému zvířeti dali jméno Šošon. Nádherný kůň je ale chytrý a nenechá se jen tak lapit. Dan vymýšlí všechny možné léčky, za mustanga totiž může získat velkou odměnu - pět set dolarů, které by se mu náramně hodily. Ale za úpěnlivou snahu ho polapit málem zaplatí životem

Bez dechu

Bez dechu (1999)

Všechno začalo zdánlivě banálním únosem. Harry unesl mladou ženu, manželku bohatého magnáta, a požaduje výkupné. Pro případ neúspěchu se ale pojistil - pohřbil ženu zaživa. Díky policistce Fosterové je zločinec dopaden, ale odmítne cokoliv prozradit. Šance na přežití nevinné ženy se snižují. Hodiny tikají a kyslíku ubývá.

Paní Zázračná

Paní Zázračná (2009) (TV film)

Po smrti manželky žije Seth sám se dvěma syny, kteří každé nové hospodyni udělají ze života peklo, ale jen do doby, než u dveří zazvoní starší žena. Představí se jako Zaračná. Kluci ji kupodivu okamžitě respektují a z paní Zaračné udělají paní Zázračnou.

Doktor pro zvláštní případy

Doktor pro zvláštní případy (2010) (TV film)

Ovdovělý středoškolský profesor Alexandr Hronek ztratil zaměstnání na gymnáziu, které se změnilo na školu marketingu. Uplatnění najde jako vychovatel ve věznici. V prostředí, které má vlastní morálku a hierarchii vztahů, se chová seriózně, jak byl zvyklý, a vyjadřuje se jazykem, který tu zní jako cizí řeč. S latinskými citáty a nemoderními názory se do světa za mřížemi výrazně nehodí. Větší či menší střety se stupňují a nabalují na sebe sérii nedorozumění, pletich a násilností. Nic ale není černobílé a Alexandr zdaleka nebude jen nemotorným otloukánkem, jak by se někomu mohlo zdát...

Pokouřeníčko

Pokouřeníčko (2006)

Dva pohodoví kuřáci marihuany se právě chystají sledovat svůj oblíbený film, když je domácí vyhodí z bytu pro dlouhodobé neplacení nájmu. Dobrovolně se proto přihlásí do odvykacího zařízení, kde údajně mohou pacienti sledovat kabelovou televizi. Na klinice je ale čekají překvapivé zážitky a nejedna perná chvilka.

Zločin po italsku

Zločin po italsku (2008) (TV film)

Luc pochází ze slavného rodu Fabrizziů, kde se povolání zloděje dědí z otce na syna. Před přítelkyní Marion však předstírá, že obchoduje s nemovitostmi. Také Marion má před Lucem tajemství. Tvrdí, že se živí jako advokátka a přitom je zaměstnaná jako inspektorka celní správy. V omylu by se mohli udržovat donekonečna, kdyby je nesvedla dohromady společná kauza. Luc ukradne z muzea ve Florencii masku císaře Atahualpy a francouzská kriminální policie přizve k vyšetřování právě celní správu v čele s Marion.

Dobrý den, paní Campbellová!

Dobrý den, paní Campbellová! (1968)

V malém italském městečku se chystá velká sláva. Po dvaceti letech sem znovu zavítají američtí vojáci, kteří město kdysi osvobodili. Pro ctihodnou paní Campbellovou, vdovu po americkém pilotovi, respektovanou občanku města, jejíž dcera studuje prestižní školu ve Švýcarsku, je tohle poslední, co by si mohla přát. Dvacet let živila sebe i dceru z alimentů od tří potenciálních otců.

Hon na orla: Bod dopadu

Hon na orla: Bod dopadu (2006)

Situace je vážná. Teroristům, napojeným na al-Káidu, se podaří ukrást unikátní zařízení, které umožňuje uzamknout v případě únosu letadla řízení a převzít kontrolu ze vzdáleného pozemního stanoviště. Když armáda odhalí plány teroristů, kteří se chystají ovládnout velké dopravní letadlo a navést ho jako řízenou střelu na tajnou základnu americké armády, umístěnou v jihovýchodní Asii, jsou povoláni Amy Jenningsová a Matt Daniels. Jsou vysláni hluboko do nepřátelského území, aby našli a získali zpět ukradené zařízení dřív, než ho teroristé stačí zneužít ke smrtícímu plánu.

Cílová páska

Cílová páska (1989) (TV film)

Martin Shrevelowe je úspěšným architektem. Také syna Glena vychovával s vidinou úspěchu a nadějí, že po něm převezme štafetu i ve sportu. Glen se skutečně dostal do univerzitního týmu, který se připravuje k možné účasti na olympiádě. Co je však pro otce jasnou záležitostí, pro Glena znamená stále rostoucí napětí. Příchod na internátní školu, tvrdé podmínky tréninku a konkurence, to vše je na nejistého Glena moc. A tak se najde „přítel“, který mu nabídne řešení.

Muž na ženění

Muž na ženění (1991)

Charley Pearl (Alec Bladwin) dlouho otálel, než se rozhodl oženit. Jeho vyvolenou se nakonec stala dcera hollywoodského magnáta. K zásnubám také neodmyslitelně patří zapíjení svobody. Ale Charlyemu se oslava vymkla z rukou a po obyčejném laškování s barovou zpěvačkou Vicky Andersonovou (Kim Basinger), doznávají jeho plány do budoucnosti notných změn. Jejím milencem je ovšem nechvalně proslulý Bugsy Siegel...

Ve vší nevinnosti

Ve vší nevinnosti (1987)

Hlavní postavou napínavého psychologického dramatu je úspěšný architekt a majitel prosperujícího projekčního podniku Paul Duchene, vdovec citově velice vázaný na rodinu svého syna Thomase. Osudové rodinné drama začíná v okamžiku, kdy muž jednoho dne nečekaně přistihne snachu Catherine při nevěře s jedním ze synových spolupracovníků. Rozčilen odjíždí, má však těžkou autonehodu. Navíc v něm stále více sílí pocit, že se jej snacha, obávající se prozrazení, pokouší zabít.

Ve jménu lásky

Ve jménu lásky (1988)

Betty Griffithová se dohodla s manželským párem, který nemohl mít děti, že to, které očekává, bude jejich. Jenže se narodili dva chlapci: Frank putoval k bohatým rodičům do Los Angeles a Barry vyrůstal ve skromných poměrech se svojí matkou. Osud si však zahrává s lidskými osudy a Betty velmi vážně onemocní. Svěří synovi své velké tajemství a Barry po smrti matky vyráží do prosluněného Los Angeles...

Candleshoe

Candleshoe (1977)

Hlavní postavou příběhu je osiřelá dívenka Casey Brownová (mladá Jodie Foster), která se díky záludnému sluhovi ocitá v roli dědičky velkého jmění. Má předstírat, že je pohřešovanou dědičkou anglických šlechticů, vetřít se do jejich domu i přízně, aby tak mohla v domě hledat skrýš s pokladem. Dívka se v rodině usadí a sleduje zdejší poněkud neobvyklý způsob života.

Carnosaur

Carnosaur (1993)

Doktorka Jane Tiptreeová je geniální, i když poněkud svérázná vědkyně. Je přesvědčena, že dinosauři jsou pravými vládci Země a lidstvo by jim nemělo stát v cestě. Rozhodne se vlastními silami pomoci návratu dinosaurů na trůn. Pod pláštíkem výzkumu šlechtění kuřat chová v podzemí své laboratoře tyrannosaura a připravuje virus, který napadá pouze ženy a mění jejich těla v jakési biologické inkubátory ještěřích vajec. Zatímco krizový štáb se pokouší zastavit epidemii, bojuje hlídač výstavby dálnice Doc společně s mladou aktivistkou ekologických hnutí Thrash proti uprchlému tyrannosaurovi.

Území mrtvých

Území mrtvých (1997) (TV film)

V roce 1994 zorganizoval ambiciózní britský podplukovník Neill výpravu, jejímž cílem bylo pokořit jedno z posledních dosud neprobádaných míst na světě - hlubokou soutěsku kdesi v Malajsii, dosažitelnou pouze nebezpečným sestupem z hory Kinabalu. Expedice byla sice označována za běžné vojenské cvičení, její účastníci ovšem věřili, že prožijí nejúžasnější dobrodružství svého života. Netušili, že bude stačit málo a chvíle strávené v malajské džungli se mohou stát jejich posledními...

Dvojité ostří

Dvojité ostří (1992) (TV film)

Jsou si podobné a přece by se těžko hledaly dvě odlišnější ženy. Maggie je atraktivní, ale nemá čas, který by mohla věnovat svému vzhledu. Veškerou pozornost totiž věnuje své práci v FBI. Také Carmen je atraktivní a kamkoli přijde, provází ji obdivné pohledy mužů a závistivé pohledy žen. Její srdce je však chladné. Carmen je totiž jedním z nejlepších nájemných vrahů, cestuje světem a zanechává za sebou krvavou stopu dobře zaplacených úderů. Cesty obou žen se protnou v okamžiku, kdy Carmen pronikne do FBI a zabije klíčového svědka důležitého případu.

Tajemství vozu č. 13

Tajemství vozu č. 13 (1993) (TV film)

Valentin Carrat doprovází svou tetu na její cestě vlakem do Moskvy. Když je na poslední chvíli k vlaku připojen třináctý vagon, je jisté, že cesta rozhodně nebude tak klidná, jak by si pasažéři přáli. Se supermoderním bezpečnostním systémem ochrany je vagon číslo 13 téměř nedobytnou pevností, a není divu. Francouzská vláda v něm totiž hodlá vrátit Rusku bájný poklad středověkých ikon, uložených v Louvru. Právě na ten si brousí zuby gang zlodějů, kterým pomáhá také svůdná tlumočnice Natálie. Přestože se všechno zdá být do detailu promyšleno, v okamžiku, kdy jsou zloději na dosah úspěchu, situace se nečekaně zkomplikuje...

Bez šance

Bez šance (1993)

Hlavní hrdinové – trojice policistů Ali, Billy a Tommy – jsou charakterově zcela odlišní lidé s různými přístupy k práci a rozdílnými představami o spravedlnosti. Individuální pohled na věci kolem sebe jsou však nuceni změnit poté, kdy se společně zúčastní neúspěšné policejní akce. Přijdou při ní o život dva policejní nováčci a zmizí 100 000 dolarů. Trio protichůdných charakterů se musí spojit a naučit se pracovat jako tým. Je to jediná možnost, jak ze sebe setřást podezření, odhalit zrádce v řadách policie a zlikvidovat drogový syndikát.

Reklama